Prvo i osnovno, ne pišem ja ovde ni protiv koga, ovde se sučeljavaju argumenti. Iako, doduše, pojedini iznose zaista šašave argumente, a najšašaviji su mi oni što "nekropostuju" na temama zamrlim pre više godina, samo da bi pitali "Ima li šta novo?". To na stranu.
Što se tiče tih ljudi što putuju busom u CG (a i sam sam iskusio to prošle godine), pitanje je koliki im je objektivni benefit, jer se za sada ne putuje bitnije kraće. Krenuo sam, ako se ne varam, oko 8 ujutru iz Beograda, a na Žabljaku sam bio oko 18-19 časova, što će reći da sam za oko 2-3 sata duže putovao do Žabljaka nego do Beča, iako je Žabljak putem za trećinu bliži od Beča.
Razlog tome je što nijedan bus prevoznik "nema račun" da ide autoputem (makar do Čačka), već mora da stane u svakom opštinskom mestu na Ibarskoj magistrali usput.
U normalnim okolnostima (a držim da ovo od danas nije normalna okolnost, iako se često ponavlja i jeste za svaku vrstu kritike!), noćni voz do Podgorice i bus do Žabljaka odatle bi bio daleko komfornija varijanta. Em možeš da prespavaš, em si relativno rano na destinaciji.
A o moru da ni ne govorim.