Šta je novo?

Šta jedemo?

Управо пијем Ваљевско нефилтрирано, дао сам му 2.75/5 на Untpappd зато што је мало сладуњаво, овако није лоше.

Što se tiče ovih EU i neEU zemalja porekla - ne razmišljam - ne kupujem.

Samo ako jasno i glasno piše da je zemlja porekla i proizvodnje i sirovine i svega Srbija, samo to kupujem (ako već nemam domaće, provereno).

A što se tiče bureka u fensi ambalaži - jeste, praktično je ako ga nosim i jedem negde gde nemam tanjir i nož i viljušku, tj. negde gde nemam gde da operem masne ruke (npr. u kolima, pešačenju...)

Ali da čekam burek svaki dan 1h da bih pojeo u pekari ili kod kuće - ne vidim smisao.

Sličan hajp postoji oko sendviča u Firenci. Uvek su redovi, ali organizacija je takva da ne čekaš više od 20 minuta. Čim je prevelika gužva, otvara se novi pult (imaju 3 ili 4 objekta u nizu), lik preusmeri red i sve teče brzo i bez problema.

A da su dobri - odlični su.

Sto se kobaja tice, mesara Jokic pravi odlicne. Ne znam koje sve zivuljke ubacuju, ali je bar pravo meso.

Sad mi pade onaj bajati vic na pamet:
-Odlicne kobasice, od cega su?
- Zecetina i konjetina, pola-pola
- Na kilo konjetine dodas kilo zecetine?
- Ne, na jednog konja stavim jednog zeca
-Pa tu se zecetina uopste i ne oseti!
-Zato je i ne stavljam 🙂

To за ред је слично као и код Трпковића. Они су увек темпирали да имају ред што ми ненормално иде на кур*ац.

Мада колико некима смета толико друге ради јер једу "нешто пожељно".

С тим што испред Трпковића чекаш највише 10 минута, код ових извиканих нових квазистручњака преко сат времена и на крају купиш ништа јер нестане.

С тим што испред Трпковића чекаш највише 10 минута, код ових извиканих нових квазистручњака преко сат времена и на крају купиш ништа јер нестане.
Sve zavisi kad dodjes. Jutros sam prosao pre 9h, nije bilo njih petoro u redu. Oko 11h bude 30-40 u redu. Tako je i kod Hanija u Mirijevu. Vikendom, pre 9, nema nigde nikog. Kako vreme prolazi, bude red ogroman.

Teorija mog ortaka je da ljudi namerno dolaze sto kasnije, jer kad pojedes burek u podne, dovoljan ti je jos jedan obrok oko 6 i lagano ustedis pare na propustenom trecem obroku 😄

Sve zavisi kad dodjes. Jutros sam prosao pre 9h, nije bilo njih petoro u redu. Oko 11h bude 30-40 u redu. Tako je i kod Hanija u Mirijevu. Vikendom, pre 9, nema nigde nikog. Kako vreme prolazi, bude red ogroman.

Teorija mog ortaka je da ljudi namerno dolaze sto kasnije, jer kad pojedes burek u podne, dovoljan ti je jos jedan obrok oko 6 i lagano ustedis pare na propustenom trecem obroku 😄
Био у Ханију једну суботу око 11, дошли смо малтене одмах. Иначе тамо бурек за мој укус није нешто.

Бурек у подне је ко ручак у 7 увече.

Vrh