Šta je novo?

Šta jedemo?

A šta kupuješ kod njih?

Evo ako mogu i ja da ti odgovorim.
Snikers pecivo, baunti a ponekad i buhtlice s džemom.. nekad nekad i druge slatke stvari... kit ket i probao to 'dubai' slatko pecivo sa pistaćima pre neki dan... nije toliko wow da košta 80 dinara iznad osvih ostalih... u prinicpu ne volim tu pekaru... osoblje je ugl neljubazno a njihove pite su mi pretvrde i presuve.
 
Vidiš to nisam nikad probao kod njih, čak ni ranijih godina dok sam jeo peciva.

Doduše sećam se da sam pre Korone uzeo par puta kroasan sa čokoladom i bio je odličan. Ali su posle Korone i to srozali. I srozali su sam nivo usluge i ambijenta pa sam počeo kompletno da ih izbegavam, čak i kad bih kasnije želeo da uzmem sendvič a ne pecivo.
 
Ne znam šta sve voliš da jedeš iz pekare al meni kroasani sa čokoladom ugl dobri gde je čokolada onako krckavo tvrdi komadići a ne tečan fil...

Inače i hleb i kifle može karticom za one kojima je način plaćanja primarni 🙂

A može i dosta manjih pekara... trpković ugao cvijićeve i z čelara ili ova malena kod mene na uglu vladetine i knez danila
 
Nisam dugo jeo ništa po pekarama. Možda poneki sendvič, ali uglavnom van Beograda.

Gde god sam bio u pekarama van BG, čak i tamošnji prosek mi je bio bolji nego neke "bolje" u urbanim delovima Beograda.

U Beogradu pekare idu na to da će uvek imati promet i okolne klince iz škola i sa fakseva koji će bez problema pojesti i masnu krpu. Tako da većina ne juri kvalitet a o entuzijazmu poput onih u malim mestima, sa porodičnom tradicijom, nema ni govora.

Naravno, ovo ne važi za 100% svih u Beogradu niti za 100% svih van... Ali kažem, u globalu, kad god bih u malim mestima otišao u pekaru, ne bih se pokajao. A u Beogradu je treša i socijale na sve strane, mora čovek baš da probira ili da zna gde šta valja.
 
A Hleb i kifle kao da su zatvorili deo objekata u zadnjih 6 meseci. Ne mogu da se setim gde sve, ali video sam par zatvorenih na nekoliko lokacija. Znam da je zatvorena ona prekoputa Franša. Možda već i ima čak godinu dana otkako stoji tako.
 
Šta znam, mislim da nema pravila, uzročno - posledične veze, mala sredina = dobra pekara (ili barem veća šansa da bude)

Kod mnogih je to malo nesvesno začinjeno nostalgijom ili lokalpatriotizmom...

Knedle sa šljivom sam jeo dosta ovih dana, skupo mi je i to s obzirom na količinu pojedenih, al volim... čak mi najukusnija šljiva koja je najjeftinija 190 rsd.
 
Drugar me danas zvao na pasulj.
IMG_1498.jpeg


IMG_1499.jpeg
 
Drugar koji je otvorio restoran mi šalhe ovo tokom dana i kaže ostavio sam ti 2 porcije.

IMG_1500.jpeg

Lovački gulaš.
Slikaću sada porciju na tanjiru kada budem jeo.
Svakako sam mu stalna mušterija, čak se i našao sa njime kada je imao malu krizu(psihičku), da mu kažem izmedju ostalog koliko meni lično znači što mogu redovno od njega kvalitetnu hranu da uzimam. Realno trenutno i radi i sprema hranu za svoje prijatelje koji su stalne mušterije.
U krompir pire ide puter, pa čak i malo kajmaka, za razliku od dosta njih koji stave ulje ili margarin.
 
Делује ми да је јунетина знатно поскупела, сада се врти око 1500 динара, била је око 1100-1300..
 
Oko 1300-1400 je sada kako gde, mada može se ponegde naći i za 1100, uglavnom zavisi koji deo junetine.
 
Пробао сам бурек у пекари Никодиноски у Церској.

Није масан, коре су мекане изнутра, хрскаве споља, фил није превише слан, има га сасвим довољно.
 
Vrh