Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=466492#p466492:300l8uyb je napisao(la):
laki72 » 20 Јул 2017 10:09 am[/url]":300l8uyb]Iz nekog razloga ne mogu da editujem post...

b6cb3fe6fae616fadbe176ec1a75815c.jpg

Nisam obracao paznju ranije, ali rekao bih da ovo nije predvidjeno da se ovako spaja i da je ovde radila brusilica?
Ако мислиш на овај принцип увлачења, то је уобичајени метод код ограда на мостовским конструкцијама.

Koliko vidim ovde jedan element nije uvucen u drugi, vec je sirem delu odsecen donji deo.
Mozda gresim, ali mi tako deluje na slici.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=466490#p466490:2hfvk8yt je napisao(la):
laki72 » 20 Јул 2017 11:02 am[/url]":2hfvk8yt]Ovoooo!!!??
Pa ovo nije resenje, vec budzenje!
Zadnjih godina se sve svodi na propuste i neveste 'privremene intervencije'

Pocinkovani lim, koji ce nakon par godina pod uticajem kamencica peska i soli istruliti...
Onda ce to tako polutrulo stajati godinama, dok se ponovo ne raspise tender za "idejno resenje" , pa za realizaciju... pa 'i ovo nanovo'

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
Мислим да ће тај поцинковани лим пре труљења, да добије "крила" у виду неког од локалних секундараца. :|

Лимарски назив за ово је "ветарлајсна" и "вандиксна". Иде на кров а не на надвожњак.

Žurim na voz koji iz Novog Sada kreće u 16:21h za Beograd. Već je vreme polaska, a ja tek utrčavam u stanicu u nadi da će voz krenuti koji minut kasnije. Penjem se na peron i vidim voz kako polazi..... sledeći je u 17:25h ZA PROKOP. Okej, imam sat vremena, muvam se po stanici, gledam parkirane lokse, brojim vagone, gledam pukotine na krovu i odlazim da kupim kartu. Žena na šalteru mi upućuje pogled sažaljenja uz obaveštenje da taj voz ide na prokop i pitanje da li mi to odgovara. :roll:
Voz je solidno popunjen, kondukteri više puta proveravaju karte i pojedinim putnicima objašnjavaju kako od poslednjeg stajališta da dođu do željene lokacije. Za svaku pohvalu je što u vozu ima wifi, ali u pojam ubijaju obaveštenja o stanicama na engleskom, potpuno amaterski zvuče.
Beograd centar >> Iz voza je izašlo nas dvadesetak i većina je otišla stepenicama koje vode gore, pretpostavljam na autobus. Ja sam se odlučio za bgvoz i na koloseku sam zatekao nekoliko ljudi. Interesantno mi je bilo što je nekoliko koloseka od nas dvadesetak osoba čekalo bgvoz za Batajnicu. U jednom trenutku nas je bilo oko 50 na stanici. :mrgreen:
Bg:voz je stigao tačno na vreme i za nekih 8 minuta sam bio u stanici Vukov spomenik. Našao se sa drugom i on se baš iznenadio kako sam brzo došao, rekao je čak da je ovo bolja varijanta nego da me je čekao na glavnoj.
Kada je u planu da se prebace svi vozovi?

Šalu na stranu: svaki smisao Prokopa u kratkoročnoj i srenjeročnoj perspektivi se svodi na njegovu povezanost sa sistemom BG voza (primarno) uz kombinaciju sa nadzemnim saobraćajem.
Sve ostalo su nerealne želje jedne ili druge strane.

Da bi Prokop oziveo trebalo bi da bude centralna tacka jednog novog kraja grada gde bi se izgradile nove zgrade koje bi gravitirale oko njega.
Prokop mora da bude okruzen gradom da bi bio zivlji.

Pričao sam i sa jednom curom koja je isto zakasnila na voz. Ona recimo uopšte nije znala za voz u 17:25h jer je na sajtu u redu vožnje odabrala od Novi Sad do Beograd, nije znala da može da odabere i Beograd centar kako bi videla preostale polaske.
Ne bi bilo loše da u redu vožnje postoji samo opcija od Novog Sada do Beograda (i obrnuto) i da se tu izlstaju svi polasci uz napomenu u vidu slova ili tako nešto npr. 16:21 (G), 17:25 (P)

Zasto takav smajli Dzontra?
Onih 5 solitera iza Prokopa i one udzerice ispred ne smatram gustiv urbanim tkivom.
U vise navrata i u dosta projekata u Evropi su nove stanice bile motor izgradnje stambenih i poslovnih zgrada oko njih.
Glavna zeleznicka stanica u Becu je mozda najbolji primer urbane regeneracije zajedno za stanicom u Berlinu.
Vise od Prokopa nama treba jedan globalni urbanisticki projekat za taj deo grada.

@spaciotecte: Nisam ja ništa rekao. :lol:

@panonski: Ne bih nikoga da reklamiram, ali nešto slično tome ima na aplikaciji www.polazak.rs
Dok nas železnice najzad ne udostoje pristojnijeg search engine-a.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=468285#p468285:39f47ryd je napisao(la):
spatiotecte » Sun Jul 30, 2017 4:31 pm[/url]":39f47ryd]Da bi Prokop oziveo trebalo bi da bude centralna tacka jednog novog kraja grada gde bi se izgradile nove zgrade koje bi gravitirale oko njega.

Dobro si rekao, "Prokop mora biti okruzen gradom da bi bio zivlji" a upravo je tu i najveci paradoks sa urbanim i infrastrukturnim promjenama u Beogradu. U prostoru BNV koji je trenutno najveci urbani poduhvat u Beogradu i jedan od najvecih u njegovoj istoriji, stogodisnja zeljeznicka stanica sa dugackom istorijom i tradicijom, smjestana gotvo u sredistu BNV-a, umjesto da biva rekonstrisana, modernizovana i prosirena u skladu sa novim potrebama grada i da od najvece srspke zeljeznicke stanice postane najveca balkanska stanica - ona biva zatvorena. A zauzvrat u gradjevinskom iskopu maleskog brda, prakticno niizcega zeli se izgraditi nesto sto bi postalo nova najveca srpska stanica.

Sve bi to prostodusan covjek i mogao prihvatiti kao relanu mogucnost da ce se ostvariti eto jos za Vucicevog vakta, kad se ne bi otreznio i shvatio da zemlja u kojoj zivi ipak nije Njemacka ili Japan koje mogu uloziti milijarde u rokade infrastrukture, vec siromasna Srbija. A da zlo bude vece, do prije samo nekoliko decenija sve se vec odigralo sa stanicom Zemun i izgradnjom Novog Beograda. Ali, kratko nam je pamcenje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=468304#p468304:2nm9i9h7 je napisao(la):
DzonTravolta » 30 Jul 2017 06:10 pm[/url]":2nm9i9h7]@spaciotecte: Nisam ja ništa rekao. :lol:

A ok izvini, mislio sam da je onaj smajli bio upucen mom komentaru.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=468325#p468325:21mesxb3 je napisao(la):
RioBL » Ned Jul 30, 2017 9:27 pm[/url]":21mesxb3]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=468285#p468285:21mesxb3 je napisao(la):
spatiotecte » Sun Jul 30, 2017 4:31 pm[/url]":21mesxb3]Da bi Prokop oziveo trebalo bi da bude centralna tacka jednog novog kraja grada gde bi se izgradile nove zgrade koje bi gravitirale oko njega.

Dobro si rekao, "Prokop mora biti okruzen gradom da bi bio zivlji" a upravo je tu i najveci paradoks sa urbanim i infrastrukturnim promjenama u Beogradu.

I zato su se divlji graditelji okomili baš na Radio far kako bi oživeli aerodrom i dodali mu sadržaje u okolini :violina:

Aman, nismo svi upeglani likovi sa aktovkama koji kasne na poslovni sastanak...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=468255#p468255:1le2gb2k je napisao(la):
panonski » 30 Jul 2017 01:12 pm[/url]":1le2gb2k]Žurim na voz koji iz Novog Sada kreće u 16:21h za Beograd. Već je vreme polaska, a ja tek utrčavam u stanicu u nadi da će voz krenuti koji minut kasnije. Penjem se na peron i vidim voz kako polazi..... sledeći je u 17:25h ZA PROKOP. Okej, imam sat vremena, muvam se po stanici, gledam parkirane lokse, brojim vagone, gledam pukotine na krovu i odlazim da kupim kartu. Žena na šalteru mi upućuje pogled sažaljenja uz obaveštenje da taj voz ide na prokop i pitanje da li mi to odgovara. :roll:
Voz je solidno popunjen, kondukteri više puta proveravaju karte i pojedinim putnicima objašnjavaju kako od poslednjeg stajališta da dođu do željene lokacije. Za svaku pohvalu je što u vozu ima wifi, ali u pojam ubijaju obaveštenja o stanicama na engleskom, potpuno amaterski zvuče.
Beograd centar >> Iz voza je izašlo nas dvadesetak i većina je otišla stepenicama koje vode gore, pretpostavljam na autobus. Ja sam se odlučio za bgvoz i na koloseku sam zatekao nekoliko ljudi. Interesantno mi je bilo što je nekoliko koloseka od nas dvadesetak osoba čekalo bgvoz za Batajnicu. U jednom trenutku nas je bilo oko 50 na stanici. :mrgreen:
Bg:voz je stigao tačno na vreme i za nekih 8 minuta sam bio u stanici Vukov spomenik. Našao se sa drugom i on se baš iznenadio kako sam brzo došao, rekao je čak da je ovo bolja varijanta nego da me je čekao na glavnoj.
Kada je u planu da se prebace svi vozovi?

Bilo bi jos bolje da je voz posle Prokopa nastavio za Pancevo, mogao bi da stignes iz Novog Sada pravo do Vuka bez presedanja na Prokopu. Milina.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=468296#p468296:1le2gb2k je napisao(la):
panonski » 30 Jul 2017 04:27 pm[/url]":1le2gb2k]Pričao sam i sa jednom curom koja je isto zakasnila na voz. Ona recimo uopšte nije znala za voz u 17:25h jer je na sajtu u redu vožnje odabrala od Novi Sad do Beograd, nije znala da može da odabere i Beograd centar kako bi videla preostale polaske.
Ne bi bilo loše da u redu vožnje postoji samo opcija od Novog Sada do Beograda (i obrnuto) i da se tu izlstaju svi polasci uz napomenu u vidu slova ili tako nešto npr. 16:21 (G), 17:25 (P)

Najgore je to sto samo zaposleni u zeleznici i clanovi Beobuilda znaju da "Beograd Centar" zapravo znaci "Prokop".
Jedno vreme je na sajtu zeleznice stajala opcija "Beograd Centar (Prokop)" a onda su zagradu i ukletu rec Prokop izbrisali i sada su putnici ponovo zbunjeni i misle da je "Beograd Centar" zapravo "Glavna" i pitaju se zasto im ne izlazi red voznje voza za Nis.

Prosao sam pre 15 dana kolima novim prilazom do Prokopa da vidim kako je uradjeno. Nije lose medjutim ne mogu da verujem da su vandali vec polomili skoro sve kosare za smece koje su uz trotoar i onu biciklisticko pesacku stazu :rant: :bash:

batina je iz raja izašla, al pošto se izgleda batina vratila u raj, neka lome i polome sve

Sobziron da taj kraj i nema puno stanovnika nema ni lokalnih vandala
Najverovatnije vandali su dosli vozom za neku utakmicu a Prokop jos nije usao u plan pracenja kretanja ostrascenih grupa navijaca...
Te je lasno pretpostaviti cijim propustom se to i desulo da su nove korpe izomljene....
Na zalost sledecom prilikom na meti ce biti i ostali Prokopski mobilijar ...

Та локација је често састајалиште хулигана нпр. са НБГ кад крену на текму. Треба појачати полицију на прокопу посебно током утакмица.

To već rade. Primetio sam na prethodnih par utakmica da je bilo dosta policajaca duž nove saobraćajnice , od ulaza u ŽS do Dragana Mancea.

Vrh