Iz Minhena krenuo voz koji će testirati prugu od Novog Sada do Subotice
Iz Minhena krenuo voz koji će testirati prugu od Novog Sada do Suboticewww.ekapija.com
Da li može ovde 80 km/č?
Mislim da je verovatnoća da voz saobraća iza Beča izuzetno mala zbog strogog poštovanja takta na toj deonici. Bar ne mislim da će se tako nešto desiti u prvih par godina već tek nakon što se pruga Beograd-Budimpešta pokaže po pouzdanosti.Је ли реално очекивати, по завршетку српског и мађарског дела брзе пруге БГ-Будимпешта, васпостављање линије Београд-Будимпешта-Беч-Минхен, рецимо? Једним возом, без преседања, до Беча за око четири сата.
Је ли реално очекивати, по завршетку српског и мађарског дела брзе пруге БГ-Будимпешта, васпостављање линије Београд-Будимпешта-Беч-Минхен, рецимо? Једним возом, без преседања, до Беча за око четири сата.
Pre 200 godina je bilo potpuno normalno da se ide kočijama...pre nekoliko decenija sasvim je normalno bilo da nam vozovi idu do Pariza, Moskve, Hamburga, Liona, Malmea...
Toga i u okviru evrope jedva ima, prošla su ta vremena. Jeftinije je uzeti avio karte i rentakar.Ja smatram da bi bilo vrlo isplativo da imaju auto voz od Nemacke do Beograda ili Nisa, Sofije, a mozda i do Turske, ili sezonske do Grcke.
Toga i u okviru evrope jedva ima, prošla su ta vremena. Jeftinije je uzeti avio karte i rentakar.
Ako OeBB bude zeleo da ima liniju do Beograda, moguce je ocekivati par dnevnih polazaka, tako da budu produzetak polazaka u svakom drugom satu kada od Budimpeste do Beca ide RJ. Ako OeBB ne bude zeleo da poveze Beograd, nece ga ni drugi "videti", dovoljno je da se zakace za kinesko ETCS resenje, vise nije ni bitna sama kompozicija, da li je njihova ili kineska, to je u drugom planu onda.
Jos realnije je ocekivati nocni EN proizvod, sto bi bila kombinacija dnevnog i onda prelazak u EN iz Budimpeste u 20.40, dolazak u Minhen malo pre 6 ujutro.
Ради се на прузи Берлин-Беч, после завршетка биће 4 сата измеђи два града.До Беча да. До Минхена не. Само, возу ће требати око 6 сати до Беча у најбољем случају, а не 4.
Stevo, pogledaj agencijski voz "Optima express". Turski gastarbajteri ga i dalje veoma koriste.Toga i u okviru evrope jedva ima, prošla su ta vremena. Jeftinije je uzeti avio karte i rentakar.
Ради се на прузи Берлин-Беч, после завршетка биће 4 сата измеђи два града.