Grci su majstori za tikvice. Toliko ih dobro spremaju na vise nacina, da je to savrsenstvo
Grci su majstori za tikvice. Toliko ih dobro spremaju na vise nacina, da je to savrsenstvo
Ne razumem ovde piše meso porekla EU i van EU, znači može biti iz bilo koje države?Jeste li primetili da na nekim mesnim preradjevinama kao poreklo mesa piše EU i ne EU?
Na Zlatiborcu sam to primetio odavno, pre neki dan i na Juhoru.
Pogledajte prilog 243922Pogledajte prilog 243923
E sad, da li to znači da ako meso nije iz Srbije da to mora sa se naglasi, a ako jeste ne mora ništa da piše?
Ne verujem baš da ovi svojevoljno pišu da im je meso ko zna odakle.
Da da, bas je samo za taj slucaj smisljeno.Увоз робе из ЕУ, која може бити пореклом изван ЕУ, нпр. неки лагер замрзнутог говеђег меса који је у Холандију стигао из Бразила, па је продат нама пошто му рок истиче у ЕУ, али важи у Србији.
Za koji još?Da da, bas je samo za taj slucaj smisljeno.
Златиборац свакако треба избегавати. У пракси, што мања кланица, то је мања шанса да је сировина из увоза.Sve u svemu za mene je to razlog da takve proizvode ne uzimam.
Ipak moram ponovo da pitam da li je obaveza da to piše u slučaju da meso (sirovina) nije iz Srbije?
Ma bukvalno ne moze da se smisli drugi slucajZa koji još?
Mislim da je obavezno, piše u ovom pravilniku, prilog 10a:Sve u svemu za mene je to razlog da takve proizvode ne uzimam.
Ipak moram ponovo da pitam da li je obaveza da to piše u slučaju da meso (sirovina) nije iz Srbije?
Naravno, pitanje je više bilo karikarnog tipa. Svaka roba mora da ima deklaraciju i sadrži informacije o poreklu i proizvodjaču (osim kod nas gde ne mora da piše proizvodjač već samo ko stavlja u promet). No sve je to nebitno, ono što je bitno je to što se tu stavlja meso ko zna kakvog porekla i kvaliteta, a košta kao da je zlatno.Ma bukvalno ne moze da se smisli drugi slucaj
Gde ima nisko da se kupi u BGЈел ти мене за....ш мало или да? Иди на застарели сајт Убске пиваре па види где се некад продавало. Нишко могу да набавим кад год јер знам тачно где има на југу и то није само Ниш. Лесковачко ако тражите има у Меркатору и Идеи Лондон наравно 170 динара за флашу од 0.33.