posto se svasta ovde napricalo ja cu da rekapituliram moje stavove, da ne bi se trpalo nekakve okvire nekakvih dragana, vradovica i sl, kao sto se pokusava:
- Stambene zgrade se grade, je je povracaj ulozenog odmah, zarada se odmah ostvaruje, pa se time prakticno za Dz gradi stanicna zgrada. To je jasno
- Da li je to problem u urbanistickom smislu? Ne nije. Ne vidim problem stambenom objektu u okruzenju zeleznicke stanice. Poslovni obketi ce biti u sklopu same zeleznicke stanice, tj na ploci. Da li je to u redu? Jeste.
- Jasno je da je ovo jpp namesteno, da je namerno dodeljen plac i za gradnju stambenih kula i ako je drzava to zemljiste mogla zapravo da proda.
- Da sramota je sto drzava sama nije smogla snage da do sada tu pricu zavrsi. Mislim da je mnogo bolji posao mogao biti jos pocetkom 2000-tih sa Trigranitom
- Ukoliko zaista postoji kliziste i opasnot po bezbednost okolnih objekata, ne sme se graditi tu!
- Ukoliko postoje urbanisticki problemi, u urbanistickim postavkama (br parking mesta, igralista, vrtici, index zauzetosti, izgradjenosti, udaljenost od postojecih objekata....) onda se moze traziti poboljstanje i ispravljanje tih nedostataka i treba dati predloge da se to ispravi.
tu ima jako puno mogucnosti, da se trazi da investitor izgradi i parking mesta za postojece stanove (nekada je bilo pravilo 0,7pm/stan, moze da se trazi 1pm/stan), da se trazi da u sklopu novog objekta bude vrtic za decu, ako se vec postojeci rusi, da se obezbede dovoljno igralista za razlicite uzraste dece, da uredi park, ako je zgrada visoka tako da neki stanovi trajno gube prirodnu svetlost da se smanji spratnost ... ima jako puno konstruktivnih predloga koji mogu poboljstati projekat
- Medjutim, blokiranje gradnje solitera, zato sto se meni tu ne svidja, izgubicu moju klupicu, teren za bocanje, necu imati pogled ka Beogradjanci... su apsolutno smehotresni razlozi da bi iko to uzeo za ozbiljno i nisu relevatni argumenti da bi se nesto osporavalo. Dakle licni stavovi, koji nisu potkrepljeni argumentima, su irelevantna. Naravno, svako se moze boriti za svoje stavove i dlaje, pa dokle izgura, nemam nista protiv.
Ko je razumeo, razumeo je, ko nije, zakinula ga je majka priroda, ja mu ne mogu pomoci.