Šta je novo?

Železnice - infrastruktura

Ti si neki Šolakov izgleda... Pričaš protiv ljudi koji vode našu lepu zemlju napred.

Zna se da je u SNSu srbstvo na max 🇷🇸

Pogledajte prilog 218058
Nisam Šolakov, pošto on ima iste strane gazde kao i Mitrović, Peconi i DJ Vučićević. N1 i NOVA su jedna strana Hilove medalje zla, a Pink, Hepi, B92, Prva, Tanjug, K1, Informer, Novosti druga.
Srpstvo je odbiti Briselsku Veleizdaju, Vašingtonsku Veleizdaju i Šolc-Makronovu Mirnodopsku Kapitulaciju, a ogrnuti se trobojkom i isticati je na svakom javnom klozetu i svakoj banderi dok za to vreme sprovodiš nacionalnu politiku Zorana Vuletića i Sonje Biserko je antisrpstvo u svom najperfidnijem i najuspešnijem obliku. Veleizdaja i uništenje svega srpskog, samo na podmukli, pokvareni, stelt način, da veliki deo naroda to i dalje ne primećuje.

Neću dalje u offtopics, i ova današnja tragedija će biti još jedna tačka u optužnici protiv nepomenika sa kojom će kad-tad morati da se suoči makar imao i 90 godina kao Peten u vreme kada mu je suđeno.

Da vam kažem kako će se ovo završiti:

Izaći će prvorođeni ili Vesara, narediće se hitni, vanredni pregled svih železničkih objekata, nadstrešnica i koječega.

Onda će za mesec dana reći, da nisu uočeni nedostaci i pojeo vuk magarca.

Ista situacija je bila kad je pao onaj most u Đenovi, pa su šatro krenuli u vanredni pregled svih mostova.

Oni ovde ne govore o spoljnoj nadstrešnici, nego valjda o unutrašnjoj. I ja sam mislio da je spoljna menjana, ali izgleda da ipak nije, nego su je samo renovirali.

Kada govore o čeličnoj nadstrešnici misli se na novu unutrašnju, međutim na spoljnoj je rađena delimična rekonstrukcija, dodavan je valjda neki mozaik ili nova oplata, a na gornjem delju su na celoj površini dodali zemlju i travu, što se vidi na tviter objavi u postu malo iznad ovde.

1730474465703.png

zeleznicka-stanica-novi-sad-hol-7.jpg

Mene je više fascinirao informacioni pristup celoj situaciji gde je ideja bila da se sav protok informacija hermetički zatvori dok Prasac i Mr. Proper ne dolete iz Beograda. Reporterka RTV-a se u uživo programu žalila da ne može ni da priđe Urgentnom jer je i tamo policija (umesto da je na stanici).

Bojim se da je zapravo ovih 8 mrtvih delimična informacija a da će čitavu storiju da saopšti Nepomenik.

A tek šta će biti sa "srpskim mostom" koji će da podignu preko Save, pa kako god izgledao ovaj što bi Gangula rekao "nacistički" pre bih prešao preko Save po njemu nego preko nekog mosta na kanalu DTD koji je podignut u vreme napredne struke.

Da dodam da tepih trava u rolnama može imati težinu 3-5 tona na 100kvm, a ova nadstrešnica tj njen krov imaju možda i veću površinu.

Kada govore o čeličnoj nadstrešnici misli se na novu unutrašnju, međutim na spoljnoj je rađena delimična rekonstrukcija, dodavan je valjda neki mozaik ili nova oplata, a na gornjem delju su na celoj površini dodali zemlju i travu, što se vidi na tviter objavi u postu malo iznad ovde.
Nije ovo trava, vec vestacki tepih
Btw nema ga na ovim danasnjim slikama sa mesta nesrece. Nesto je drugo stavljeno tu

Ne znam sta je ovo

1730474877055.png

Kao da je konstrukcija sa sve prozorima ali ne vidim da je otpalo ista sa staklene fasade. Da nije neko izneo nove prozore za montazu i napravio BnV terasa slucaj?
Ili je potkonstrukcija za nesto, ali je ovde na slici potpuno iznad povrsine nadstresnice.

Današnja tragedija je u potpunosti obesmislila modernizaciju železnice u ovoj zemlji i sve ono što ide uz nju. Napraviće novu konstrukciju, ali kako će vratiti nedužno ugašene živote. Sve čega se taknu i žele da poboljšaju, vremenom rapidno srozava. Krenimo samo od redovnog (ne)održavanja infrastrukture, nesposobnosti da stanu na put krađi kablova i kontaktne mreže, da zaustave već jednom kamenovanje vozova. Sve su to veliki rizici koji direktno ugrožavaju bezbednost putnika.

Jeste, odvešće me Soko za pola sata od tačke A do tačke B što je super, ali sve osim kompozicije voza mi stvara takvu odbojnost i prezir naših železnica, pentranje po onim stepeninčugama Prokopa, stanica bez ikakve vizije i povezanosti sa gradom, metastazirani javašluk na svakom koraku i da ne nabrajam dalje...

Ti isti Kinezi hoće sutra da kopaju metro, mogu misliti kakav bi tek to kvalitet od radova bio.

Vidi se na slikama da se nadstresnica otkacila sa krova, dole su joj svi nosaci (sa fasadom je jos nekako i spojena) dakle problem je ili u tezini iste (staklo, okviri, trava, itd.) ili gore u krovu. A koliko se secam razgovora sa staticarima (doduse u vezi mostova), dovoljan je jedan (ili par nosaca na dvocifren broj) da se poremeti kompletna konstrukcija i iskrivi/padne.

Btw nema ga na ovim danasnjim slikama sa mesta nesrece. Nesto je drugo stavljeno tu

Ne znam sta je ovo

Pogledajte prilog 218088

Kao da je konstrukcija sa sve prozorima ali ne vidim da je otpalo ista sa staklene fasade. Da nije neko izneo nove prozore za montazu i napravio BnV terasa slucaj?
Ili je potkonstrukcija za nesto, ali je ovde na slici potpuno iznad povrsine nadstresnice.

Nisam siguran, prilikom rekonstrukcije cele stanice su u celoj okolini postavljali tu novu tepih travu, a i ovaj tepih je iz segmenata. Na ovoj slici moguće da je ono braon boje ta trava, ali istrulela.

Ne znam sta je ovo

Pogledajte prilog 218088

Prozori su bili stavljeni odgore, vidi se ovde
photo_2024-07-05_12-45-16.jpg

pa su se prevrnuli tokom pada.

Ne znam sta je ovo

Pogledajte prilog 218088

To su stakla sto se naslanjaju jednom stranom na zgradu a drugom...
1730475300764.png

edit: preteko me @Shinkansen, moze delete

Vrh