Pa ne mislim baš tako. Verujem da ima dosta istine u ovome što Stex kaže. Neću da ulazim dublje u to, jer em što je offtopic, em što će biti pogrešno shvaćeno od nekih pa će posle da kukaju. Ali pogledajte malo i po vestima i po samim ulicama neka dešavanja koja se sad tolerišu a pre 10ak godina nisu. Primera radi, ja da živim ispod Čukarice u kući i da uzmem da palim svašta u svom dvorištu, u roku od par dana bih dobio raznorazne kazne i intervencije. Isto tako, da ja ili bilo ko sa foruma ide po restoranima i radnjama i uznemirava mušterije odnosno kupce, pa i ometa samo poslovanje objekta (realno, ono što se dešava je čisto ometanje rada i odbijanje mušterija), pre ili kasnije bi se našao neki MUP ili neko obezbeđenje da nas dovede u red i makar istera na ulicu (ako već neće da podnosi prijavu i radi papirologiju). Stanari na Čukarici godinama muku muče sa tim bezobrazlukom (opisanim u prvom primeru), snimaju ih, raskrinkavaju, dokazuju, beleže, raportiraju... i nikom ništa.
S tim što ću da napomenem da ne mislim da samo oni kradu javnu opremu i imovinu. Kad se radi o tome, ne pravim razliku, jer znam da postoje svakakve ekipe kradljivaca svakakvih pozadina i profila. Ako se dobro sećam, jednom su nakon krađe rasvete na Mostu na Adi uhapšeni neki koji uopšte nisu bili nikakva etnička manjina. Kradu svakakvi, nisu samo ovi u pitanju.
Ali svakako su oni ti koji vole da prave divlja naselja, da žive u đubretu i haosu i nehigijeni, i da mrače i maltretiraju druge. Što direktno, u restoranima i radnjama, što indirektno u vidu pravljenja i širenja Černobilja drugima oko sebe.
P.S. Ovo napisano se odnosi na one koji zive u divljim naseljima ili generalno zive i ponasaju se kao divljaci. Ne na sve. Jer naravno da ima i drugih, koji su normalni.