Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

Što bi rekao drug (ili zločinac, zavisno od ideološke preference) Tito - "Nemojmo se držati zakona kao pijan plota"

Tako i za ovdašnjeg druga (ili zločinca) se ne treba držati planova, projekata, rendera i crteža, sve je podložno promeni... dok se bilo šta pokrene ima da prođe još milijardu varijanti.
 
brisolej.jpeg
 
Има разних врста панела, како по облику тако и по врсти материјала, али и начину постављања.
 
Mislim davite više sa time. Brisolej pa brisolej. To je tuđica koja je preuzeta na mnogim jezicima a ne samo na srpskom. Šta je sad pa toliko čudno. Na celom nemačkom i engelskom govornom područuju se koristi isti termin.
 
Па да али кад се користи да заштити нешто од сунца. Ово овде нема ту функцију. Овде је функција декорација.
 
Мислим да нема битније ставке на станици од те украсне тарабе.
 
Па да али кад се користи да заштити нешто од сунца. Ово овде нема ту функцију. Овде је функција декорација.

To samo ako bukvalno prevodis sa francuskog. Inace znaci ukrasni fasadni element. Moze biti i na ogradi, i na prozoru, i na zidu... Inace jako korisna stvar u savremenoj arhitekturi, jer postoje i automatizovana resenja koja se otvaraju i zatvaraju po potrebi ili u zavisnosti od dela dana, jacine vetra itd.

Lepši su na renderu svakako, ali mislim da još uvek ima šanse da ne izgledaju skroz jadno. Videćemo na koncu.
 
Ne davimo temu brisolejima, stvarno je smorilo vise! To je, sto je! Meni je skandalozno na novijim renderima pokacene reklame i bilbordi po uglovima zgrade.

Izgleda tako jezivo, polovno i neuredjeno kao i aerodrom nekad sa velikim reklamama to i to pivo, ta ta kladionica, taj i taj sladoled 😖 Ogavstina!!! Hvala bogu pa sad izbacuju te nakaradne reklame i ne lepe ih svuda kao klinci postere.

E sad moje je pitanje da li se zna ko su komercijalni zakupci na Prokopu tipa prodavnice i ugostiteljski objekti? Pominjali su rec stanicni bife (vise mi je adekvatan za 1978) Ostalo je 2 meseca do otvaranja, trebalo bi nesto vec da se zna?
 
Ne davimo temu brisolejima, reklamama, zakupcima i svime ostalim vezanim za istu. To nam je što nam je i dobićemo šta budemo dobili. :D
 
Стичем утисак да ће радови на станици ка аутопуту бити већи изазов од ових радова на плочи.
 
Vidim da je ostavljen solidan prostor izmedju ovih lajsni kod vertikalnih belih cevi nosaca, nadam se da planiraju da ih sakriju vecim daskama i bar malo poprave utisak, ovo zaista ne obecava, osim kada se gleda sasvim iskosa.
 
Vrh