Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

Šteta što su ipak iseckali staklenu fasadu i prepolovili kvadrate pa napravili pravougaonike (misim na staklene površine), nekako mi to ne odaje onaj prvobitni otmeniji šarm, a i deluje jeftinije.

Ovako je bilo zamišljeno
prokop-Beograd-Centar-Izlazi-sa-perona-VI-B.jpg

Мислим да те је скела навела на тај закључак. Колико видим подела на фасади ће бити као и на рендеру.

Jedna zanimljivost, gledam ovu i starije fotografije i video snimke i vidim da se malo ko usudio da priđe bliže ne tako prijateljski nastrojenom psu koji je 20 metara desno u odnosu na poziciju odakle je fotografisano :)

Nekih 10 metara bliže psu je stanična zgrada tačno u sredini kadra.

Sta ispadaju stepenice da su višak
I oni novi liftovi ce ostati van zgrade
Ili su otišli previše unutra sa fasadnim zidom

Stepenice i novi eskalatori za prvi i poslednji peron će biti van zgrade, natkriveni nadstrešnicama. Ne znam da li je ideja da budu za BGvoz ili šta, ali tako je po projektu, verovatno radi uštede.

Мислим да те је скела навела на тај закључак. Колико видим подела на фасади ће бити као и на рендеру.
Mislim da je ipak isečena, čak i ona informerova animacija ima tu novu podelu, a na ovom snimku se vidi da postavljaju dodatne horizontalne nosače na polovini kvadrata, na nekih 9:18 se vidi

Zar tu ne treba da dodju ona 2 fansi ulaza za spustanje na prvi kolosek odnosno 10ti po numeraciji levo i desno od staklene fasade?

Искрено жао ми је што нема више Мрке да да стручно мишљење о изостављању метроа на Прокопу, један је од ретких из власти који је Вучићу рекао да прво заврши железницу па онда да започне Београд на води.

To sam i ja pominjao mnogo puta, arhitektonski je neuporediv, još ga radi domaći investitor koji je isto kao i francuzi mogao da izabere najjednostavnije i najjeftinije rešenje.
Investitoru koji radi prokop (a pre i west 65) nije problem da da novac za kvalitet i estetiku. Što se pokazalo kao jako dobro jer se west 65 smatra za jedno od najelitnijih naselja. To je, nažalost, danas retkost.

Ja uopšte ne sumnjam u to da će ceo taj kompleks biti kvalitetno odrađen. Jedino što me brine je kako će se ti neki besmisleni od infrastrukture postavljeni zastareli uslovi a la 15 šaltera za kupovinu karata, manjak prostora za gastronomiju i ostale komercijalno uslužne sadržaje pokazati na terenu.

Vrh