Karlo del Ponte
Advanced
Поштовани ВОЖД-е,[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=461281#p461281:14yc5et0 je napisao(la):Вожд » 25 Jun 2017 12:05 am[/url]":14yc5et0]Akcionarsko društvo za železnički prevoz robe „Srbija Kargo“, Beograd
OGLASAVA PRODAJU RASHODOVANIH SREDSTAVA - 91 VUČNO VOZILO RAZNIH
SERIJA U POSTUPKU JAVNOG NADMETANJA USMENIM PUTEM
http://www.srbcargo.rs/Oglas lokomotive - II krug 02 12 2016 STEVAN.pdf
Хвала на информацији. Прва лицитација је била у октобру, и тада је понуђено 105 локомотива. У новинама нити у било ком медију није било извештаја са лицитације. Ми (Удружење љубитеља железнице) смо у току лицитације у октобру предали пријаву Агенцији за борбу против корупције да се распродају за Србију важна и вредна средства, да су у питању средства знатно више вредности од цена на лицитацији, да је рок за доставу прекратак да се омогући права конкуренција на лицитацији. Ограничавањем на предузетнике регистроване у српском АПР-у, и лоши правно-економски услови за развој домаћих оператера дају сумњу да ће средства на тај начин бити предата некој фирми за препродају, и тиме држава Србија бити оштећена двоструко, за вредна употребљива транспортна средства, и за разлику у цени на лицитацији и стварној цени.
Од Агенције за борбу против корупције смо одговор добили тек почетком маја 2017. Тражили су да им приложимо доказе у року од 15 дана. Ми смо им указали на линкове на којима се могу видети цене на међународном тржишту, и рекли да имамо проблема да вршимо истрагу, јер су запослени сведоци превише уплашени, и да ипак они, а не удружење грађана, имају правне могућности да врше детаљну истрагу у сарадњи са МУП-ом. Ми можемо помоћи једино у смислу стручности и информисаности. Већ месец ипо дана немамо никакав одгвор од њих.
Тренутно су нам актуелне примедбе на ред вожње. Везано за исти, ове године смо успели да обрадимо податке о сменама, броју ученика, и позицији у односу на железничке станице за већину средњих школа. Много прецизније смо одрадили места укрштавања, и на много прегледнији начин представили податке за израду СТУ књижице. Обратили смо се:
- Министарству науке, просвете и технолошког развоја
- Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре
- Министарству финансија
- Агенцији за борбу против корупције
- А.Д. Србија воз
- А.Д. Железнице Србије инфраструктура