Jeste, ja sam inicijatorka peticije.Ево пошто сам из Инђије, могу да кажем шта је у питању овде. Ова петиција је подстакнута од стране покрета ГрађанИН као кампања пред будуће локалне изборе у Инђији, који треба да се одрже на пролеће следеће године. Читава расправа се око тога повела на Фејсбуку (уколико неко жели да баци поглед окачићу линк ниже). Дошло је до тога да одборник писао министру Весићу. Неко је подносиоцу молбе у коментарима лепо објаснио (@Boki123 да ниси ти? По стилу писања бих рекао да си ти ) зашто не може да се спроведе у дело и ко што каже @mvbg1 нема од тога ништа. Расправа се претворила на нешто што виђамо у УЉЖ - гомила бесмислених коментара и глупости a сама петиција класично ложење масе пред изборе. Могуће је да нам се овде прикључила и сама иницијаторка петиције, нека се јави ако је заиста она.
@Jelancha Од ЈПИ нема леба, они имају честа кашњења и на редовним линијама, вечито им фали или возача или исправних аутобуса. Једино да се уведе неки ,,независни" шатл бус који ће да вози из Бешке или Чортановаца до саме станице.
Расправа на ФБ
Zanimalo me je šta kaže neko stručniji o mogućnosti izgradnje stajališta pa sam se ovde obratila jer se sama u te stvari apsolutno ne razumem. Iako se vi manje-više slažete da nije moguće stajalište, verujem da bi bilo izvodljivo kada bi neko to jako želeo, ali pošto nemamo takve ljude od uticaja sa naše strane, verujem da je teško ostvarljivo. Ali u tom slučaju se treba preorjentisati na rešavanje problema tim alternativnim autobuskim linijama. Meni je zaista neshvatljivo da je neko mogao da napravi takav plan, a da lokalna samouprava niti se žalila na to rešenje, niti je predvidela da ikako reši što je toliko ljudi odsečeno od železnice.
Grupa Građanin se odazvala našim pozivim, i iako je naravno njima u interesu da skupljaju poene (naročito sada) i nama je u intresu da imamo njihovu podršku. Inače, uz pomoć peticije i angažmana su rešili problem u Inđiji baš u vezi sa železnicom (neko je to malopre okačio). Sa Vesićem su dogovorili izgradnju pasarele. Tako da za sada, meni oni deluju kao da rade u intresu građana.