Šta je novo?

Železnice - infrastruktura

Неисправна рампа на релативно скоро реконструисаној прузи

Мени делује да је арматура из затега фиксирана у бетон крова, а да су челична ужад била у котви. На фотографији отвореног крова, у зони сидрења, по дебљини бих рекао да је то спољна арматура из бетона затега.

Не знам да ли су продужили рок за мост али је првобитни био крај фебруара 2025. године.
I meni tako deluje. Ali kako je fiksiran centralni deo, to nigde nema bar na ovim objavljenim dokumentima.

Неисправна рампа на релативно скоро реконструисаној прузи
На ПП у Штитару неко је успео обе рампе да скине. Журило му се, је**га.

Ja sam ubeđen da je Veselin savestan odgovoran javni službenik, a ne neko SNS neodgovorno bahato smeće.

153060025_103335725140712_7925076419203135754_n.jpg

Imam jedno pitanje za građevinske inženjere - konstruktivce.
Na osnovu ovih oštećenja na slici da li biste mogli da zaključite da postoji problem sa čeličnim užadima odnosno armaturnim šipkama unutar samih zatega? Kako biste postupili u situaciji da ste vi na mestu izvođača gde projektom nisu bili predviđeni nikakvi radovi u ovoj zoni, naravno pri tom ne znajući da će doći do događaja od 1. novembra.

1735198093755.png

Искусни грађевинци би сваку пукотину и свако искакање из лежишта узели да проверавају. Друго је питање, колико се голим оком са земље види.

Da je svaki zaposleni na železnici upola kao Veselin to bi bila najbolja železnica u Evropi. Jadno je kako blate takvog čoveka.
Stara tehnokratska železnička garda. On nije građevinac, pogotovu nema veze sa vezom sa visokogradnjom (zgrade), dok o građevinsrstvu u smislu niskogradnje ima samo osnovna znanja vezana za most između inženjerskih struka. Kao takav, on logično ne može da ima odgovornost za građevinsko stanje. Dok za prugu eventualno i može da smanji brzinu ili obustavi saobraćaj na osnovu uočenih problema na infrastrukturi, za stanje zgrade može samo u pasulj da gleda, kao i svaki običan građanin.

Žao mi je što u ono malo hrabrih da budu opozicija pod gospodin Hilovim dahijama, najviše se ističu drski i prepotentni poput gospođe.

Stara tehnokratska železnička garda. On nije građevinac, pogotovu nema veze sa vezom sa visokogradnjom (zgrade), dok o građevinsrstvu u smislu niskogradnje ima samo osnovna znanja vezana za most između inženjerskih struka. Kao takav, on logično ne može da ima odgovornost za građevinsko stanje. Dok za prugu eventualno i može da smanji brzinu ili obustavi saobraćaj na osnovu uočenih problema na infrastrukturi, za stanje zgrade može samo u pasulj da gleda, kao i svaki običan građanin.

Žao mi je što u ono malo hrabrih da budu opozicija pod gospodin Hilovim dahijama, najviše se ističu drski i prepotentni poput gospođe.
Dobro si ovo rekao, šta više u njegovoj nadležnosti nije ni smanjenje brzine ili obustava saobraćaja usled problema na infrastrukturi, tako nešto iniciraju inženjeri iz građevinske ili elektrotehničke delatnosti.

Sad hoću da podelim ovaj link, ovo neki lokalni diletant. Pravi kadar za železnicu posle ove tragedije
pozz radio sam u Nemanjinoj u ministarstvu, ne nadaj se promeni iako sama ekipa tamo želi najbolji mogući kadar na toj poziciji :)

ukratko, ima nade kad se skine ova bag**

Lično sam upoznao čoveka, i moram da primetim da je čovek dao srce i ceo svoj život u novosadsku stanicu. Nažalost, čovek je bio nekoliko meseci pred penziju kad se sve ovo izdešavalo. Žao mi je što će mu kraj radnog veka proteći ovako, umesto sa potpuno obnovljenom prugom Beograd-Subotica i velikim brojem putnika u novosadskoj stanici

Vrh