Šta je novo?

Železnice - putnički saobraćaj

Anegdota života Srbijavoza

Hteo sam da uhvatim voz Niš * Knjaževac, prugom koja je rekonstruisana pre par godina. Po redu vožne došao na stanicu, na šaltru mi kažu da nema voza već par dana i da ne znaju zašto.

Dan kasnije, zvao sam cetralu železnica, pretpostavljam da je to ŽS Zemun, oni su mi rekli da izgleda kao da taj voz ide po redu vožnje.

U novom redu vožnje nema nikakvog spominjanja ove linije.

Na Guglu stoje druge informacije o vremenima polaska u odnosu na aplikaciju Srbijavoza.

U oba vremena sam u Knjaževcu išao da vidim da li prolazi voz, i tom jednokolosečnom prošlo je samo servisno vozilo u smeru iz kog je trebalo da dođe voz za Niš.

Dakle, voza nema, a niko to ne zna, niti zašto.

Sad vidim da je danas izašlo:

21/12/2024

Izmena saobraćaja vozova na relaciji Zaječar – Niš – Zaječar

09:20 ,,Srbijavoz” a.d. obaveštava korisnike usluga da je dana 21. decembra 2024. godine, došlo do izmene saobraćaja vozova na relaciji Zaječar – Niš – Zaječar.
Voz koji polazi iz Zaječara za Niš u 14:20 časova i Niša za Zaječar u 15:25 časova, neće saobraćati iz tehničkih razloga.
Zahvaljujemo se putnicima na razumevanju.

Jutarnji par saobraća redovno, popodnevni ne, jer su od novog RV napravili da 2 para odrađuju 3 garniture, a pošto je Zaječar trenutno u rasulu, tu 3. Garnituru je teško osposobiti (hvala Želvoz).

Ne preporučujem da se uzdate u železnicu u Istočnoj Srbiji i to vam kaže kao neko ko je uvek bio optimista za moj kraj, ali situacije trenutno nije dobra.

СО - НС од сада само 4 пара возова.
До Футога 2:15.
Прелепо.

Vrh