Da vozi putničke vagone (ima ih još) tamo gde pruga nije elektrificirana
Zar se ne radi elektrifikacija?
Ovo lako može i nama da se desi.Na konto priče o održavanju garnitura i procentu ispravnosti voznog parka:
![]()
Vozovi plaćeni 13,55 miliona prije 12 godina više nisu u funkciji
Nijedan od tri elektromotorna voza (EMV) španskog proizvođača CAF, kupljenih prije 12 godina za 13,55 miliona eura, nije u funkciji, potvrdili su „Danu“ iz Željezničkog prevoza (ŽPCG). Vozovi su kupljeni polovinom 2013. godine, dok je premijer bio Milo Đukanović, ministar saobraćaja Ivan...borba.me
Разлог је што се чека завршетак испитивања станичне зграде у Новом Саду. Подсећам да су испитивањем обухваћена сва четири крила, а не само крило Б.Četiri i po meseca posle zločina u Novom Sadu, putnički vozovi još uvek nisu vraćeni na glavnu stanicu, niti je pruga NS-SU puštena u saobraćaj.
Meni se čini da nepomenik čeka da se javnost ohladi kako bi mogao da upriliči svoju cirkusku ceremoniju sa otvaranjem pruge. Poznavajući njegovu psihopatsku strukturu ličnosti, on ne može da se suzdrži i organizuje "tiho" puštanje u saobraćaj bez presecanja vrpce, a sa druge strane je svestan da bi narod još više pobesneo ako bi sada u Subotici ili još gore Novom Sadu priredio svoju narcisoidnu predstavu sa svečanom binom i celokupnom političkom svitom.
Ne vidim koji drugi razlog može biti da subotička pruga i dalje zvrji prazna iako je potpuno završena, a novosadska stanica i dalje ne radi iako su sanirane posledice na infrastrukturi. Pa i da nije sanirano, sećam se da je još pre otvaranja stanične zgrade bilo saobraćaja, čak i pre puštanja brze pruge su išli somborski i subotički vozovi, a putnici su ulazili i izlazili kroz podzemni pothodnik dok su radovi bili u toku. Na jesen 2019. i 2021. sam putovao vozom od Novog Sada do Zmajeva i Odžaka, i sećam se da nisu polazili sa ranžirne već sa jednog završenog perona na glavnoj stanici.
Ovo lako može i nama da se desi.
Umesto da smo nastavili sa ulaganjem u preduzeća iz SFRJ pa svako od nas pravi po nešto u saradnji sa ostalima, i da svako od svakog nešto kupuje, mi sve to rasprodali i sada jurimo po par različitih komada po svetu. I eto problema kada treba da se popravlja.
Ili barem da se dogovorimo da iste kupujemo i tako se otvori neki remontni centar kod nekoga...
Da li se zna kakva je situacija sa stanicnom zgradom NS ? Sta ce biti sa njom uopste ?Разлог је што се чека завршетак испитивања станичне зграде у Новом Саду. Подсећам да су испитивањем обухваћена сва четири крила, а не само крило Б.
Ma kapiram, nego da li ima nesto izmedju. kao neki nagovestaj sta ce biti, da li ce ruse ili ce nekako da je rekonstruisu@SOSlurbib Управо човек написа да се чека завршетак испитивања, још си га и цитирао. Испитује се баш да би се утврдило стање и видело шта ће бити са њом.
Da, kod nas jesete malo laksša situacija. I jeste, preterao sam u izjaviNije tako strašno. Stadler i Siemens imaju servisnu mrežu širom Evrope (Mađarska, Slovačka, Austrija). Za Kineze će se neko već naći u Srbiji. Problem Crnogoraca je što nisu razmišljali o tome prilikom kupovine, jer CAF nema servisnu mrežu. Najbliži je u Italiji.
Nema nagoveštaja dok se ne uradi detaljno ispitivanje svega.Ma kapiram, nego da li ima nesto izmedju. kao neki nagovestaj sta ce biti, da li ce ruse ili ce nekako da je rekonstruisu
Sad čitam na wiki, MAV ima 40 kiss i 123 flirta!!!
Bukvalno ćemo slaviti onoga dana kada na našim prugama vidimo putnički voz sa više od 4 vagona.Regio Ekspres 750 Beograd Centar - Petrovaradin, EMV 413 117 / 118.
Pogledajte prilog 233727
Pogledajte prilog 233728
Tokom celog dana je 3. kolosek stanice Novi Beograd je bio zatvoren, pa su vozovi išli samo preko 4, dolazilo je do čepova i kašnjenja.
Takođe, ono što mi nije jasno, zašto na ovom 750 ne ide sinhron? Gužva je velika, a sredstva sada postoje.
Данас је иста ситуација. Кашњења су скочила са стандардних 5-6 мин на 12-13Regio Ekspres 750 Beograd Centar - Petrovaradin, EMV 413 117 / 118.
Pogledajte prilog 233727
Pogledajte prilog 233728
Tokom celog dana je 3. kolosek stanice Novi Beograd je bio zatvoren, pa su vozovi išli samo preko 4, dolazilo je do čepova i kašnjenja.
Takođe, ono što mi nije jasno, zašto na ovom 750 ne ide sinhron? Gužva je velika, a sredstva sada postoje.
Шта је разлог затвореног 3. колосека?