Boki123
Advanced
- Učlanjen(a)
- 16.02.2019.
- Pohvaljen
- 4.797
Pruga je elektrifikovana i čim se steknu uslovi saobraćaće EMVNe, to je minorna relacija da bi se angažovala takva garnitura. Idu ovakvi vozovi i to se neće menjati.
Pruga je elektrifikovana i čim se steknu uslovi saobraćaće EMVNe, to je minorna relacija da bi se angažovala takva garnitura. Idu ovakvi vozovi i to se neće menjati.
Mislim da idemo ka tome da imamo najjaču železničku infrastrukturu u regionu, i baš sam srećan zbog ovih vozova i generalno kako sve to izgleda sada, pogotovo upoređujući sa periodom kada sam bio student. Sećam se tamo negde 2007-2008 išao vozom u NS, 2 sata putuješ, voz smrdljiv i prljav, sačuvaj Bože sve, ali išao sam tako jer mi je bilo najjeftinije.Evropski Fuxing
Na kraju smo ga ipak dobili iak mnogi nisu verovali u to.
Da li se zna možda da li će Mađari sa njihove strane pustiti onaj tramtrain koji je najavljen za Segedin-Subotica.Pruga je elektrifikovana i čim se steknu uslovi saobraćaće EMV
Srbija nece uci u Sengen, bar jos 25 godina.Mislim da idemo ka tome da imamo najjaču železničku infrastrukturu u regionu, i baš sam srećan zbog ovih vozova i generalno kako sve to izgleda sada, pogotovo upoređujući sa periodom kada sam bio student. Sećam se tamo negde 2007-2008 išao vozom u NS, 2 sata putuješ, voz smrdljiv i prljav, sačuvaj Bože sve, ali išao sam tako jer mi je bilo najjeftinije.
Da li se zna možda da li će Mađari sa njihove strane pustiti onaj tramtrain koji je najavljen za Segedin-Subotica.
I da li neko zna koje su Mađarske garniture koje će saobraćati na BG-Budimpešta?
Moje laičko mišljenje je da će ova relacija znatno ubrzati uključivanje Srbije u šengen jer realno sa Šengenom će dobiti puni smisao, voz neće gubiti vreme na granici i sve će se odvijati znatno brže. EU kao EU je za mene nebitna stvar, ali šengen mi je bitan.
Pored toga očekujem i da će se BG ovom prugom vrlo brzo spojiti direktnom linijom sa Bečom pa možda čak i Minhenom, imajući u vidu koliko ima naših gastosa i drugog sveta koji gravitira ka tamo.
Zamišljam već sliku u glavi, Muenchen banhof i naš Soko pored njemačkog ICE-a.
Ne kažem da je ulazak u šengen nužna stvar, ali da će ovaj projekat to pogurati, poguraće. Pa i ako bude za 25 godina, budi ubeđen da bi bez ovakvih infrastrukturnih projekata taj vremenski opseg bio još duži.Srbija nece uci u Sengen, bar jos 25 godina.
Ajde briši, nemoj da im daješ idejeКако би овде на чело испод Сокола лего један назив "Србија воз а.д.", просто ми није то то без тога.
Slažem se. Podseća me malo na ICE kompozicije.Elem prelep je.
Prego koloseka je napravljena staza...Nažalost, do Bačke Palanke već odavno ne idu ni teretnjaci, ne znam samo da li je pruga i službeno ukinuta. Bio sam skoro u tom gradu, stanica je totalno ruinirana i pretvorena u skvot, kao i mnoge širom Vojvodine.