Moje mišljenje je da nije problem u projektu, niti u preopterecenju. Ok, štancuju se projekti kao na traci, obaraju se cene preko svake mere, pa se desi da kanalizaciona cev prolazi kroz prozor (karikiram), pa onda majstor psuje ove školovane.. Ali to je to. Što se tiče statike, to se ne dešava, niko neće da rizikuje, pogotovo ne danas kada je cena materijala niska u poređenju sa radnom snagom. Imao je CIP svojih trzavica, ali i dalje su institucija za mnoge. To što je inženjer sa licencom 315 vođa projekta je isto ok, ovo je ipak objekat koji opsluzuje železnicu, i sigurno je imao tim saradnika statičara, arhitekata i drugih, koji su bili zaduženi za određene delove projekta, a ne mogu svi da budu glavni. Meni osećaj govori da je problem u izvođenju, nesmotrenost izvođača, priuceni majstori, možda čak iz belog sveta, koji nemaju pojma šta su sajle niti čemu služe, ostavljeni da rade nešto bez nadzora, možda su nešto bušili ili sekli u blizini sajli, čačkali oko ankera i tako, ne sluteci ništa, izazvali oštećenja, istraga će (nadam se) pokazati. Mnogo je firmi, koje uvoze jeftinu radnu snagu iz Indije ili odakle već, imaju desetine neukih radnika a samo jednog inženjera koji pokriva 5 gradilišta po celoj Srbiji, i to mi je jezivo.