Šta je novo?

Šta jedemo?

Тамни Козел сам открио на Ади Бојани пре једно 15 година и то је било откровење, арома, мало мање алкохола, мислим да смо били испод оне точилице као онај шљокер из Симпсонових, као вода буквално, никад више пива у животу нисам попио. :LOL: Е то је било тада ориђиђи, сада није тако, али је опет први избор! Доста они сви знају да се искваре кад дају нашима лиценце. Старопрамен је исто било врхунско кад се овде појавило пре 20-ак година, баш врхунско!

Иначе, мало више у духу теме, колико нема грешке са пивима, толико ми њихова традиционална клопа не лежи никако, а није да нисмо оверили позната места, сестра ми тасмо живи. Коленице, кндедле и сл, није за свакога, бар не за мене, но добро, ја још ни у пихтијама нисам научио да уживам. ;)

Него, шта ћемо са лубеницама а?

I da uđe u zapisnik da je Kozel iz Velikih Popovića
IMG_0886.jpeg

Него, шта ћемо са лубеницама а?
Bas sam isto primetio, neverovatno da je bukvalno svaka slatka kao med. Ne secam se kada je bilo ovako.

+1

Mislim da nema nigde. Moras da odes u Prolom, Lukovsku ili koji vec banju koju drzi Planinka. Malo idu i na nedostupnost.
Има ко да ми донесе одоздо зато питам, ако постоји у амбалажи.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

Има ко да ми донесе одоздо зато питам, ако постоји у амбалажи.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока
Skoro sam siguran da je iskljucivo za velikoprodaju. Odnosno da nema ni prodaje, nego da samo oni prave i dostavljaju svojim objektima. Tako da nema limenki ni staklenih flasa, samo toceno.

Лубенице, грожђе, као и воће и поврће генерално, има већи проценат шећера, што је лето сушније. Такође, киша и влага доносе разна гљивична и остала обољења биљкама.

Наравно, сваки сељак ће ове две предности најрадије заборавити, кад би могао да бира између сушне и кишне сезоне.

Значи биће добра година за црна вина, добро, тефтеришем. :)

Два од три најбоља чешка (и наравно уопште) пива код нас у масовној продаји. Браво.
Uf, znaš kako su me dočekala u frižideru (do motora) kad uspavah decu. Reko ženi: idi negde prošetaj malo, daj sebi oduška (a mislim se kako ću sad da zasednem u svoju solo priču ;))

Posle može i u pet da ustane sitno čeljade, ne smeta mi nič!

"Те" године су давно иза мене, па та ситна деца умеју и да наздраве са мном. :) Ама, воле Туборг, који је такође сточна храна, од прекрупе.
Одрашће, осамосталиће се.:vops:

Tuborg :poop:
Da ne grešim dušu, umeo sam da popijem kao omladinac (rane dvadesete) na nekim bezveznim žurkama i po 15-20 onih malih tuborga, baš kao da kusam stočnu hranu. Sa godinama dolazi i prefinjenost u ukusu. Bitno je da "pokušamo da ih razumemo" :D

Ja se danas zeznuo sa tamnim Kozelom, ima manje alkohola nego običan :mad:

Baš sam juče podelio jedno sa ženom (nisam imao više piva :cry:), i pomislio sam: jbt, koliko kvalitetna stvar. Čak im je i konzerva vrhunskog dizajna. Jednom sam se napio (a to se sad sa decom dešava baš retko) i pričao ženi posle jedno 45 minuta o tome koliko je pametan dizajner Kozelove konzerve. Pije se i očima! :D

Moram reći da je Nektar skroz solidno pivo, mada ne znam koliko sam objektivan jer je bilo peto po redu.

Mada je onaj Blanc 1664 bio četvrti pa je svejedno bio gadan kao i obično.

Mada, šta ako je Nektar dobar samo jer je usledio nakon Blanca 🤔😁

Današnja rang lista:

Kozel

Kozel tamni
Nektar

Blanc

1000049404.jpg

Da, obožavam ovu konzervu, gledam ovog jarca, gleda on mene 😁

Moram reći da je Nektar skroz solidno pivo, mada ne znam koliko sam objektivan jer je bilo peto po redu.

Mada je onaj Blanc 1664 bio četvrti pa je svejedno bio gadan kao i obično.

Mada, šta ako je Nektar dobar samo jer je usledio nakon Blanca 🤔😁

Današnja rang lista:

Kozel

Kozel tamni
Nektar

Blanc

Pogledajte prilog 247808

Da, obožavam ovu konzervu, gledam ovog jarca, gleda on mene 😁
Nektar je odlicno pivo, bilo prvo ili peto (uz malu ogradu da sam ga poslednji put pio pre verovatno dve godine i da ne bi bio prvi put da neko pivo pokvare u medjuvremenu). Ne znam samo sta ti je trebao taj Blanc 1664 🤨 , ali dobro

Jeдина пшенична пива која могу да пијем су Бланк јер ми прија та цитрусна арома, Хоегарден и Догмин Албино који је горак. Сва остала су ми шећеруше.

Sve je stvar ukusa, ali Blank je bukvalno najveća šećeruša na tržištu.

Taj Ho/hu garden se isto puni u Apatinu, mislim da nije bilo tako do pre par godina i da je bio bolji.

Ево мало фуд фотографија. Ја купио и уситнио састојке, а жене, код куће, спремиле Цезар. Бонус фотка Козела од пре него што је био добављив код нас:
PXL_20250810_075928828.jpg

PXL_20250809_141624902.jpg

PXL_20250809_141642900.jpg

Управо пијем нефилтрирани Старопрамен. Није лоше за разлику од обичног који је тешка безукусна шећеруша. Даћу му 3/5 у Untappd.

Добро си приметио. Старопрамен је квариша чешке пиварске репутације. У сваком житу има кукоља. :)

Poslednja izmena:
Vrh