Ono što mi se mnogo dopalo kod ovog Vučićevog izlaganja (a što ću možda da prenesem i na drugu temu) je što je u jednom momentu rekao
''Ranije se išlo sa idejom da na svaki stan treba da budu po 2 parking mesta. Onda se pokazalo da to vodi u propast. I da to treba ukinuti.''
Kako je to rekao tako ja pomislim ''eee divno evo ga, sa' će da kaže kako treba svi da koristimo trotinete i paletare da dođemo do stana... :roll: ''
Ali je onda odmah nastavio
''Treba da bude maksimum jedno parking mesto po stanu. Da svako domaćinstvo ima do jedno vozilo.''
I onda sam se odmah kompletno složio. :kk:
Mislim pokazalo mi je da čovek, bar sada, i bar po tim nekim pitanjima, ipak ima razuma i ipak razmišlja šire od svog polja profesije i interesovanja.
Jer to i jeste neki idealni model saobraćaja i urbanizma, neka idealna vizija. Da ljudi što je moguće više, što je moguće češće i duže, koriste javni prevoz za svakodnevne potrebe. A da za specijalne potrebe (dostava, poseta bolnici, nedeljna kupovina, izlet, putovanje van grada, prevoz nečega...) koriste automobil po potrebi. Ja za taj koncept znam i od ranije i to je ujedno i neko moje razmišljanje, a sad kad sam video da i Vučić to kapira i propagira, dopalo mi se.
Inače, nije ni prvi ni poslednji čovek iz struke koji je menjao stavove, grešio, pa čak i u periodu od više decenija - možda davao neke kontradiktorne izjave i ideje. I to je ok. Što kaže Pantograf, i on je čovek kao i svi mi. Svi grešimo, a neki i promene mišljenje kad shvate da treba. Mene iritira kad neko menja izjave i stavove na osnovu ličnih interesa (kao npr jedan Tica) ili kad se slepo drži nečega zbog sujete čak i onda kad se pokaže da postoji bolja opcija.