Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

Stvarno su mogli za koji inč veće displeje da postave

1.jpg
2.jpg

(sergio_spector screenshot)

Treba ih izbaciti iz neanjine u stočne vagone i zakačio na dizelku da vide na sta im lice pruge da imaju pokretnu kancelariju
A za monitore ista glupost kao vukov spomenik
Na vukovom spomeniku su dobri jer su dimenzionisani za taj prostor. Ovde je prostor mnogo veći i potreban je dosta veliki displej da bi bio čitljiv izdaleka.
Sve se slažem za IŽS, nažalost ni to ne bi pomoglo. Potrebno je da na čelo dođe sposoban menadžer, a da se smene glavni ljudi u svim sektorima sa stručnjacima iz svojih oblasti. Od građevinskih inženjera, saobraćajnih do HRa i ostalih. Kad se sredi gore, prirodno se vremenom sredi i dole

ovo kao da su gadjali black friday u Gigatronu i uzeli 10 TVa djuture...
Baš sam hteo da napišem, ove displeje su verovatno uzeli na isti način kao što su onomad uzeli Kenjaske autobuse - nekome ostao višak na lageru pa ajd daj gi vamo da se ne baci. 😄

Slepilo i hohštapleraj.

Stvarno su mogli za koji inč veće displeje da postave

Pogledajte prilog 176993
(sergio_spector screenshot)

🙂 Haos. Sitnije od poslednjeg reda na tabli kod ocnog. Ovo ne moze da se procita ni kad stojis ispod. Nek ostave ove merdevine da mogu putnici procitati red voznje.

A mesto gde su postavili displeje je za Riplija. Bukvalno nisu mogli da nadju gore mesto. Iznad svakog silaska na perone. Sad ce putnici koji pokusavaju da procitaju red voznje da smetaju putnicima koji idu na perone. Tu sem obavestenja na koje perone se silazi nista drugo ne treba da bude. Ne zam u cijoj je nadleznosti opremanje stanicne zgrade, ali po obicaju nije propustio priliku da debelo us**e na kraju.

E, stanica izgleda top i spolja i iznutra, hajde malo pozitive, mnogo je lepše nego što sam očekivao, baš je lepo sve.. a u hodu neka ispravljaju sitne nedostatke.

Toliko se kukalo o brisolejima, a sada se vidi da su arhitekte imale lepu zamisao. Gledano koso-stanica je kao kocka, gledano centralno-vidi se zakrivljenost krova.. Stanica menja izgled u zavisnosti od pozicije posmatrača.

Bravo za arhitekte!

Nadam se da će ipak uskoro postaviti normalne displeje.
Isto tako ovi izdignuti delovi vape da se pretvore u terase ukoliko je konstrukcija na tom mestu nosiva. Dobra ponuda kafa, pića, sendviča, pa i bolje klope i stolovi na terasi na izdignutom nivou iznad glavnog hola. Zaista bi bilo šteta ne napraviti takvu neku ponudu i bilo bi prijatno mesto za sačekati polazak voza, ispratiti nekoga…

E, stanica izgleda top i spolja i iznutra, hajde malo pozitive, mnogo je lepše nego što sam očekivao, baš je lepo sve.. a u hodu neka ispravljaju sitne nedostatke.

Toliko se kukalo o brisolejima, a sada se vidi da su arhitekte imale lepu zamisao. Gledano koso-stanica je kao kocka, gledano centralno-vidi se zakrivljenost krova.. Stanica menja izgled u zavisnosti od pozicije posmatrača.

Bravo za arhitekte!
ajde malo da smanjimo tu laznu pozitivnost i ne zamaskiramo brljotine koje su ocigledne. Na kraju ce da se okrene prica ko je protiv televizora, taj mrzi novu stanicu :) . Sto me to podseca na nekog. Slazem se prvi da je stanica stvarno lepa, i da bar za mene estetskih (nadam se i u pogledu kvaliteta) zamerki nema. Za IZS necu ni da trosim reci, jer upravo se vidi tamo gde su mogli - zabrljali su.

Danas sam prvi put video da nisu mogli svi putnici da udju u Bg voz na stanici Novi Beograd. Svakim danom je sve više putnika železnice, otvaranje stanične zgrade na Prokopu u petak će još više povećati njih broj.

Povežimo Prokop prvom linijom metroa, trolejbusima i autobusima!
IMG_20231018_162244237.jpg

Brisoleji su top topova, kao po običaju-mračilo se bez potrebe..

Реално су ове пречке што "носе" покретне траке највећи промашај. Брисолеји су небитни, обичан декор. За 25 година могу да се поскидају и лепо да се ударе алуминијумски панели по узору на КЦС.

Хахахахахахах, па ја не верујем какви дилетанти, као да ни на једну железничку станицу нису ушли. Праве контролу приступа као на аеродрому, а информациона табла не постоји него су ставили неке дисплеје из дневне собе који су:

1000_F_261529074_Ssq5jHSJ9xAFV3m7B5wpOhwk9QJoFBBX.jpg

Ако им је скупа информациона табла, могли су пребацити ону са старе железничке станице. Вероватно труне тамо на оном сметлишту где су били колосеци.

Мали скок ван теме
Ne sme se stati dok i poslednja kanta ne ofarba u pirotski ćilim. Šta god da se pomene ljudi bi da lepe pitorski ćilim na to, od popločanja na trgu republike do kante na autobuskoj stanici. Postoji li još nešto u ovoj zemlji osim pirtoskog ćilima ili je to jedino sto znamo?
Почели су да стављају ту шару и на гаће. Баш је супер. :love::D

Vrh