[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=468255#p468255:1le2gb2k je napisao(la):
panonski » 30 Jul 2017 01:12 pm[/url]":1le2gb2k]Žurim na voz koji iz Novog Sada kreće u 16:21h za Beograd. Već je vreme polaska, a ja tek utrčavam u stanicu u nadi da će voz krenuti koji minut kasnije. Penjem se na peron i vidim voz kako polazi..... sledeći je u 17:25h ZA PROKOP. Okej, imam sat vremena, muvam se po stanici, gledam parkirane lokse, brojim vagone, gledam pukotine na krovu i odlazim da kupim kartu. Žena na šalteru mi upućuje pogled sažaljenja uz obaveštenje da taj voz ide na prokop i pitanje da li mi to odgovara. :roll:
Voz je solidno popunjen, kondukteri više puta proveravaju karte i pojedinim putnicima objašnjavaju kako od poslednjeg stajališta da dođu do željene lokacije. Za svaku pohvalu je što u vozu ima wifi, ali u pojam ubijaju obaveštenja o stanicama na engleskom, potpuno amaterski zvuče.
Beograd centar >> Iz voza je izašlo nas dvadesetak i većina je otišla stepenicama koje vode gore, pretpostavljam na autobus. Ja sam se odlučio za bgvoz i na koloseku sam zatekao nekoliko ljudi. Interesantno mi je bilo što je nekoliko koloseka od nas dvadesetak osoba čekalo bgvoz za Batajnicu. U jednom trenutku nas je bilo oko 50 na stanici. :mrgreen:
Bg:voz je stigao tačno na vreme i za nekih 8 minuta sam bio u stanici Vukov spomenik. Našao se sa drugom i on se baš iznenadio kako sam brzo došao, rekao je čak da je ovo bolja varijanta nego da me je čekao na glavnoj.
Kada je u planu da se prebace svi vozovi?