Cirino drvce. Istu pljeku, samo malo doradjenu, nudi i Vanja Puskar u Dragoljubu (nekadasnja Tisa).A gde jos uvek imaju dobre pljeskavice u Bgd-u?
Cirino drvce. Istu pljeku, samo malo doradjenu, nudi i Vanja Puskar u Dragoljubu (nekadasnja Tisa).A gde jos uvek imaju dobre pljeskavice u Bgd-u?
Жар на Видиковцу, један једини оригинал, све остало по граду што виђате су копије.A gde jos uvek imaju dobre pljeskavice u Bgd-u?
Kada bi postajala neka kontrola kvaliteta većina tih fast foodova, pekara, picerija... ne bi ni radilo. Nema potrebe da "zaštićujemo" burek kada imamo i ostala jela. Jednostavno je nemoguće sem da neki inspektor svakodnevno prati proizvodnju svakodnevno, zato jedeš gde znaš da je dobro i gde ti se svidja.Kvalitet sastojaka. Kontrola kvaliteta - namirnica, pripreme... Jednom sam jeo i pola kore mi se izmrvilo i ostalo u tanjiru. To nije stil, to nisu različiti ukusi, to su bajate ili loše pripremljene kore ili burek koji nije stajao na adekvatnom mestu ili burek koji je neadekvatno pripremljen.
Pa onda, ajde kore i još nekako. Kad bi se krenulo sa kontrolom mesa, sira...
Burek se jede u prvoj pekari, ko ce sad da se cima do tamo gde je dobro. A u prvoj pekari bi morao da bude bar ok. Kontrola je normalna stvar i prvo ih sve prekontrolisu, a onda i random s vremena na vreme ili po prijavi...Kada bi postajala neka kontrola kvaliteta većina tih fast foodova, pekara, picerija... ne bi ni radilo. Nema potrebe da "zaštićujemo" burek kada imamo i ostala jela. Jednostavno je nemoguće sem da neki inspektor svakodnevno prati proizvodnju svakodnevno, zato jedeš gde znaš da je dobro i gde ti se svidja.
Hvala, ima li nesto tako i u centralnim opstinama?Жар на Видиковцу, један једини оригинал, све остало по граду што виђате су копије.
За социјала пљескавице од 100% меса заиста, Орашац на Лабудовом и Видиковцу. Заиста 100% месо у складу са ценом
Једино да одеш код покојног Милета у Таковску само што од прилога осим лука, купуса, павлаке и туцане нема ништа а и локал сам по себи није претерано хигијенски.Hvala, ima li nesto tako i u centralnim opstinama?
Да, сада унук од прошлог власника ради тамо. И цене су и даље добреU Crvenoj zvezdi jel valja burek i dalje? Vidim da su i na Woltu...
ulica gladnih?Једино да одеш код покојног Милета у Таковску само што од прилога осим лука, купуса, павлаке и туцане нема ништа а и локал сам по себи није претерано хигијенски.
По центру не једем пљескавице јер уваљују соју као и сви остали.
Али препоручујем Кобају гранде од пола метра у Улици гладних.
Mile uzas cak i dok je bio ziv. Ne znam sta je sa ljudima da im je to dobra pljeskavica.Једино да одеш код покојног Милета у Таковску само што од прилога осим лука, купуса, павлаке и туцане нема ништа а и локал сам по себи није претерано хигијенски.
По центру не једем пљескавице јер уваљују соју као и сви остали.
Али препоручујем Кобају гранде од пола метра у Улици гладних.
Da, skroz poštene cene, verovatno je u pekari još jeftinije. Super, znam šta sutra doručkujemДа, сада унук од прошлог власника ради тамо. И цене су и даље добре
НБГД код Старог Меркатора.ulica gladnih?
И није ми био нешто кад сам јео пре 7-8 година. Препоручујем Орашац за социјала пљеске јер им је пљеска од 100% меса јер имају своју стоку и живину, цене јако приступачне, 220 за 150 грама, 290 за 250 грама. Бољи су 100 пута од комшијског Владе који сваких месец дана диже цене за 20 дин.Mile uzas cak i dok je bio ziv. Ne znam sta je sa ljudima da im je to dobra pljeskavica.
Neki vole roštilj gde dominira svinjsko meso, neki mešano, neki nešto treće (ja). Kad vidim "belu" pljes. onako žilavu i debelu, shvatim da ili smo mnogo gladan narod ili nemamo nikakve kriterijume. Možda sa tonom priloga (obavezno pavlaka, majonez, kečap, da, sve zajedno) zaliči na nešto...jestivo. Ono što je meni ok, liku iz kraja se nije svidelo- on voli roštilj gde je sve onako masno, svinjsko što posledično formira onu masivnu dijareju ali ko kako voli.De gustibus non est disputandum
Kod Ive poslednji put bilo dobro pre 5 godina, Novi Duff u Trgovackoj najbolje pljeskavice ima i Leskovacki Rostilj Beli.Juzna Pruga na uglu Gandijeve i Vojvodjanske je meni trenutno no1
Kod Ive u Zarkovu je isto dobro
Cevap u Jerkovicu sasvim korektan
Sve ostalo varira znacajno
Sočivo sam jeo kao mali, takodje i pasulj volim kod nekog domaći da pojedem(tašte). Sarme sam sam u početku jeo bez kupusa, kod drugara odem na slavu i dočekaju posebne sarme bez kupusa za mene. Posle par svadbi kada sam imao 20god počinjem i sarme da jedem.Neki vole roštilj gde dominira svinjsko meso, neki mešano, neki nešto treće (ja). Kad vidim "belu" pljes. onako žilavu i debelu, shvatim da ili smo mnogo gladan narod ili nemamo nikakve kriterijume. Možda sa tonom priloga (obavezno pavlaka, majonez, kečap, da, sve zajedno) zaliči na nešto...jestivo. Ono što je meni ok, liku iz kraja se nije svidelo- on voli roštilj gde je sve onako masno, svinjsko što posledično formira onu masivnu dijareju ali ko kako voli.
Burek nisam jela godinama (nisam neki ljubitelj) ali kad vidim onu vlažnu, blatnjavu masu nedefinisanog sadržaja između dve kore i još to slikanje i slanje kako bi se pohvalili kako oni baš znaju da uživaju u hrani ...aman čoveče... pa jel znaš kako treba da izgleda burek sa ručno razvlačenim korama?! Upoznala sam svojevremeno dečka koji je bio koradžija: kad baci koru i razvuče ta kora se providi koliko je tanka.
Što se tiče higijene, vrv sam "gora" od @mariks , što bi moja mama rekla:"Sreća da ti nisi sanitarni inspektor, ljudi bi umrli od gladi ili bi te tukli"!Nisam ekstrem ali aman neki minimum higijene makar: priča sanitarni inspektor pre par nedelja kako izdaju "mere" nekom restoranu ali oni se dogovore sa nadležnim, nešto plate i nastave po starom.
Pošto volim da pročitam raz.mišljenja, volim da vidim fotografije čak i hrane koju ne preferiram (nisam nikog prozvala @Noki) a posebno ovih zlih što mi teraju inat sa prelepim domaćim jagodama ili limunom (nisam pomenula @Filip 01
ni @Duleja ), interesuju me dve stvari:
- Da li iko u restoranima poručuje nešto što nije roštilj i/ili pečenje i šta?
- Da li iko kuva bar ponekad raznovrsnu hranu (aludiram na povrće) kojom bi hranio/omogućio da se formira i održi zdrav mikrobiom? Da li se uopšte sećate kada ste jeli npr. kelj, sočivo, celer, cveklu, prokelj, boraniju, brokoli, karfiol, spanać, blitvu, prolećni zeleniš, papucaki ili na bilo koji dr.način spremljen plavi patlidžan? Da li smo se svi kolektivno toliko ukalupili u prehrambenu kolotečinu da nam raznovrsnija hrana nije ni na pameti?!
Da li se uopšte sećate kada ste jeli npr. kelj, sočivo, celer, cveklu, prokelj, boraniju, brokoli, karfiol, spanać, blitvu, prolećni zeleniš, papucaki ili na bilo koji dr.način spremljen plavi patlidžan?