TheOnlyLuka
Higher intermediate
Uh, šta li izbori rade... Oni su ih sad baš stisli, ne bi li završili i istestirali tu prugu pre izbora.
Ovo su verovatno i jedine posebno dizajnirane da prate stari izgled stanice.Novi Sad dobija najbolje nadstrešice,ovo baš ide brzo
Treba ti? Šta će ti, bolje da stigne u njkasnijem roku pre eksploatacije a ne da ga blatnjave i prljaju političari i novinari i to kad je nega kola i DDD ugašena pa nema ko da čistiJel drugi KISS stigao ? Trebalo je do kraja januara.
Jel drugi KISS stigao ? Trebalo je do kraja januara.
Zar nisu poceli? Stanica u NS spada u deo NS - SU
Mene podseća pomalo i na orla i na voz odnosno lokomotivu. Dopada mi se.Видим ли ја орла у логотипу?
Ја се, међутим, прибојавам да ће експресни возови саобраћати са 16% попуњености.Evo par varijacija novog loga Srbija voza:
1) U boji (Srpska zastava)
Pogledajte prilog 126142
2) Belo na crveno (ovo možemo očekivati na FLIRTu i na DMV 711)
Pogledajte prilog 126141
3) Belo na plavo (nisam sigurna gde možemo ovo očekivati, za sad je na instagramu i facebooku profilna)
Pogledajte prilog 126143
Inače, sinoć sam računao. Pod pretpostavkom da će KISS na IC vozu saobraćati u proseku sa 60 posto popunjenosti (neki polasci će biti puniji, neki slabije popunjeni), samo od IC voza sa 5 dnevnih polazaka dnevno po smeru, godišnje dobijamo 50 miliona putnik-kilometara. To je čak trećina od od ukupnog broja putnik kilometara u 2020. ili jedna petina u odnosu na 2019. I to je samo IC, bez uzimanja u obzir RE, REx vozova (koji će svakako biti dosta popunjeniji), Šidskih vozova i indirektan uticaj na porast putnika na ostalim prugama (pre svega barskoj, vrsackoj i somborskoj)
Прва идеja ми је да се три гарнитуре назову по три највеће реке у Србији - Дунав, Сава и Морава, али онда се сетих да ће овај воз ићи само на релацији Београд - Нови Сад - Суботица, тако да ће овај са именом Морава бити мало чудан на линији за север Србије.
Евентуално би могло би оставити Дунав и Саву, а уместо Мораве да буде Фрушка Гора или Палић. Једног дана ако се буду набављале додатне гарнитуре за јужну пругу, оне би могле добити назив по јужним топонимима.
1000 dinara jedan smer, 1600 povratna, za najbrži voz, zvanično potvrđeno.
Ја се, међутим, прибојавам да ће експресни возови саобраћати са 16% попуњености.