Nekako mislim da će ovde biti problema u petak i nedelju uveče (posebno na relacijama BG-NS-SU) i tad mislim da je potreban sinhron... Radnim dana verujem da je kapacitet dovoljan.
A koji kapacitet će imati Mađari na svojim polascima?
Još je uveliko Vesara bio ministar, kad je napravljen sporazum sa "Siemens"-om da im unaprede sistem za naplatu karata.Za Beč će svakako moći preko OBB sajta da se kupi karta, mada se ja iskreno nadam da Srbijavoz radi na kupovini karata online za međunarodne vozove.
Ovo su bile reci @Ivan Bulajic I to je katastrofalno-paušalan pristup. Vozovi na dva nivoa imaju određene prednosti u smislu dobrog korišćenja nosivosti postolja, manje srednje mase voza po putniku, boljeg korišćenja (ograničene) dužine perona, ali sama dužina/kapacitet same kompozicije? Koliku Srbija ima sega-mega naseljenost i duboku integrisanost železnice, da fiksni sastav transportnog sredstva za 600+ ljudi uopšte bude potreban?To je kad država kupuje u odnosu na to koliko ima para a ne koje su potrebe. KISS je trebao biti 6-delni, pa su smanji na 4 dela zbog novca
A milijarde se troše na naci stadione, expe i gluposti
(recimo, MIN NIŠ ekskluzivni remonter za Vectron u Srbiji).
Kako misliš više ne može samostalno da vrši remont?i od skora više ne može ni samostalno da vrši revizije / velike opravke, polako ga svi zaobilaze u širokom luku, jer je radio šta je radio.
Kako misliš više ne može samostalno da vrši remont?
Izgubio licence?
@Jelancha Ne mora MIN NIŠ, zato sam stavio u zagradi. Može i Siemens u Kragujevcu, samo da se postave uslovi tendera za sve sledeće nanavke: otvoriti svoj remontni centar ili imati ugovor o remontu voznih sredstava sa nekim od postojećih fabrika šinskih vozila u Srbiji. Takođe da se boduje pri tenderu lokalizacija proizvodnje, i kompatibilnost sa postojećim voznim parkom.
Nema potrebe jer će MAV voziti za Beč po dogovoru o međusobnoj interoperabilnosti SV-MAV.