S
stex_pb
Guest

Saobraćaj na barskoj pruzi i dalje poremećen posle iskliznuća cisterni s gasom
Saobraćaj na barskoj pruzi još uvek nije normalizovan nakon ekcesa koji se dogodio prošle naći na delu pruge između Kalenića i Požege.

Читам ову тему и шта се све дешава на железници, а и сам радим на истој, па ми није јасно зашто се тема зове Модернизација железнице!?![]()
Јер све написано и оно што се догађа, је већином све, само не модернизација.
Secam se da je tamo do '97. recimo moglo da se putuje normalno,Barac je polazio u 10:10 a negde u 12:45 je stizao u Pozegu,kasnjenja su bila zanemariva. Ubrzo je pocelo mic po mic da se produzava vreme putovanja.Саобраћај на барској прузи је поремећен тамо негде од деведесет и неке године са тенденцијом падања и излажења из коме и држањем у животу на апаратима.
Ја сам предлагао да се ова тема угаси и да отворимо више тема, пар општин за инфраструктуру, државне и приватне оператере, и засебне за веће пројекте, нпр. за брзу пругу. Овде сад имамо мешано месо, стање инфраструктуре (у просеку очајно нажалост), стање возног парка (исто у просеку очајно нажалост), лепе репортаже са разних радова. Ако нпр. железничке станице имајуЧитам ову тему и шта се све дешава на железници, а и сам радим на истој, па ми није јасно зашто се тема зове Модернизација железнице!?![]()
Јер све написано и оно што се догађа, је већином све, само не модернизација.
Ima,ali ima i tema o metrou tj.o jedno veliko nista.Слажем се. Тема има убедљиво највише постова на подфоруму.
To je problem više do popustljivosti određenih konduktera, ali sam ja viđao više puta da naplaćuju kaznu od 2000 din za onoga ko nema kartu u Sokolu (doduše nisam video da neko ima kartu za drugi voz pa mu se naplati kazna). Provera karata na vratima nije moguća jer konduktera ima dvoje, a vrata ima 8, onaj ko želi da uđe bez važeće karte će ući bez važeće karte.Znam da je već možda komentarisano, ali prvi put sam se vozio "sokolom" sada za vikend, a i železnicom posle dužeg vremena, pa da prokomentarišem. Na putu za NS nije bilo gužve, u povratku je voz bio pun. U oba slučaja je bilo ljudi koji nisu kupili kartu za taj voz (regio voz koji ide u drugom terminu) ali se voze njih jer je bolji i brže stiže. To nije problem kada ima mesta ali u povratku mi je zasmetalo jer sa ženom i detetom (zbog povratne karte) jedva sam našao mesto. Čak je i gospodja prekoputa mene komentarisala preko telefona "šta me briga, šta mi mogu, da me izbace na nbg stanici". Ne znam zašto na ulazima ne stoje kondukteri koji proveravaju karte, za koju mislim da je cena prihvatljiva. Kondukteri su samo opomenuli putnike da ta karta nije za taj voz i da obrate pažnju. Na sajtu je stojalo da je nemoguće kupiti kartu u tom terminu (proveravao sam zbog gužve) ali je mesta ipak bilo tako da verovatno nisu skroz ažurni.
Ne, kazna se svakako plaća ako nemaš važeću kartu, nego to kondukteri puste jer možda stvarno misle da su ljudi pogrešili.To je ok, da bude mesta za svaki slučaj. Za konduktere ne znam, ako ne može da ih bude dovoljno onda da se uvede neki penal ako karta nije za taj voz, jer koliko sam video ljudi svesno kupuju za drugi voz jer možda tako nema kazni ni doplate. Pohvalno je da postoje kazne ako neko nema kartu.
Zanimljivo, železnica izgleda nije postojala pre brze pruge pa ljudi ne znaju da razlikuju vozove. Srpska posla....Pa i jeste, svako od njih se pravio lud u fazonu "a ovo nije taj voz, jao nisam znao"
Zapravo i nije, nemaš pojma koliko ljudi ne zna kako se koristi voz. Znam za slučajeve gde ljudi čak idu autobusom do Novog Sada jer nisu sigurni kako se koristi voz. Treba vremena za sve, ja mislim da je već prošlo dovoljno. Ovaj konkretan slučaj je svakako zloupotreba toga i dobre volje kondukteraZanimljivo, železnica izgleda nije postojala pre brze pruge pa ljudi ne znaju da razlikuju vozove. Srpska posla....