Shinkansen
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 16.02.2022.
- Pohvaljen
- 746
Razneo bi je
Ne znam kad je most urađen ali svakako zavrtnjevi se postavljaju tako da su opterećeni smicanjem, nikako čupanjem. Analogija sa zidom sa slikom, slika ekser vuče na dole, da ga polomi, ne počupa. Ako je ispucao beton da uopšte nema trenja sa zavrtnjevima, onda kao da zavrtnjeve ni nemaš, i svi redom treba da se samoubijemo ako je tako.Mozda je porozan beton mosta koji je izgradjen pre par decenija pa je odvalio srafove zajedno sa ogradom.
Vetar ima ozbiljnu silu cupanja kad nailazi na velike povrsine.
Aha, istog dana kad Pink, informer i Happy iskritikuju vlast. Znači nikad.Hocemo li nekad da dozivimo da procitamo da je N1 pohvalio nesto? Uvek su tu da kritikuju kad ne valja (naravno i treba ukazati na to) ali nikada ih nema kad je nesto dobro uradjeno.
Slika govori više od 1000 reči. Ograda je dobra, jer je pala cela, nije se razlistala. Loše je pričvršćena.Ovo je tipska, panelna ograda, i verovatno ima "mehanizam", šablon po kojem se kači, tj. kad kupuješ nju, kupuješ i sve što treba za kačenje. Kažem verovatno jer nisam video, inače sam prilično siguran. Dalje, cela se odvalila, nije jedan segment, tako da se vrlo verovatno niže jedna za drugu, tj. "zajedno rade".
Као неко ко је данас био путник на прузи желим да кажем да апсолутно није битно да ли је пала ограда или зашто је пала, то се дешава. Оно што јесте срамотно је систем информисања. Описаћу сцену на станици у Новом Саду у 13:55, 5 минута пре планираног поласка Сокола за БГ а 4 и по сата након почетка прекида: Апсолутни хаос, нико не зна шта се дешава. Хол пун људи. Не постоји ниједан екран који би обавестио о било чему, не постоји разглас.
Људи покушавају да купе карте, не успевају. Људи који су већ купили карте излазе на перон где уредно Кис стоји, само да виде да се врата не отварају када пристисну на дугме. Онда гледају у чуђењу шта се збива, па неко други од путника им приђе и објасни да је изгледа нешто у прекиду. Они не знају ни коме да верују, па гледају шта ће даље. Редови за питања на шалтеру подугачки, нико не спомиње када ће кренути, да ли има заменског буса, да ли је само кашњење, да ли је обустава.
То је само на лицу места. Ајмо онда други аспект, апликација: Никакво обавештење. Имаш карту коју си редовно купио, железница већ нека 4 и по сата зна шта се дешава (око 9 и нешто се десио прекид), и нико ништа не обавештава тебе као путника. Очекује се изгледа да свако мало улазиш на ред вожње и зивкаш позивни центар сваки дан, чисто онако, да провериш шта се збива. А позивни центар ти каже кренуће око 15 часова сигурно, само да би се испоставило да је кренуо саобраћај тек у 18. Замало да им поверујем и чекам тих 15 часова, срећа, па сам поучен тиме колико су ме пута преварили као путника отишао на аутобус.
Трећи аспект, сама обавештења на реду вожње. Ово је тек посебна прича... предугачко је да се ставља овде, ко хоће, може да погледа на сајту. 16 објава, једна обећава да ће кренути до једног термина, друга да ће тек од другог термина. У трећој се отказују 2 поласка, у четрвртој још три. Како просечан путник уопште да се снађе. И сада ти треба да идеш редом и читаш све и гаташ да би видео шта ће се десити. Уместо да стоји само једна једина објава где пише саобраћај прекинут и отказани сви поласци до повратка у номрално стање, које се очекује тад и тад. Но, хајде... барем су објављивали нешто, то је побољшање у односу на раније.
И четврта тачка - организација саобраћаја. И овде морам смирено да пишем да их не назовем разним погрдним именима. Прекинута контактна мрежа између Инђије и Бешке... у реду. Искључиш ту секцију контактне мреже, и прекинеш саобраћај на том делу... не на целој прузи! Зашто побогу није ишао воз Београд - Инђија - Београд или Београд - Стара Пазова - Београд, имали су два Флирта на тој страни! Имали су и један Кис на новосадској страни, могао је да иде и он као регио на релацији Нови Сад - Бешка - Нови Сад.
Зато што је пала ограда у њиви између Бешке и Инђије, неко из нпр. Нове Пазове није могао да дође на посао у Београд нормалним путем, иако није било никаквих инфраструктурних препрека да се поласци на тој страни реализују.
Имали смо разних дебилизама на нашим пругама, али овде полако премашују сами себе. Не кривим их ни на секунд што је ограда пала, али за све остало су сами криви са својом неспособношћу и немарношћу.
Nije trebao da koči,nakon toga bi se verovatno smanjio broj ne samo takvih situacija,već bi i divljaci na ulicama pazili da im auto ne opali tramvaj ili autobus.(FOTO) NEČUVENO: Kragujevčanin AUTOM ZAUSTAVIO VOZ. Zbog NEMARA bio BLOKIRAN ŽELEZNIČKI SAOBRAĆAJ.
Danas je oko 17 časova VOZ koji saobraća kroz Kragujevac, morao da napravi u najmanju ruku NEPLANIRANU pauzu. Železnice Srbije su morale da promene vreme dolaska najmanje jedne kompozicije a za celu zbrku je kriv nemarni vozač. Prema rečima očevidaca u naselju Mala Vaga u Kragujevcu, nedaleko od...ucentar.rs
Kako je bilo samo nekoliko, zar nije bilo moguce ukicati sve? I mislim da su trebali da ostave da mozes kupiti od bilo koje stanice, sad sam ja na prokopu imam posla u batajnici i posle idem do ns, ali ocu da kupim kartu na delu batajnica-novi sad. Recimo jedan primerDanas mi aplikacija po prvi put ne radi. Možda zbog onog od juče...
Na automatu su dodali više destinacija da se odabere za kupovinu karte, ranije ih je bilo svega nekoliko...
Moze da se bira samo odredišna destinacija ne i polazak. Polazak je podešen na stanicu na kojoj ste.
Zanimljivo, ko zna šta je u pitanju. Koliko vidim aplikacija radi sasvim normalno. Možda će apdejt danas?Danas pišu karte uz pečat kao 90tih.. nešto im sa sistemom nije u redu...
Misliš Zvecan i LeposavicMislim da je moguće uz kucanje da se nađu sve destinacije ili makar najbitnije (gotovo da ne koristim automate, pa ne znam baš tačno)..
No, zanimljivo da se na fotografiji koju je Noki postavio vide stanice poput Zvečana i Leposavića, gde voz nije kročio 3 godine..
Da li izbacuje grešku pri biranju tih stanica ili se karte stvarno mogu kupiti za datu relaciju iako ne možete da stignete vozom?
Zanimljivo, ko zna šta je u pitanju. Koliko vidim aplikacija radi sasvim normalno. Možda će apdejt danas?
Mislim da je bilo moguće na kartomatu izabrati opciju više stanica pa da kucaš, to je stara funkcija.
Verovatno ti je i umesto imena pisalo "Null null" taj problem postoji dosta dugo i rešenje je samo manuelno očistiti memoriju isključivanjem aplikacije i ponovnim ulaženjem. Nažalost, nije ispravljeno još uvek.Na početku sigurno nije bilo, primetio bih.. a posle sam dugo kupovao na aplikaciji... Mozda su uveli letos...
Kažeš aplikacija radi, ne znam jesi li probao da kupiš kartu na aplikaciji? Meni samo taj kljucni deo ne radi... Kaže da je cena karte 0 dinara al tek na poslednjem koraku. I tad kad klikneš piše mi neuspela transakcija.
Misliš Zvecan i Leposavic
Ради апликација. Купио карту пре 40 минута. Рачуна нормално и попуст 30% на основу СРБ плуса. Тај баг се и мени повремено дешава. Само се затвори апликација у потпуности (као што је написао Боки123) и поново отвори.Na početku sigurno nije bilo, primetio bih.. a posle sam dugo kupovao na aplikaciji... Mozda su uveli letos...
Kažeš aplikacija radi, ne znam jesi li probao da kupiš kartu na aplikaciji? Meni samo taj kljucni deo ne radi... Kaže da je cena karte 0 dinara al tek na poslednjem koraku. I tad kad klikneš piše mi neuspela transakcija.
Sjajno, kojom brzinom će se kretati kroz tunel? Oće li se smanjiti vreme putovanja?Ništa bež ošišane latinice..
Ipak imamo žrtvu jučerašnjeg nevremena koje je haralo kroz celu Srbiju..
Naime 664-105 je naletela na drvo i valjano se oštetila, videćemo šta će biti dalje sa njom..
Radovi na tunelima između Majdanpeka i Požarevac se privode kraju, zbog ovog remonta imamo rekordnih malo manje od 30 laganih vožnji koje će delom nestati kada se remont završi.
Fotke je uslikao Majstor Nikola Nemeš aka Koll
Pogledajte prilog 153836
Pogledajte prilog 153837
Pogledajte prilog 153838
Pogledajte prilog 153839
Izuzetno iritirajući bag kao i izlogovanje korisnika svaki par danaРади апликација. Купио карту пре 40 минута. Рачуна нормално и попуст 30% на основу СРБ плуса. Тај баг се и мени повремено дешава. Само се затвори апликација у потпуности (као што је написао Боки123) и поново отвори.