Udavi nas "politika" sve
. Zato što smo zaboravili "
Politika u najširem smislu označava aktivnost kroz koju ljudi stvaraju, čuvaju, provode ili mijenjaju pravila po kojima žive." Citat sa Vikipedije. U tom kontekstu i te kako treba da smo svesni "ko otvara i u koje svrhe", kao i važnosti samog otvaranja nove i brze pruge. Bojim see da ovde svrha građenja infrastrukture u službi rejtinga političkih stranaka,a ne u službi korisnika te iste infrastrukture i ja tako razumem komentar WLABmz i drugih koji dovode u sumnju svrhu brze pruge, koja treba da prevozi putnike i robu a ne da služi da se slikaju političari pred izbore. Ja pozdravljam, jedva čekam i radujem se pruzi i 200km na sat i novim stanicama i drugim građevinama i infrastukturnim projektima, a nisam automatski za SNS niti za opoziciju ili štagod drugo, već želim da zadržim svoju autonomiju i zdravorazumski ocenim svaku vest informaciju i činjenicu... I opet građenje samo da bi se gradilo nema svrhu samu po sebi, gradnja i razvoj itekako imaju političke dimenzije i to u onom zdravom ,a ne dnevnopolitičkom smislu. I tako Alex85Bgd, žao mi je
ali od politike nećeš pobeći, čak i tvoj pokušaj bežanja od politike je politički stav. I na kraju jeste sve ispolitizovano i jeste za žaljenje, pošto je to urađeno na potpuno nakaradan način.