super, a kako se kontroliše u Zaječaru što nam se te materije svakodnevno obrću oko glave? je l bi bilo ok da se pusti i ovde jedna obilaznica da vodi direktno do Prahova ili mnogo tražim?
što Jelancha kaže, i ova vest iz Vratarnice je odjeknula samo zbog prethodnog akcidenta u Pirotu jer novinari inače ignorišu lokalne izveštaje o iskliznućima u Timočkoj Krajini koje su postale kao dobar dan
Tako je, evo i ja iz Negotina.
Ali znamo li nesto ljudi, i mi i svi mi forumasi lepo pratimo druge projekte (metro, aerodrom, obilaznica, treci most, pupinov most, saobracajnica Knjaz Milos - NBGD i slicno) i niko (posto smo takvi kakvi jesmo svi licemerni oduvek i uvek) i niko da stane i zaustavi te bitne projekte u Beogradu koji placaju svi gradjani drzave i da kaze ovako: "hej ljudi, treba da smanjimo guzvu u Beogradu i dajte sada svi vi gradjani Srbije pare za to, ali hej ljudi cuh da ima tamo i neka losa zeleznica i stara i da su pocele cesto da idu cisterne zbog te nove fabrike i sad hiljade ljudi je ugrozeno ljudi i mogu da poginu plus pruga ide kroz sam centar Nisa"
Ali ne, to se nije pricalo i resavalo na taj nacin, jer, metro i obilaznica jesu bitni za smanjenje guzve i funkcionisanje drzave ali NISU tako bitni kao to da ljudi mogu da se poguse od amonijiaka i to sto pruga ide kroz epicentar Nisa, ali ne, ovde su svi svesno prihvatili da se ti ignorise i da se radi metro i obilaznica. A onda, kad se nesto desi onda svi licemerno (ne mislim samo na forum) poskacemo da kazemo kako je drzava kr**** (I jeste) i kako se pruga raspada ovamo a oni satro grade brzu prugu. Da, ali oni isto grade metro za cetvrtinu Srbije i obilaznicu, i to nam godi i necemo da se odreknemo metroa zbog Pirota, Negotina i Eliksira, ali cemo odma na Twitter zajednici da popljujemo sve i ismejemo.
Da, ovde kod Negotina je to bilo dosta cesto u zadnje vreme (od kad se otvorila fabrika pa radi preko 1500 ljudi hvala bogu pa samo pice cisterne).
Problem je u svima, ne samo vlast, svi mi, vi, oni, oduvek i uvek, i uvek je tako. I uvek ce biti pogresnih prioriteta.
Vlast samo radi ono sto gradjani hoce da cuju i vide, u Bgu se cuva socijalni mir (I sve vise u Nsu kako postaje bitniji i veliki) i onda, ako gradjani ne mogu da stignu od Mirijeva 6 do Ceraka 15 za 15minuta vec za 45 minuta pa da presedaju ili sta vec da rade, onda cemo lepo da im gradimo metro i tu pricu da furamo a znamo mi da je losa zeleznica gde idu materije ali tamo nema puno ljudi, ne mogu da se skupo puno njih i da nas obese a to u Bgu mogu, i onda se desi ovo i onda izadju prvi veliki mediji i krug dvojke da prica o tome kako je to strasno i to mora da se resi (I pretrasno je) iako su oni sami zapravo krivi za lose prioritete koja drzava bira. Posto stalno kukamo kako BG nema metro i kako mora da pocnu da rade na tome.
Inace, nebitan je BG (dajem samo odlican primer), selim se tu uskoro i nemam nista protiv centralizacije (ja sam taj tip kome je ok da imamo jednu jaku ispostavu gde postoji sve moguce), samo hocu da kazem da budemo svesni posledica i da se ne pravimo englezi onda neki od nas i da ocekujemo da su svuda pruge picnute i sredjene i da je sve super i da je vlast najgora ikad moguca i da se cudimo.
Moze da bude i primer na mikronivou, zasto da gradimo Metro u Bgu ako pre toga nismo izgradili kanalizacionu mrezu u Krnjaci i Kaludjerici? Kakav je to pogresni prioritet onda?
Inace, ovo nije bio problem do skora i sve je bilo super ne zato sto su bile bolje pruge nego zato sto nije bukvalno ni bilo industrije hemijske da ide tim prugama (eliskir je pre par godina kupio IHP Prahovo i napravi ozbiljan veilki posao gde radi 1500 ljudi i puno inzenjera i to uz RTB Bor trenutno odrzava Istocnu Srbiju da totalno ne crkne) treba da vidite i sa te strane. Nista nije tako crno belo.
E to je ono sto mene nervira kod Twitter zajednice a cak i ovde, retko ko je realan, da sagleda stvari, da kaze, pa dobro, sta, zasto, kako.
E sad, pravi kretenizam je nesto drugo, to sto oni spominju Expo 2027 i nac. stadion, dok nama vozovi iskacu sa pruga i idu kroz centar Nisa, to je vec nesto nepotrebno i bez cega se moze i ne sme prvo to a da ovakve stari nisu resene.
Nemoj samo neko da pomisli da me optuzuje da sam bot nekakav ili sendvicar. Ja pricam realne stvari i ne zanima me apsolutno kakvo raspolozenje ovde vlada i ko je za koga i slicno. Ako mojim postovima urnisem (a znam da je tako) neke ljude, drago mi je.