Posetio sam Prokop juče. Stvarno izgleda svetski. Doduše nisam ja obilazio svetske železničke stanice pa nisam merodavan, ali ovako opšti utisak sa perona jeste kao da je neki svetski grad. Još su u tom momentu bili i Soko i dva Flirta, tako da je zaista bilo kao u nekom evropskom gradu.
Liftovi rade, malo su im musava stakla ali nije ništa oštećeno i nije vidljivo prljavo. Dole je isto higijena ok, koliko sam video, i nema tragova vandalizma. Koliko sam video, radi sve, i u smislu svetla i aparata i tako dalje.
Ne znam samo zašto ograde-kapije na krajevima perona počinju već da rđjaju, odnosno ne znam kako ti premazi i zaštite počnu da pucaju bez fizičkih oštećenja. I da, ima par taktilnih ploča duž perona koje su izvaljene odnosno rasklimane. Video sam i severni deo stanice odnosno prestale perone iza ograda u fazi izgradnje i dovršetka. Nisam slikao ništa jer je bilo veče a ionako drugi članovi redovno kače mnogo bolje fotografije.
Mislim da ću uvek zamerati neke stvari kod Prokopa i odbrane varijante čvora ali da, svakako da što se više gradi i puni sadržajem, to bolji i prijatniji postaje.
Takođe, jel može neko da mi kaže čemu služe ovi otvori sa metalnim poklopcima koji se vide ovde levo, iza stuba, i ima ih na još nekoliko mesta duž stanice? Nešto za metro ispod?