Šta je novo?

Železnice - infrastruktura

Браво НоЛимит. Али Американци нису једни који болују од недостатка идентитета. Неретко је у ЕУ хрватска застава највећа.. Турци исто имају јако велики проблем.

Danas sam dobio malu informaciju od izvora sa terena: Naime BGD-Novi Sad jedan kolosek bice otvoren Decembar 21 i koliko sam razumeo bice malko bolji od pilicara. Oba koloseka do NS-a bi moglo da bude gotovo do Avgusta 22. Za pitanje o Subotici dobio sam blagi osmeh umesto odgovora.....

Шта ће да пусте до НС? Швеђанку или ће Кенеди и Маршалка да вуку вагоне?

Koliko sam protumačio, decembra 2021. će da puste jedan kolosek, a avgusta 2022. celu prugu. To deluje dosta realnije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=806828#p806828:3m5y3p5a je napisao(la):
WLABmz » 24 Dec 2020 06:51 pm[/url]":3m5y3p5a]Koliko sam protumačio, decembra 2021. će da puste jedan kolosek, a avgusta 2022. celu prugu. To deluje dosta realnije.

Dobro to deluje stvarno reqlno ali sta se dešava sa elektrifikacijom ruakog dela i signalizacijom? Bez toga ne moze da se puste vozovi.

Pa nije poenta da uradiš prugu za 200 i da pustiš kenedi koji će da ide 80.

Ако не стигну да заврше контактну мрежу, мораће тако.

Prilično sam siguran da to neće uraditi jer je to pucanje sebi u nogu.
Najavljuješ brzu prugu i pustiš dizel star 60 godina to bi bila katastrofa za njih. Totalna anti reklama.
Mislim da ako ne stignu sa rokovima, jednostavno je neće otvoriti i sačekaće da se završi i da stignu nove garniture.

Eх, какву су помпу дигли када се радила пруга Београд-Панчево, па онда поукидаше директне возове до Панчева. А да пруга којом могу да возе и спорија возна средства чекају набавку нових за веће брзине је ипак сулудо.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=806915#p806915:a0x69um2 je napisao(la):
tragac » Pet Dec 25, 2020 12:36 am[/url]":a0x69um2]Zar BG-PA nije trebalo da bude građena za 160? I jedan kolosek je 100kmh a drugi 120...

Oba su 100 km/h, na nekim delovima i manje.

spatiotecte":a0x69um2 je napisao(la):
Pa nije poenta da uradiš prugu za 200 i da pustiš kenedi koji će da ide 80.

Kakav bre Kenedi, šta bulaznite. Srbija Voz ima jedan jedini Kenedi koji je u stanju raspada...

Za BG-PA bi ljudi bili srećni i da ide 60km/h. Ne kapiram o čemu se priča ovde. Voza tj direktne linije nema niti će je biti.

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Можемо да констатујемо да је нема, а дали ће је бити, за то се треба борити. Свим политичким средствма. Панчево је још у време Краљевино југославије било у адниминстративно конектовано са Београдом ван Дунавске бановние. Од 1974 постоји неки аутномашки фактор који трипује да је веза са Београдом удаљавање од Новог Сада и на том се оснива сва доктина проблема.
Милошевић, као неко ко је раскрстио са аутономаштвом, је и то питање решио, сад се тек види који је то подухват био.

Тако да није само у лобистима проблем, постоји танки политички. При чему, лично знам гомилу аутономаша који св епослове обављају у Београду и немају ништа у Новом Саду. Пуцањ у ногу.

Е ово је проблем који је толико очигледан пример бахатости власти да се може (по мени и мора) решити на улици.

Тешко је и замислити земљу у којој оваква срамота, усмерена директно против грађана, није повод опозицији, каква је да је, за акцију, укључујући блокаде путева, демонстрације...

Ах, да: то нису аутентични представници народа, нити његова елита, него рецидиви своје пионирске прошлости, ментални перверзњаци којима највише смета близина Београда...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=806813#p806813:3ercolpn je napisao(la):
lukarts » Čet Dec 24, 2020 6:25 pm[/url]":3ercolpn]Danas sam dobio malu informaciju od izvora sa terena: Naime BGD-Novi Sad jedan kolosek bice otvoren Decembar 21 i koliko sam razumeo bice malko bolji od pilicara. Oba koloseka do NS-a bi moglo da bude gotovo do Avgusta 22. Za pitanje o Subotici dobio sam blagi osmeh umesto odgovora.....
Ako će voz biti malo bolji od pilićara,znači li to da će biti barem Štadler ili RVR ? Naravno,preduslov za to je da bude završena i kontaktna mreža.

ÖBB od novog reda voznje svaki sat ide iz Beca za Budimpest. Dobra je to vest za one koje u buducnosti putuje iz Evrope do Beograda. Do sada je postojala veza svaki drugi cas, ovako bi mogli da imamo cak i takt sa Budimpestom. Naravno naucna fantasija. Mozda 2040.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=807265#p807265:3wnnh02e je napisao(la):
orjen » Pet Dec 25, 2020 11:37 pm[/url]":3wnnh02e]ÖBB od novog reda voznje svaki sat ide iz Beca za Budimpest.

Ne znam što forsiraš da samo OBB ide, kao pre par postova. Idu MAV i OBB, u kooperaciji čak i u mnogo većoj meri MAV jer je 80% trase je u Mađarskoj.

Tako pise u izvestajima na nemackom govornom prostoru. Naravno da ovo nece biti unidirekcionalno. MAV ovde nisu nigde ni spominjali. Valjda svako sebe hvali.

Vrh