Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=446717#p446717:15jt67sc je napisao(la):
zexland » April 17th, 2017, 1:51 am[/url]":15jt67sc]nedopustivo je da NBGD jos uvek zvrji onako raspalo...da se ne lazemo...to ce biti u praksi najprometniji zeleznicki pravac i stanica zbog BAS-a, a ne Prokop.
Pretpostavljam da će istovremeno i ŽS da sređuju i da grade novi BAS , te da zato još uvek zvrji raspalo i zaraslo u korov.

Evo uspeh da nađem link koji prikazuje video.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=u-bPzf6uo0I[/youtube]

Moj predlog je da pritisnemo gradsku vlast čim se završe ove saobraćajnice da izvrši prebacivanje linija, a pogotovu da se 40 ili 41 produži pored Prokopa.

Dodaj na to i sređivanje i prilagođavanje reda vožnje BG voza, vozovima sa Prokopa.

Најпаметније би било продужити тај долазак до Вука, или чак Панчевца.

Pa od toga nema nista posto je na tom dolasku Flirt. A zna se da je on nekompatibilan sa Vukovim Spomenikom i Pancevcem.

To je jako glupo sto ce vozovi zavrsavati na Prokopu bolje je da idu Resnik Pancevo svakih pola sata jer ljudi idu vise ka gradu odatle.

I ja se slažem da treba ih produžiti. Oni da su iole malo pametni spustili bi nivo perona u Vuku i Pančevcu tako da bi Stadler bez problema stao na te dve stanice i da produži do Pančevo Vojlovica.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=447055#p447055:3n2v5llu je napisao(la):
mvbg1 » Уто Апр 18, 2017 8:34 pm[/url]":3n2v5llu]Pa od toga nema nista posto je na tom dolasku Flirt. A zna se da je on nekompatibilan sa Vukovim Spomenikom i Pancevcem.
Штета. Може ли барем до Карађорђевог парка који је ипак за сада како-тако пешачки боље повезан са центром од Прокопа?

Ne moze. Mora svako putovanje da se zavrsi na Prokopu. Pa za koga se grade ovolike pristupne saobracajnice!? Odose ljudi onda na druge stanice.
Polako, prebacice se i autobuske linije na Prokop, napravice i posebnu tramvajsku trasu a i metro ce da grade za Prokop. Sve za Prokop - Prokop nizasta.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=446918#p446918:2v1h7jpm je napisao(la):
vucko » April 18th, 2017, 9:45 am[/url]":2v1h7jpm]Moj predlog je da pritisnemo gradsku vlast čim se završe ove saobraćajnice da izvrši prebacivanje linija, a pogotovu da se 40 ili 41 produži pored Prokopa.
Ja sam vec poslao dopis opstini Savski venac da se preusmeri trola da prolazi pored Prokopa , da se 34 produzi od prokopa do Senjaka sa jedne strane a sa druge preko kanarevog brda do Miljakovca 1 , da se 51 preusmeri preko Prokopa do Bircaninove po Karlovom predlogu , da se 55 preusmeri preko glavnog ulaza u Prokop , da se linije 92 i 552 spoje u jednu liniju i preusmere da se okrecu u ulici Dragana Mancea , da 39 ide preko Prokopa na GZS , da se nocna linija 48N preusmeri da saobraca preko Starine Novaka , Nemanjine , Kneza Milosa i Prokopa ...

Još uvek ništa , ali čak i da mi ne odgovore , nešto će morati da provuku tuda , jer bi u suprotnom ispalo da su džaba "krečili". A obzirom da je manir takvih institucija da ne odgovaraju na mail - ove , a da odrade / neodrade posao. Više puta mi se dešavalo da DJP pošaljem primedbu na uređenost i / ili obeleženost stajališta , sa sve priloženim slikama , a da mi oni ništa ne odgovore , da bih posle izvesnog vremena video da su odradili ono na šta sam im skrenuo pažnju. Pisao sam im pre dve nedelje na mail , mislim na opštinu Savski venac , tako da mislim da je još uvek rano da ih pitam šta su odlučili , obzirom na to da nije predizborno vreme. Ako neko misli suprotno , mogu da ih pitam putem FB stranice , tu mi odgovaraju uvek , i to gotovo u rekordnom roku , za razliku od većine drugih opština koje su me odje*******ale kada sam im se obratio , maltene za svaku stvar , bila to samo neka informacija vezano za nešto što sam čuo na TV - u i sl.

Mislim da je vrlo ključno da se BG voz prilagodi polascima medjugradskih vozova sa/do Prokopa, pogotovo vikendom. Minimum minimuna je da subotom popodne vozovi idu makar na pola sata, a da se nedelja izjednači sa subotom. I da poslednji polazak bude još kasnije.

Svaki dan da bude poslednji polazak kasnije , ili samo vikendom?

Jedini voz koji dolazi kasno na Prokop je poslednji iz Novog Sada u 00:52, pre toga od 22:18 nema ništa. Obzirom na to, morao bi da postoji neki vid noćnog prevoza sa Prokopa, da li voz ili bus, ali nešto mora. A BG voz definitivno poslednja 2 polaska da budu ista vikendom kao i radnim danima, prerano je da poslednji polazak bude u 22 iz Ovče.

Sve ovo pokazuje besmislenost prebacivanja vozova na nezavršenu stanicu.

Zbog kasnog voza iz Novog sada i ranih jutarnjih vozova , sam i predložio da se linija 48N preusmeri da ide pored Prokopa , obzirom na nepostojanje polazaka dnevnih linija. Što se tiče polazaka BG: voza vikendom , slažem se. Takođe je besmisleno i što postoji rupa od oko 2h u nedeljnom redu voznje u popodnevnim satima iz pravca Ovče. Nikako da stignem da pišem železnici vezano za te probleme (propuste) da to izmene.

Za one koj nikada nisu ušli u podvoznjak-tunel ispod bul. Vojvode Punika
lepo se vidi da je to jedna cev sa kratkom pregradom ka stanici u kojoj je kolosek sa ne završenim šinama
a ne ,,protiv pozarni put,, kako su neki tvrdili pa i mene u to ubedili :lol:

sličica su sa stranice uz Rudo (ka Savi) :sesir:

Zanimljive fotke Boco.
A kad se prodje kroz taj tunel, koji nije dugacak izadje se ovde...

Ulica Valtazara Bogisica.
Staza je odmah iza ove metalne ograde.

Ocigledno je prostor u tunelu predvidjen za kolosjek ali vjerujem da je moguce preurediti ga za pjesacki podhodnik u situaciji kad ga ne koriste vozovi a Prokopu je neophodna pjesacka veza.

Od ovog izlaza do Sajma ima oko 350m. Na 250m je autobusko syajaliste u Koste Glavinica (Senjak - ne znam koji bus tu ide). Staza bi se mogla fino urediti i da bar Senjak i Sajam imaju direktan pristup Prokopu. Ne mora se samo misliti na pristup motornim vozilima.

Da li je neko od forumasa doziveo neprijatnosti da ga policija legitimise zbog prolaska kroz pothodnik? Ja nisam ali sam video da se to ucestalo radi.

Za čudo , mene tu nikad nisu zaustavljali i legitimisali , iako se često muvam tuda , za razliku od grada gde me češće legitimišu. Obzirom kolko se često muvam oko stanice , fotografišem stanicu , šetam se sa kačketom ... , nikad me nisu zaustavljali. Posebno su bili aktivni u gradu , i to u početku najezde izbeglica sa Bliskog istoka , samo zato što imam bradu , kada su me i po 10 - ak puta za mesec dana zaustavljali , ali to je trajalo svega par meseci.

Vrh