Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

Klupe su tu najmanji problem lako se zamjene rade ih zeljeznice u svojim radionicams zato ih ima svuda
 
te kvazi klasicisticke klupe su ocajne. ima ih previse u gradu..ajd na nekim "starijim" mestima jos pomoz boze..
 
Данас...радуцка се...

20150114141738.jpg

20150114141732.jpg
 
Sta to lupate,prvo taj covek(direktor firme bauwesen) je obican prosecan ,za vas,gospodin covek,koji redovno isplacuje svojim radnicima plate a pritom i hrani njihove porodice. firma ima oko 80 radnika plus u sezoni fiz.radnike iz mesta u kojima radi,koje prijavljuje i uredno placa. firma nije partijska,vec je on svojom firmicom za gorionike uz pomoc svog sina koji je u istoriji gradjevinskog fakulteta najbolji student pokrenuo firmu BAUWESEN. Zaboravih da pomenem pomogao je i jedan njihov prijatelj. nemojte da omalovazavate i kritikujete nekoga koga neznate i da pricate o necemu sto neznate. pozdrav za sve radne ljude.Malecki
 
Prvo , dobro ti nama dosao.
Drugo, drago nam je da imamo 'insajdera' iz jedne uspesne male firme koja raste, sto je svakako pohvalno u ovom vremenu sveopsteg sunovrata.
Trece 'lupa' se tepih, a mi ovde diskutujemo i iznosimo svoje stavove, misljenja o odredjenim projektima i resenjima, kao i o izboru odredjenih firmi i njihovim referencama.

E sad bi bilo lepo da fino i kulturno "argumentima" nastavis sa komuniciranjem.
Koliko sam ja shvatio, ovde su pojedinci 'osporavali' kapacitet te firme za posao ovih razmera. Mozda su se neki i malo grublje izrazili, ali to svakako nije opsti stav.
Eto, ja ti predlazem da nas u nekoj od adekvatnih 'tema' upoznas sa tom firmom i argumentovano nas ubedis da su 'dorasli' za projekat radova na zel. Stanici. Bgd centar - Prokop.
:)
Jos jednom, pozdrav i dobro dosao
 
I zasto je naziv firme na njemackom i sta znaci je li to iz patrotskih pobuda dobro ti nama dosao laki +
 
Hvala i bolje vas naslo.
Ova firma "BAUWESEN" je odradila nasip za zeleznicku prugu u visini od 1.5 do 9 metara,sa nadvoznjakom i prilaznim putevima,stanicu sa dva perona,uz to gradiliste uporedo je radila i na jos gradilista kao sto je izgradnja i probijanje puta do cerjanske pecine,probijanje i izgradnja puta u okolini Gadzinog Hana,u Novom Sadu....i sve je zavrseno bez probijanja rokova.
Ja kao radnik ove firme uz to i ovim se poslom bavim skoro 9 god.smatram da imam prava da kazem da ova firma ima kapaciteta za ovaj posao.
ovo su argumenti,a jesu se pojedinci izrazili malo vise lose,pa su me izrevoltirali da napisem po srpskom recniku kako lupaju.
Izvini te vi koji ste se nasli uvredjeni.
Nadam se da vam je sada ovo u redu i da vam je dovoljno argumentovano,a ko nije diskutovacemo jos na ovu temu.
A da firma se zove BAUWESEN sto znaci gradjevinarstvo,direktor ove firme je stalno isao po nemackoj pa je verovatno odatle i poteklo ime.
pozdrav i vama.
 
Koji nasip i koju prugu je radila na kojoj dionici moze slike .
Slozices se da ipak nemate reference kakve ima jedan holiding kao sto je Enerkoprojekt
 
Dobar dan,
Zanima me da li neko zna nesto o eksproprijaciji zemljista u Maleskoj ulici?
 
Radili smo nasip na deonici Gilje-Cuprija, i nadvoznjak u tom delu.
Sto se tice energoprojekta ni u jednom trenutku ga nisam pomenuo niti rekao da je ova firma jaca ili bolja vec da imamo kapaciteta i sposobnost za takve poslove.A mogu poslati i slike samo neznam kako.
 
Slike stvis na dodaj.rs i kopiras link za forum , i vas dio posla ste uradili u roku , sad je ostalo most da se sastavi ako se nevaram , nadam se da ste isplaceni za posao
 
Update radova
1) Završen je armirano betonski kanal pozicioniran između koloseka 7. i 8. u zoni između osa 6´ i 15´:
p1130090.jpg

i otpočelo se sa nasipanjem šljunka (podloga ispod buduće AB ploče) po 8. koloseku u zoni između osa 6´ i 15´:
p1130095.jpg

p1130102.jpg


2) Istovremeno u nastavku, između osa 2 i 6´, izvode se radovi na postavlajanj armatura i zalivanje betonom AB kanala
p1130078.jpg

p1130084.jpg


3) Nastavilo se sa izvođenjem radova na izgradnji II perona i postavljanju kišnih kolektora u instalacionu galeriju ispod II perona u zoni između osa 3´i 15´:
p1130115.jpg

p1130110.jpg

p1130111.jpg


4) Nastavak radova izradi TEHNIČKE GALERIJE (na I peronu u zoni između osa 9 i 12)
p1130049.jpg

p1130050.jpg

p1130051.jpg

p1130058.jpg


5) Izvođenje radova na vestibilu pothodnika ispod budućeg I perona
- U zoni ose 4 (postavljanje stubova - nosača ploče):
p1130038.jpg

p1130039.jpg

p1130040.jpg


- U zoni ose 4´ - postavljena je ploča:
p1130065.jpg

p1130067.jpg


- Pristupilo se izvođenju radova na postavljanju armature za ivicu I perona:
p1130013.jpg

p1130010.jpg

p1130007.jpg


6) Otvore metro konstrukcije (betonska konstrukcija u dužini od 100m predviđena za 4 koloseka budućeg metroa koji će se ukrštati sa železničkom infrastrukturom) građevinski radnici koriste za svoje potrebe - kao radionicu:
stanicasaobracajniceimet.jpg

p1130003.jpg

p1130004.jpg

p1130005.jpg

http://www.beogradcvor.rs/aktuelno/41.html
 
Само да не испровоцирамо богове и не навучемо велико зло на себе. :grand:

Од како се поново гради прокоп увек устајем на десну ногу, прво вежем леву па десну пертлу и ни под разно не боравим испод дрвета док пада киша!
 
Samo ja jos nisam skapirao sta ce biti kad se zavrse radovi. Bice gotovi svi peroni i koloseci, elektrifikacija. Da li ce proraditi i prodaja karata i sve sto bi trebalo da funkcionise za jednu zeleznicku stanicu? Takodje, da li ce se prebaciti sav saobracaj na Prokop? Znaci pitanje je, kad se zavrse planirani radovi, sta ce se desiti?
 
6) Otvore metro konstrukcije (betonska konstrukcija u dužini od 100m predviđena za 4 koloseka budućeg metroa koji će se ukrštati sa železničkom infrastrukturom)

stanicasaobracajniceimet.jpg

cekaj malo, izgleda da nisam sasvim u toku, gde bi ovaj metro trebalo da nas vozi? :|
 
Za sad nigdje a za ostale detalje posjeti temu o metrou
 
page7.jpg


Jedino mi nikad nije bilo jasno zasto nisu u projektovanju radili vise sa prirodnim svetlom ispod ploce, neke lanterne su bile sigurno moguce. Nije da mora, ali bi bilo lepo.
 
Ja pretpostavljam da je razlog sto na plocu planiraju da nakaleme objekte za koje sad nemaju ideju kako ce izgledati i kakav raspored ce imati.
Cista pretpostavka, razmisljanje...
 
Najbolje da se drze projekta iz 1996te i da zavrse stanicu kako je i planirana .
 
Pozdrav za direktora,nisam uspeo da se snadjem oko slanja slika,tako da vam ostavljam ovu adresu pa pokusaj te tako. a sto se tice mosta ,ni smo radili nadvoznjak a most je radila alpina pa je to sada preuzela mostogradnja. posao koji je zavrsen je isplacen,ali ima tu jos dodatnih radova koje je nasa firma preuzela da radi.
Pokusaj preko ove adrese: http://malecki85.dodaj.rs/?Razno
 
Vrh