Šta je novo?

Šta jedemo?

Na Halkidikiju u Haniotiju 2 girosa bez tzatziki sale su 9.6eur.
Sa tzatziki salatom preko 10eur. Prvi dan mi je pa sam morao na brzinu da uzmem nešto, sledi period ribe i morskih plodova pa ih kačim ovde.
Svakako giros je bolji nego bilo gde u Srbiji što sam jeo, Gary King of giros se zove mesto u Haniotiju best of giros po meni.
 
Било 9 пре две године тачно, стандардни са салатом наравно :)

Како год, само Фарос. ;)
 
Било 9 пре две године тачно, стандардни са салатом наравно :)

Како год, само Фарос. ;)
Moraš malo preciznije? Ali misli da znam o čemu pišeš
Verovatno jedna od najboljih Mediteranskih restorana.
Idem sutra ili prekosutra tamo zbog ovog prisećanja.
Jedn od najboljih po meni restorana morske hrane, ako ne i najbolji.
Posetio sam ga pre 20god i prošle godine, jednostavno sam zaboravio na njega, ali sam red gostiju koji čekaju da sednu dokazuje tvrdnju za obični pomalo zavučeni restoran kako može biti odličan zbog kvaliteta hrane.
 
Moraš malo preciznije? Ali misli da znam o čemu pišeš
Verovatno jedna od najboljih Mediteranskih restorana.
Idem sutra ili prekosutra tamo zbog ovog prisećanja.
Jedn od najboljih po meni restorana morske hrane, ako ne i najbolji.
Posetio sam ga pre 20god i prošle godine, jednostavno sam zaboravio na njega, ali sam red gostiju koji čekaju da sednu dokazuje tvrdnju za obični pomalo zavučeni restoran kako može biti odličan zbog kvaliteta hrane.

Па да, риба, где и локалци једу, са ипак мало пристојнијим ценама, мада је у сезони опет релативно. Огроман избор, често сам знао само да наручим нешто и однесем.
 
Evo nešto zdravo i baš jeftino iz Bekijeve kuhinje danas. Posle trčanja, leglo ko bombona.

Žao mi je što se mnogi gnušaju džige i sličnih stvari, preukusno je i zdravo.

1000041627.jpg



Cena obroka sa slike je fazon 100 dinara.
 
Jedno pitanje.
Posle jedno 25 godina probao sam tocenu koka kolu (uzeo u cuvenoj pizceriji Kli Kli, na Dorcolu). Njen ukus je bio daleko bolji od onog sto se dobije danas u plasticnim flasama i lici na koka kolu od nekada davno?

Zanima me da li je zaista tocena koka kola (slicno tocenom pivu) bolja od onih iz flasa ili se radi o halucinaciji?
 
Drugacija jeste, ne znam da li je bolja. I meni se vise svidja tocena.
Kli Kli, nisam znao da i dalje rade, secam se da sam tu picu uvek birao pre nego kod Bucka u Francuskoj.
Inace jedan moj burazer kaze da su promenili formulu za Koka Kolu, kune se da nema vise isti ukus od pre jedno 4-5 godina 😀
 
Nisam slikao , ovih dana ću obećavam.
Danas u morskom restoranu to jest taverni u Grčkoj naručujem jela.
Kažem konobaru koja je sveža riba i najbolja trenutno, brancin, orada ili sabljarka?.
Kaže mi sve su sveže, na to mu kažem koju bi mi ti preporučio i koju bi ti uzeo znamo se od prošle hodine i znam ti gazdu zove se XY.
Kaže Orada no mistake fresh best choose 😉
Žao mi je što je nisam uslikao, ali stvarno se osetila nikad svežija Orada.
Ostavljam bakšiš, zahvaljujem se i kažem mu sledeće 2 nedelje hoću pvako svežu ribu i da su najbolji i da volim sve vrste riba ako su sveže.
 
Jedno pitanje.
Posle jedno 25 godina probao sam tocenu koka kolu (uzeo u cuvenoj pizceriji Kli Kli, na Dorcolu). Njen ukus je bio daleko bolji od onog sto se dobije danas u plasticnim flasama i lici na koka kolu od nekada davno?

Zanima me da li je zaista tocena koka kola (slicno tocenom pivu) bolja od onih iz flasa ili se radi o halucinaciji?
Код точене се штелују прах и сода. Код фабричке је то дозирање по рецепту без промене. Мени су стари конобари причали да су по својој жељи подешавалу точилицу коле и правили укуснији сок.
 
MC Cotra premudri:
Što ljudi piju sokove, to treba izbaciti i zabraniti, bez toga se može, ne treba to nikome u životu. Čoveku treba samo krov, krevet, voda, poneka voćka i ništa drugo.

Isto MC Cotra premudri:
Eee ljudi, pre neki dan sam jeo nezdravu picu iz picerije, i na to sam uzeo i točenu Koka Kolu...
 
Pa. Pijem i vino i rakiju ponekad. Jedno je ponekad, drugo je stalno.
I ta koka kola nije bila za mene. ne narucujem je nikad.
Moja deca su naucila da zive bez nje, ali ponekad im dam, da ne bi mislili da je to nesto posebno.
 
Drugacija jeste, ne znam da li je bolja. I meni se vise svidja tocena.
Kli Kli, nisam znao da i dalje rade, secam se da sam tu picu uvek birao pre nego kod Bucka u Francuskoj.
Inace jedan moj burazer kaze da su promenili formulu za Koka Kolu, kune se da nema vise isti ukus od pre jedno 4-5 godina 😀
Nije im isti ukus još od korone. Menjali su proizvodnju par puta zbog "pokidanih lanaca snadbevanja". Ja sam više gotivio pepsi jer je manje slatka i manje šećera ali sada su i nju upropastili sa zasladjivačima. Inače kad je u plastičnoj flasi poprimi neki hemijski ukus, ne mogu to da pijem.
 
Nije im isti ukus još od korone. Menjali su proizvodnju par puta zbog "pokidanih lanaca snadbevanja". Ja sam više gotivio pepsi jer je manje slatka i manje šećera ali sada su i nju upropastili sa zasladjivačima. Inače kad je u plastičnoj flasi poprimi neki hemijski ukus, ne mogu to da pijem.
Bukvalno mi isto i burazer prica, da su od korone menjali recepturu. On je presao sad na koktu.
A jeste u plasticnoj flasi katastrofa, najgora opcija ubedljivo.
 
Nisam slikao , ovih dana ću obećavam.
Danas u morskom restoranu to jest taverni u Grčkoj naručujem jela.
Kažem konobaru koja je sveža riba i najbolja trenutno, brancin, orada ili sabljarka?.
Kaže mi sve su sveže, na to mu kažem koju bi mi ti preporučio i koju bi ti uzeo znamo se od prošle hodine i znam ti gazdu zove se XY.
Kaže Orada no mistake fresh best choose 😉
Žao mi je što je nisam uslikao, ali stvarno se osetila nikad svežija Orada.
Ostavljam bakšiš, zahvaljujem se i kažem mu sledeće 2 nedelje hoću pvako svežu ribu i da su najbolji i da volim sve vrste riba ako su sveže.

Не зове се џабе краљицом рибе. Увек орада пре бранцина, али бих пробао сабљарку зато што никад нисам. Пробао сам свежу ајкулу и нисам баш био одушевљен (није жвака за сељака :) ).

У Фаросу јел? Пробај порције прженог бакалара, ја сам их јео као гирице. То је тамо још увек релативно повољно, тј верујем вишеструко повољније него код нас. Части Туту Бугарина мало и уживај. (y)
 
Не зове се џабе краљицом рибе. Увек орада пре бранцина, али бих пробао сабљарку зато што никад нисам. Пробао сам свежу ајкулу и нисам баш био одушевљен (није жвака за сељака :) ).

У Фаросу јел? Пробај порције прженог бакалара, ја сам их јео као гирице. То је тамо још увек релативно повољно, тј верујем вишеструко повољније него код нас. Части Туту Бугарина мало и уживај. (y)
Kod Zorbasa sam sam danas jeo😉 Sutra ili prekosutra u Faros, moraću da slikam zbog tebe barem 😉
 
Не зове се џабе краљицом рибе. Увек орада пре бранцина, али бих пробао сабљарку зато што никад нисам. Пробао сам свежу ајкулу и нисам баш био одушевљен (није жвака за сељака :) ).

У Фаросу јел? Пробај порције прженог бакалара, ја сам их јео као гирице. То је тамо још увек релативно повољно, тј верујем вишеструко повољније него код нас. Части Туту Бугарина мало и уживај. (y)
Uvek mi je bilo najbolje da probam svežu ribu, to jest sveže jelo bilo gde.
Jak jesam ali nemam pločice
, sada ćemo i njih imati da mogu ovo da potvrdim i sa izgledom 😉
 
Bukvalno mi isto i burazer prica, da su od korone menjali recepturu. On je presao sad na koktu.
A jeste u plasticnoj flasi katastrofa, najgora opcija ubedljivo.
Kao neko ko pije koka kolu mozda i vise nego vodu, mogu reci da ukus nekada varira cak i izmedju serija iz iste fabrike, od meseca do meseca. Varira i izmedju zemalja dosta, ako nista voda je svuda drugacija.

Sto se Koka Kole tice, Zero je sada blize ukusom regularnoj Koka Koli od pre 5-6 godina nego regularna. Ja sam ranije prelazio na Zero samo kada bi drzao neku dijetu, ali nikada nisam mogao da izdrzim dugo jer je uvek postojao taj aftertaste zasladjivaca. Medjutim, bas negde oko korone, Zero se jako poboljsao a regular pogorsao, i nikada se nisam vratio vise.
 
Ja sam mislio da burazer tripuje, da je mozda zakacio koronu pa mu se promenio ukus 😅
Izgleda da su stvarno menjali nesto u postupku proizvodnje tada
 
Kao neko ko pije koka kolu mozda i vise nego vodu, mogu reci da ukus nekada varira cak i izmedju serija iz iste fabrike, od meseca do meseca. Varira i izmedju zemalja dosta, ako nista voda je svuda drugacija.

Sto se Koka Kole tice, Zero je sada blize ukusom regularnoj Koka Koli od pre 5-6 godina nego regularna. Ja sam ranije prelazio na Zero samo kada bi drzao neku dijetu, ali nikada nisam mogao da izdrzim dugo jer je uvek postojao taj aftertaste zasladjivaca. Medjutim, bas negde oko korone, Zero se jako poboljsao a regular pogorsao, i nikada se nisam vratio vise.
Da li mozes da odresis te rezlike za jos neka pica, npr piva?
 
Od pića konzumiram isključivo uvoznu vodu iz EU, tako da ne moram da razmišljam da li je ispravna za piće ili ne.
 
Код точене се штелују прах и сода. Код фабричке је то дозирање по рецепту без промене. Мени су стари конобари причали да су по својој жељи подешавалу точилицу коле и правили укуснији сок.
Ako nešto nije menjano, na točilicama ide sirup i soda, a ne prah (rastvoren u vodi?). Zbog toga ima i drugačiji ukus. Od ostalih valja samo hladna konzerva ili staklena flaša.
 
Vrh