Shinkansen
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 16.02.2022.
- Pohvaljen
- 553
Nije, vidi se da je dodatniРекао бих да је стуб лево, заједнички стуб који се пружа до крова
Nije, vidi se da je dodatniРекао бих да је стуб лево, заједнички стуб који се пружа до крова
Meni deluje da su prvo popustile zatege, pa je cela konzola krenula na dole. Zato su zatege popadale posložene ka ulici.U tom slučaju je nadstrešnica konstruktivno konzola sa zategama, ne pada mi na pamet oneki bolji opis.
Na masivnoj konstrukciji ovakvih dimenzija bi zategama dao prilično bitnu ulogu u osiguravanju ravnoteže cele konstrukcije, međutim izgleda da nije bilo tako. Pod tim ne mislim da je to nešta loše, nego jednostavno izbor projektanta.
Na slici sa drona vidi se da su svi ti elementi pukli na spoju s krovom, ali jako čisto bez trganja delova krova ili pucanja samih elemenata. Onako kako su pravilno posloženi na podu izgledaju mi kao da njihova veza sa krovnom konstrukcijom nije bila previše jaka odnosno da je veza bila takva da nije predviđala da zatege preuzimaju neko veliko opterećenje pa su u deliću sekune popustile i "otkačile" se. Takav spoj je mogao biti nameran ili je mogao doći kao posledica neodržavanja, radova i sl. Mislim da je ovo prvo, da je drugo pa bar bi jedna morala da pukne negde, da odlomi komad konstrukcije...da pokaže da je njena namena puno bitnija.
Po slici mi izgleda je do kritičnog popuštanja prvo došlo na spoju konzole i stubova, a nakon toga su popustile zatege i onda završno slom na mestu spoja ispunjene konstrukcije nadstrešnice i greda nadstrešnice.
Apropo političara, ne znam čemu isčuđavanje i , kad je to kod nas neko preuzeo odgovornost za bilo šta.
Jeste, kaljeno staklo od 8mmДа ли је то стакло уопште ту по пројекту?
Sminkali babu na samrti - okrecili, zalepili mozaik i stavili staklo, ostalo ili nisu ni pipnuli ili dodatno ostetili.E sad je pitanje, šta je tu (ne) rađeno?
Kolika je masa mozaika? Mada mozaik je tu bio od 2022..Sminkali babu na samrti - okrecili, zalepili mozaik i stavili staklo, ostalo ili nisu ni pipnuli ili dodatno ostetili.
Pa to nece moci. Dovoljno da su Kinezi uradili jedan aneks tipa "u planu je stajalo da zamenimo samo WC solju ali smo nasli da moramo i odvodne cevi i vodokotlic pa moraju dodatni radovi/troskovi" da postanu odgovorni i sto su radili fasadu, krov, galeriju a ne i nadstresnicu.Vlastima je bitno da kažu kako "nadstrešnica nije bila predmet rekonstrukcije" zato što je radove na stanici, a, vidimo, i na nadstrešnici, izvodio kineski konzorcijum CCCC.
Ko je radio rekonstrukciju zgrade Železničke stanice u Novom Sadu
Izvođač radova na rekonstrukciji Železničke stanice u Novom Sadu, čiji se deo danas obrušio, bio je kineski konzorcijum CRIC&CCCCn1info.rs
Bitno da ne odgovaraju "naši kineski prijatelji"..
Kurvini sinovi, ovoliko lažu u vreme interneta.Preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije" dva sata nakon nesreće je saopštilo da nadstrešnica koja je pala nije bila predmet rekonstrukcije, već da je u okviru rekonstrukcije rađena "unutrašnjost stanice, krov i fasada iznad i ispod nadstrešnice".
Zavisi sta ko smatra pod rekonstrukcijom.E sad je pitanje, šta je tu (ne) rađeno?
Meni je muka dok sve ovo čitam.
Не, не. Нећемо упасти у ту замку расправе шта је реконструисано а шта није и шта значи заправо реконструкција и да ли смо сами у свемиру.Zavisi sta ko smatra pod rekonstrukcijom.
čačkaliceDa li može neko da razjasni šta je ovo u zatezi? Jel ovo kabl za prednaprezanje? Jel to otkazala kotva?Pogledajte prilog 218164
Da li može neko da razjasni šta je ovo u zatezi? Jel ovo kabl za prednaprezanje? Jel to otkazala kotva?Pogledajte prilog 218164
Bukvalno treba da se napadaju za nerekonstrukciju, a ne za “rekonstrukciju” nadstresnice, kao i za losu rekonstrukciju kompletne zgrade jer nije uradjeno ono sto je trebalo do kraja.Не, не. Нећемо упасти у ту замку расправе шта је реконструисано а шта није и шта значи заправо реконструкција и да ли смо сами у свемиру.
Дакле, класична прича криваца који су ускладили исказ на брзину пре него што изађу у јавност. То је битно. Притом се још не зна шта је узрок у конструктивном смислу. Ето, може бити да је узрок лоша реконструкција изолације крова.
А да не причам што им је исказ погубан за њих саме ако је исказ тачан јер нису реконструисали и проверили баш онај елемент зграде који буквално виси сваком кориснику станице изнад главе.
Ево, не знам шта је горе. Да јесте или није реконструисана. Буквално могу само да бирају за шта су криви. Да ли за лошу реконструкцију или за то што није реоконструисано. А већ су криви по службеној одговорности и по том, у најбољем случају, полуистинитом а савршено усклађеном исказу.