Ipak si pametan, ovaj peron i jeste skandal..
Ove ploče su odavno prevaziđene na stanicama, videćemo kada krene saobraćaj kako će sve funkcionisati, jer je vrlo moguć veliki broj putnika..
No, ovo je još i dobro kako zna da bude, neka stajališta na koridoru nemaju ni te ploče, pa udji u voz pod parolom snadji se, još ako su vagoni koji nemaju niskopodni ulaz didi....
Sećam se na pruzi Požarevac-Majdanpek da je bilo jedno stajalište koje nije imalo nikakvu oznaku, nikakvu ploču, ama baš ništa, običnom posmatracu ili putniku se činilo da je voz stajao zbog nekog problema, čak mislim da ni ljudi iz okolnih kuća nisu bili sigurni da li voz staje zbog putnika...
Već kada smo kod Dunavskog perona, ovako je nekada bilo u špicu (nadam se da sada neće biti pometnje oko kašnjenja kao tada lol):
Moram da podelim priču u vezi ove boldovane rečenice. Februar prošle godine, drugar i ja sa različitih fakulteta položili ispite istog dana, kraj roka i kao ajde da poslepodne odemo negde. I odlučimo mi da odemo kolima do Požarevca i da se provozamo sa sveže remontovanim 710 ka Zaječaru, pošto smo par dana ranije videli na nekoj od stranica vozoljubitelja da tu saobraćaju. Prvo smo mislili da u Majdanpeku, gde su ukrštaju, pređemo u voz za suprotan smer, ali bi onda konstantno bili oko četiri sata u vozu što bi ipak bilo dosadno i odlučimo mi da izađemo ranije, da možemo malo da se prošetamo. Usput i dve drugarice nagovorili da pođu sa nama. Od ponuđenih stanica najzanimljivije je zvučalo "Neresnica stajalište" i nismo pogrešili. Staje nama tu voz da izađemo, kad ono od stajališta (osim obaveznog "S") postoje samo naslagani drveni pragovi koji služe da, ako ih mašinovođa "pogodi", može lakše da se uđe/izađe iz voza. I mašinovođa stade baš kako treba. E, u povratku, staje nama voz tu, ali mašinovođa promašuje pragove, mislim da je nas četvoro ulazilo jedno pet minuta. Ajd nas dvojica i nekako, ali drugarice metar i žilet, kratke noge, znači gore ih vuče kondukter, od dole ih guramo nas dvojica, ne mogu jadne da dohvate stepenice od voza. Da ne kažem koliko je bilo jezivo po mraku čekati voz tu, ono nema ništa, čuju se samo neki kerovi u daljini.