Šta je novo?

Železnice - putnički saobraćaj

Јел морам да обратим пажњу када ми је свеједно?

Ne moraš. Samo, što onda sedaš u prvu klasu sa kartom druge klase ako ti je svejedno?

PXL_20250223_174754087.jpg

PXL_20250223_174520789.jpg

Au veselo za penzionere i ljude bez aplikacije.

U stanicama: Zmajevo, Vrbas Nova, Lovćenac-Mali Iđoš, Bačka Topola i Žednik neće biti organizovana prodaja karata na blagajni i putem kartomata, te je preporuka putnicima da svoju kartu kupe putem mobilne aplikacije.

Au veselo za penzionere i ljude bez aplikacije.

U stanicama: Zmajevo, Vrbas Nova, Lovćenac-Mali Iđoš, Bačka Topola i Žednik neće biti organizovana prodaja karata na blagajni i putem kartomata, te je preporuka putnicima da svoju kartu kupe putem mobilne aplikacije.
Kao što i kaže, to je samo preporuka. A karte će moći da se sasvim normalno kupuju u vozu bez nadoknade.

Kao što i kaže, to je samo preporuka. A karte će moći da se sasvim normalno kupuju u vozu bez nadoknade.
Dobro da to stoji, u glavi mi je predstavljalo veći problem zbog rezervacije sedišta i situacije da ako uđu putnici bez karata pa krenu da zauzimaju mesta od putnika sa kartama, ili odaberu već pun voz. Ali dobro ima i onih nenumerisanih mesta za mesečne...

Makar šta je generalno tu situacija ako u poslednjem polasku recimo nema mesta, dođeš u voz po punoj ceni + 500 din kupiš kartu da možeš ipak da uđeš?

Najveća debilana od svih je što će tokom promo perioda pustiti samo IR i IC vozove za koje je obavezna rezervacija uz ograničen broj mesta. Jedva sam uspeo da onlajn nabavim kartu u jednom pravcu za subotnji polazak u 11 sa Prokopa, sve ostalo je već razgrabljeno uključujući i povratak iz Subotice, pa ću nazad morati da se klackam 3 i po sata autobusom koji ide starim putem i kroz Bačku i kroz Srem.

Kada je u martu 2022. puštena brza pruga do NS, odlično se sećam da su od prvog dana pored Sokola sa obaveznom rezervacijom saobraćali i Re Flirtovi bez rezervacije, iako su bili prepuni i stojalo se na vratima već pre Batajnice.

Poslednja izmena:
Najveća debilana od svih je što će tokom promo perioda pustiti samo IR i IC vozove za koje je obavezna rezervacija uz ograničen broj mesta.

Izostavljanje regio vozova je prouzrokovano nefunkcionalnošću stanice Novi Sad i delimičnom funkcionalnošću stanice Subotica.

Istina, ne vidim zašto ne bi postojali regio vozovi Beograd - Subotica. Uostalom, postojali su u ono vreme pre modernizacije i putovali 4 i po sata. Ne vidim zašto ne bi sad postojali, kad bi im vreme putovanja bilo ispod 2 sata. Potpuno je neracionalno sa aspekta korišćenja garnitura imati odvojene regio vozove BG-NS i NS-SU, umesto BG-NS na sat vremena, gde bi svaki drugi produžavao do SU svakog drugog sata, jer te iste garniture umesto da imaju stajanje u NS 5 minuta da se izmene putnici i voz nastavi dalje, one bezveze nakon manje od sat vremena u putu stoje u NS i čekaju sledeći polazak.

Ova potpuno nerazumna organizacija unutrašnjeg saobraćaja BG-NS-SU sa fetiš polascima na okrugle sate iz početnih stanica se mora menjati! Zaista bih voleo da upoznam osobu koja je to smislila i popričam sa njom.

Nekon stalno putuje vozom na posao od Bačke Topole do Subotice ili od Zmajeva do Novog Sada, pa će svakodnevno morati da rezerviše mesto u IR vozovima za onaj sledeći dan, i to ako ga bude bilo jer je već sada rasprodata cela promo nedelja. Neviđeni diletantizam.

Jel bar ima neke naznake kada bi mogli da profunkcionišu i Re polasci, bilo SU-BG ili samo SU-NS? Neće pre godišnje promene RV ?

Jel bar ima neke naznake kada bi mogli da profunkcionišu i Re polasci, bilo SU-BG ili samo SU-NS? Neće pre godišnje promene RV ?
Na stanici u Subotici fizički nema mesta za više. Svi koloseci sem prvog su zatvoreni zbog popravki na pothodniku, meni ovo trenutno deluje kao maksimum mogućeg, sa Regio polascima bi dolazili u problem da treba sa istog koloseka da kreće i stiže voz.

Mislim da su najavili da će ovako biti do kraja RV 24/25. Videćemo za 25/26 šta će biti. Postojeći predlog sa sajta IŽS će svakako morati da koriguju da bi se uklopilo sa planiranim dvosatnim taktom međunarodnih. Puštanje svih perona u upotrebu u stanici Subotica je prvi preduslov za sve.

• Sviđa mi se
Reagovanja: NSB
Mislim da su najavili da će ovako biti do kraja RV 24/25. Videćemo za 25/26 šta će biti. Postojeći predlog sa sajta IŽS će svakako morati da koriguju da bi se uklopilo sa planiranim dvosatnim taktom međunarodnih. Puštanje svih perona u upotrebu u stanici Subotica je prvi preduslov za sve.
Tako je. Konkretno pothodnik da se završi u Subotici I to je uslov za puštanje ostalih perona. Što se tiče radova na sanaciji pothodnika, najteže je gotovo, sve je sanirano. U toku je postavljanje obloge na zidove pothodnika, i ostaje još da se postave behaton kocke (gazeći sloj)
20251001_214052.jpg

Tako je. Konkretno pothodnik da se završi u Subotici I to je uslov za puštanje ostalih perona. Što se tiče radova na sanaciji pothodnika, najteže je gotovo, sve je sanirano. U toku je postavljanje obloge na zidove pothodnika, i ostaje još da se postave behaton kocke (gazeći sloj)
Pogledajte prilog 254236
Gorane, šta je konkretno bio problem kod podhodnika pa je moralo naknadno da se sanira?

Zar nije bilo u nekom trenutku doneta odluka da se u IC Soko može samo sa prethodno kupljenom kartom i rezervacijom? Ili su to ponišitili?
Pa negde sam video da piše to, a onda sam viđao ljude koji uredno kupuju karte u Sokolu. Bile pre više od godinu dana...

Пустили су касније поласке из СУ после 17:00.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

Verovatno ubacuju adhoc u zavisnosti od tražnje. Tj., znaju da će sad biti navala i za vikend, nakon toga će postepeno da smanjuju.

Da li su elementi reda vožnje za 160 ili 200 km/h? Na sajtu IŽS su nestale knjižice, tako da ne mogu da vidim. Ako su za 160 km/h onda ok, ali ako su za 200 km/h onda će sa 413-1 biti kašnjenja, naročito zbog slabijih vučnih motora u odnosu na 413-0.

Vrh