Krenulo kačenje dokumentacije:
ÐокÑменÑа ÐиниÑÑаÑÑÑва гÑаÑевинаÑÑÑва, ÑаобÑаÑаÑа и инÑÑаÑÑÑÑкÑÑÑе коÑа Ñе ÑиÑÑ Ð¼Ð¾Ð³ÑÑег извÑÑеÑа кÑивиÑног дела поводом пада надÑÑÑеÑниÑе на ÐелезниÑÐºÐ¾Ñ ÑÑаниÑÐ
1. ÐÐ ÐÐÐÐÐТ 01 Ревизиона комиÑиÑа за ÑÑÑÑÑÐ½Ñ ÐºÐ¾Ð½ÑÑÐ¾Ð»Ñ ÑеÑниÑке докÑменÑаÑиÑе - ÐзвеÑÑÐ°Ñ Ð¾ извÑÑÐµÐ½Ð¾Ñ ÑÑÑÑÑÐ½Ð¾Ñ ÐºÐ¾Ð½ÑÑоли ÐÑоÑекÑног задаÑка за СÑÑдиÑÑ Ð¾Ð¿ÑавданоÑÑи Ñа идеÑним пÑоÑекÑом за...www.srbija.gov.rs
EDIT: Fino im rade ove deskripcije stranica, stručnjaci pravi.
Samo ne znam kako to misliš da se izvede. Mora da se pobedi na nekim izborima, sigurno neće zbog protesta studenata reći: ljudi u pravu ste, odoh ja sa vlasti, idem odmah da prijavim sudu sve što smo naopako radili.Ali sta ce nam bilo kakav papir ili projekat? Cinjenica je da je na vlasti narkomafija koja mora da ode (u zatvor) i da dodje neko drugi da odradi posao kako treba. Jasno je da je u pitanju korupcija kad se predsednik drzave pojavi sa nekom dokumentacijom na TV-u cak i da je svaki papir prazan. Neko me je prozvao ovde da se ovaj forum ne bavi politikom i da uzrok pada nadstresnice nije politicki. Jeste politicki. Politika ove narkomafijaske vlasti ce "srediti" dokumentaciju i dokaze tako da ispadne da nisu oni krivi nego neki Deki jer je "isekao ankere". I tako do sledece nadstresnice...
Izbore precrtaj kao opciju. Svih 6 miliona da glasamo protiv, prepraviće zapisnike. Opoziciji će da se obrati sa "pa šta" i idemo dalje.Samo ne znam kako to misliš da se izvede. Mora da se pobedi na nekim izborima, sigurno neće zbog protesta studenata reći: ljudi u pravu ste, odoh ja sa vlasti, idem odmah da prijavim sudu sve što smo naopako radili.
To bi išlo malo teže. Najveći problem naše opozicije je to što je toliko samoljubiva i nadmena da ne vidi da za ovu vlast jednostavno glasa više ljudi nego za njih. Prvi korak ka rešenju problema uvek je taj da se problem uoči. Onda da se bolje organizuje i isposluju normalni izborni uslovi. Sve to zahteva vreme, a oni bi preko noći promene na ulici, što je u današnjim uslovima jednostavno nemoguće. Prosto nemaju iza sebe onoliko ljudi koliko je bilo 5.10. kada sam ja sa ekipom iz NS gradskim autobusom išao za bg na revoluciju. Inače, tada sam i bio posmatrač na izborima, nije baš lako prepraviti veliku razliku.Izbore precrtaj kao opciju. Svih 6 miliona da glasamo protiv, prepraviće zapisnike. Opoziciji će da se obrati sa "pa šta" i idemo dalje.
Zašto? Ko bi ga i kako sprečio?To bi išlo malo teže
Надам се да ће и одговарати ако је крива.
Problem naše opozicije je u tom što većim delom uopšte i nije opozicija već sarađuje sa vlašću kako bi nas zajedno jašili.To bi išlo malo teže. Najveći problem naše opozicije je to što je toliko samoljubiva i nadmena da ne vidi da za ovu vlast jednostavno glasa više ljudi nego za njih. Prvi korak ka rešenju problema uvek je taj da se problem uoči. Onda da se bolje organizuje i isposluju normalni izborni uslovi. Sve to zahteva vreme, a oni bi preko noći promene na ulici, što je u današnjim uslovima jednostavno nemoguće. Prosto nemaju iza sebe onoliko ljudi koliko je bilo 5.10. kada sam ja sa ekipom iz NS gradskim autobusom išao za bg na revoluciju. Inače, tada sam i bio posmatrač na izborima, nije baš lako prepraviti veliku razliku.
Umeju da izfušerišu, ali umeju i da naprave kako treba. Pogotovo kada grade kući nema zezanja.
Tehnička kontrola projekta za građevinsku dozvolu je predviđena zakonom. Sve treba da se kontroliše:Preleteo sam malo ove papire, i imam jedno strucno pitanje za ljude u struci sa iskustvom:
Da li pod kontrolu projekta pri rekonstrukciji ili bilo kojoj vrsti radova nekog objekta, znaci neceg sto vec postoji,spada pri tehnickoj kontroli zapravo kontrolisanje i stanje na terenu, ili se samo sam projekat kontrolise da li je papiroloski okej, a sta je na terenu nikog nije briga ?
Ja sad npr. hocu da rekonstruisem kucu i ja uradim sve u projektu kako treba, ali ne ucrtam jedan stub noseci , da li neko treba da izadje i proveri dimenzije i elemente na samom objektu da bi rekao da je projekat dobar ili se to ostavlja tek posle nadzoru kad krenu radovi ?
To ja isto mislim. Rade zajedno i zaj..... nas. Evo odbrana mosta. On njih pusta da drze sator i snimaju se za svoje televizije. Oni razapeli organizaciju gradilista sve do Branka i rade punom parom. Svi srecni. Ma dobro je sve to ali bez mene.Problem naše opozicije je u tom što većim delom uopšte i nije opozicija već sarađuje sa vlašću kako bi nas zajedno jašili.
ukratko: revizija/tehnička kontrola projekta teško da podrazumeva nekakav izlazak na teren.Ja sad npr. hocu da rekonstruisem kucu i ja uradim sve u projektu kako treba, ali ne ucrtam jedan stub noseci , da li neko treba da izadje i proveri dimenzije i elemente na samom objektu da bi rekao da je projekat dobar ili se to ostavlja tek posle nadzoru kad krenu radovi ?
Krenulo kačenje dokumentacije:
ÐокÑменÑа ÐиниÑÑаÑÑÑва гÑаÑевинаÑÑÑва, ÑаобÑаÑаÑа и инÑÑаÑÑÑÑкÑÑÑе коÑа Ñе ÑиÑÑ Ð¼Ð¾Ð³ÑÑег извÑÑеÑа кÑивиÑног дела поводом пада надÑÑÑеÑниÑе на ÐелезниÑÐºÐ¾Ñ ÑÑаниÑÐ
1. ÐÐ ÐÐÐÐÐТ 01 Ревизиона комиÑиÑа за ÑÑÑÑÑÐ½Ñ ÐºÐ¾Ð½ÑÑÐ¾Ð»Ñ ÑеÑниÑке докÑменÑаÑиÑе - ÐзвеÑÑÐ°Ñ Ð¾ извÑÑÐµÐ½Ð¾Ñ ÑÑÑÑÑÐ½Ð¾Ñ ÐºÐ¾Ð½ÑÑоли ÐÑоÑекÑног задаÑка за СÑÑдиÑÑ Ð¾Ð¿ÑавданоÑÑи Ñа идеÑним пÑоÑекÑом за...www.srbija.gov.rs
EDIT: Fino im rade ove deskripcije stranica, stručnjaci pravi.
Koliko me smara taj Linkedin, svi su tamo strucnjaci za sve...
Ne razumem, decko pogledao dokumentaricu i doneo zakljucak.Koliko me smara taj Linkedin, svi su tamo strucnjaci za sve...
Moze malo da saceka da uploaduju sve (u tom trenutku nisu sve ,,podigli"), pa onda da strucnjaci to isproveravaju, pa da se donose zakljucci. Ovako se samo podize visibility i skupljaju lajkoviNe razumem, decko pogledao dokumentaricu i doneo zakljucak.
Sta je problem?
Malo da se kropuju fajlovi i iz teksta pretvore u slikeMoze malo da saceka da uploaduju sve (u tom trenutku nisu sve ,,podigli"), pa onda da strucnjaci to isproveravaju, pa da se donose zakljucci. Ovako se samo podize visibility i skupljaju lajkovi
Malo da se kropuju fajlovi i iz teksta pretvore u slike