Šta je novo?

Šta jedemo?

Jeo sam u kineskim restoranima u Španiji, Austriji i Budimpešti. Daleko od naših kineza. Ne znam zašto je tako. Ja više ne jedem koiensku hranu, dva put sam dobio laganu dijareu.

Što se tiče pekara - ne treba preterivati. Jesti svaki dan peciva nije uopšte zdravo, ma kako kvalitetna i izvikana bila. Brašno+ulje (često koriste palmino). Non stop pričam deci da se okanu pekare, spremamo im užinu od kuće, zdrave sendviče bez previše salame i suhomesnatog. Ja i žena isto nosimo hranu na posao, kod nje radi i menza gde prave odlična variva. Izbacili smo skroz pekaru.

Ja najčešće uzimam baš burek sa piletinom zbog velikih komada belog mesa koji se savršeno uklapaju u masno okruženje. To i pekarski jogurt ili balans sa malo manje mlecnih masti od običnog, može da prođe kao dobar početak dana, al ne uvek naravno... Dodam neki mladi luk ili čeri paradajz ili rotkvice...

Volim i ferdinand knedlama da započnem dan al to je skupo jer mogu do 6 komada da pojedem... Uglavnom šljivu kupujem... Volim slatke doručke...

Volim i žitarice ali treba da imam kukuruznih više od ovsenih u tanjiru, sa sušenim voćem i sa puno grožđica što bi rekla prekodrinska braća...

Dakle za jutro mora kalorično...

U Crvenoj zvezdi jel valja burek i dalje? Vidim da su i na Woltu...

• Sviđa mi se
Reagovanja: ika
Nadam se da nije u nekom Pickovcu tipa preko 7 gora i 7 mora, epska avantura, jedino terenskim vozilom se stiže, da bi došao do parčeta odličnog bureka...

Jedva čekam da ih sve uporedim.

Da, onaj pančevački Stankoski je bio odličan. Jeo sam ga prošle godine. Istog ranga kao sa piletinom iz Trpkovića u D. Tucovića 👌 al probaćemo i druge...

Pokazuje mi da je Hani na Mirijevu 4...
Ali radi do 22h.

Koja je dobra pekara u Zemunu, jel i dalje Petrovic najbolji ?

Pokazuje mi da je Hani na Mirijevu 4...
Ali radi do 22h.

Koja je dobra pekara u Zemunu, jel i dalje Petrovic najbolji ?
Petrovic je dobar i dalje, i iskreno, dosta ispred Trpkovica. Trpkovic sam nekada narucivao redovno, medjutim premasan mi je od kako sam presao na Petrovic.

Jeo sam u kineskim restoranima u Španiji, Austriji i Budimpešti. Daleko od naših kineza. Ne znam zašto je tako. Ja više ne jedem koiensku hranu, dva put sam dobio laganu dijareu.
Slika kineskih restorana je drasticno bolja danas nego pre recimo 5 godina. Sve je manje onih ‘nasih’ Kineza sto su im sva jela ‘teletina/svinjetina/piletina u soja/secuan/kari sosu sa /sampinjonima/kikirikijem/indijskinorahom’ a sve vise aute lnticnih kineza sa raznovrsnim (i cesto veoma haoticnim i lose prevedenim) menijem.

Novi trzni centar ie dobro mesto da se proba jer ih ima vise. Na staroj strani grada preporuka za Wang Jiao u despota stefana, i Yxlanzh na Zelenom Vencu.

Slažem se za zeleni venac, jedan od boljih kineskih koje sam probao ai ne očekujte neki fensi ambijent.

Meni je kineski tamo kod Hotela Srbija bio top, ali ne znam kako je sad, nisam dugo bio.

Nije kao da se razumem šta je vrhunska kineska kuhinja, ali svakako nije iz kategorije onih koji kupuju instant kesice i prokuvaju i serviraju.

Imao je šarm starih naših restorana, konobar je stara škola, pričao nam da je Lane Gutović bio redovan gost. Baš baš velike porcije, mislio da nismo zadovoljni, a mi nismo mogli toliko da pojedemo.

To bi po lokaciji trebao da bude Chi le ma, ali ja imam utisak da se drugačije zvao, a i da je enterijer bio drugačiji, ne znam da li je novi vlasnik pa samim tim i hrana drugačija.

I opet poncho...

Taj izvikani poncho gde samo stranci, starlete i zabludele grupe balavaca vise dok je najbolji roštilj iza 7 sedam gora i mora poznat samo odabranima kad se vrate u svoje daleke zavicaje koje ja nemam 😭 mogu do stepe da odem u zavičaj i to je sve 🥹 ali poncho je iza ugla 😁🙂🙂 i odličnog je kvaliteta...

Sit za 590 ne može bolje...

U somunu je i urnebes sam dodao ovaj put, mladi luk, paradjz, krastavac

Slikao sam pre jela čisto da Benderu napomenem, jer ne voli puno da gleda u naše tanjire.

IMG_20250526_181455_edit_893095226518164.jpg
IMG_20250526_181511_edit_893081519877284.jpg
IMG_20250526_181525_edit_893060704446407.jpg

2 takve su u porciji, to sam već spominjao, ali da ponovim ako neko nije čitao...

Ne znam meni je pončo baš ono, izvikano loše, uopšte ne razumem. Caldi mi duplo bolji. Čak i onaj Žar pored poncha na BB. No šta znam ljudi valjda navikli, a i veća je gužva.

Nadam se da nije u nekom Pickovcu tipa preko 7 gora i 7 mora, epska avantura, jedino terenskim vozilom se stiže, da bi došao do parčeta odličnog bureka...
Brate, ti si išao u Ikeu na ćufte :D

Šta fali ćuftama u Ikei?
Kao i njihovoj prodavnici hrane pored kasa, par puta sam svratio samo u tu prodavnicu da kupim bakalar namaz i te ćufte.

Šta fali ćuftama u Ikei?
Kao i njihovoj prodavnici hrane pored kasa, par puta sam svratio samo u tu prodavnicu da kupim bakalar namaz i te ćufte.
Ćufte ništa posebno, ja tamo u prodavnici kupujem one tortice, za te pare nema bolje, ostalo im skupo. No zezam Noki-a kako je prevozom išao u ikeu sat vremena da bi jeo jeftine ćufte, a ovamo mu sve daleko :)

Jeste, skupo im je dosta toga u toj prodavnici, ali po meni su kvalitetne stvari.
Meni je jedan od najboljih odlazaka u Ikeu bio kada je žena otišla u šoping a ja na ćufte i kuliranje u restoran.

😂😂😂

Ne znam da li je Tripković izvikan, ali iskusna rođaka koja se razume u peciva i zna dobro da mesi, kuva, kaže kako su im peciva kvalitetna, ja imam loše asocijacije na vremenski kontekst kada sam je posećivala stoga ne mogu biti objektivna.

Kineska hrana je kod nas kao i u većini zemalja adaptirana i oni koji su je redovno konzumirali u Kini, kažu da ne liči na ovu koju mi jedemo po restoranima stoga neću pominjati Sečuan u NS kao prvi u kom sam bila.
Pekara kod dobrice u pirotu. U ponudi imaju jednu vrstu leba i burek sa sirom. Konstantan red tokom celog dana, a enterijer iz 1946.godine.
Burek izuva, uspeo sa pojedem jedva dve cetvrtine.
Inace ceo kraj je nenormalan sto je tice hrane, sebi sam dao zadatak da u par dana obidjem 8 najboljih kafana, ono se ne propusta
A pro po enterijera...
Nisam baš posetilac pekara ali najbolje sam doručkovala u Solunu jednog khm jutra recimo, posleg provoda kada smo sa Grcima (budućim kumom) otišli u pekaru koja je bila u blizini suda; kažu "Ovde je najbolja klopa", gledam pločice u dve boje (od kojih su jedne mat braon, druge mat bele, raz.veličine, k'o sklepane, pekara iz Varljivog leta '68 u odnosu na ovu izgleda fancy, luxury), par peciva, jedna vrsta hleba i u dozidanoj prostoriji frižider sa mlekom, čok.mlekom, jogurtom...Uslužuje neki čikica/dekica pomalo mrzovoljan, viri ispod čupavih sedih obrva, ima male brčiće, nosi belu kecelju-zalutali u prostoru i vremenu. Gledam da li me zezaju (prijateljica se smeje jer zna za tu pekaru od ranije), ali kad sam probala "sve 3 vrste peciva" koje smo kupili...hrskava, zlatna, tanka, pucketava korica, slojevi kao u snu, nije premasno, savršena ispunjenost, kvalitetna tekstura, ne miriše na hemiju, nema sve isti slatkasti ukus kao što mi se čini u većini pekara (nevezano za državu), lepo te zasiti, razveseli i ostavi te u blaženom zadovoljstvu. Ne sećam se naziva pekare, ne znam da li još postoji, pre Ladadike, pre Cimiski ulice, ispod Monastiriu ulice, tj.Egnatie, negde oko 26.oktobra ul. je bila.
Fun fact: preostalo pecivo sam ostavila u onom praistorijskom, drap, "dlakavom" papiru u kom je bilo umotano, na radijatoru i kad smo se vratili ...da li je do zimskog doba ali opet je bilo slasno😋.

U Leoforos Nikis ul. je bio neki ooodličan sladoled od pomorandže i egzotičnog voća, nigde nikada posle toga nisam probala ni sličan (zimi su imali skromniju ponudu sladoleda tipa 25-30, na Aristotelovom trgu poslastice su mi bile bzv).

Da se vratimo u BG: svideo mi se sladoled u Gelateri-ji i naravno u Zori u Zemunu.

Kažem ja lepo samo u nedođiji, korice imaju patinu i znalacki se preporučuje, da svima bude super... 😁

Ne znam meni je pončo baš ono, izvikano loše, uopšte ne razumem. Caldi mi duplo bolji. Čak i onaj Žar pored poncha na BB. No šta znam ljudi valjda navikli, a i veća je gužva.

Brate, ti si išao u Ikeu na ćufte :D

Ja šta god da preporučim je izvikano, fancy... Vratim se u postojbinu, blizu auto komande, siguran sam da ste i za Stepin vajat mišljenja da je izvikano i nije nešto... U ovom gradu ne mogu da odem dovoljno daleko da biste mi poverovali da i meni može da proradi endorfin pomešan sa nostalgičnim sećanjima, pa da sve bude boljeg ukusa i kvaliteta nego što stvarno jeste.. 😛

No zezam Noki-a kako je prevozom išao u ikeu sat vremena da bi jeo jeftine ćufte, a ovamo mu sve daleko :)

Znao sam ja i preko Zuca, ispod Avale, prevozom do Ikee 😌 ništa meni nije teško kad je razlog pravi 😁

Što ne kupiš rolovano belo kod vuka u ponču pa reci posle jel dobro ili nije... Nije najbolji roštilj koji sam jeo al za svaki dan je top, znacajno bolja piletina od Valtera a verovatno i mleveno meso...

A da ti ne jedeš po restoranima, plašiš se čega ono beše 😁

Šta uopšte znači izvikano? Mislim cene su skoro svuda približno iste, nije da neko ide i plaća pljeskavicu tri soma dinara. Meso ko meso, verovatno svi nabavljaju isto. Kao i pivo 😆

1000031570.gif

Ja šta god da preporučim je izvikano, fancy... Vratim se u postojbinu, blizu auto komande, siguran sam da ste i za Stepin vajat mišljenja da je izvikano i nije nešto... U ovom gradu ne mogu da odem dovoljno daleko da biste mi poverovali da i meni može da proradi endorfin pomešan sa nostalgičnim sećanjima, pa da sve bude boljeg ukusa i kvaliteta nego što stvarno jeste.. 😛

Znao sam ja i preko Zuca, ispod Avale, prevozom do Ikee 😌 ništa meni nije teško kad je razlog pravi 😁

Što ne kupiš rolovano belo kod vuka u ponču pa reci posle jel dobro ili nije... Nije najbolji roštilj koji sam jeo al za svaki dan je top, znacajno bolja piletina od Valtera a verovatno i mleveno meso...

A da ti ne jedeš po restoranima, plašiš se čega ono beše 😁
E, jeo sam u Vajatu, nije loše. Mleveno meso samo na vašaru nekom, ako se trujem da se trujem kako treba ;) Restorani i fest fudovi nisu isto, evo samo za tebe ;)

IlVg9AB.jpeg

tz0XGYi.jpeg

Šta uopšte znači izvikano? Mislim cene su skoro svuda približno iste, nije da neko ide i plaća pljeskavicu tri soma dinara. Meso ko meso, verovatno svi nabavljaju isto. Kao i pivo 😆

Pogledajte prilog 239523
Izvuikano, hajpovano bez potrebe, gužve kao da dele badava, a ništa posebno...

Kao mladji(17-19god) smo se nas 4-5 drugara nekad vozili vikendom do Beograda zbog Bucko pice. Brutalna, prvi put za nas Novosadjane takva vrsta pice, govedji i pileći premaz, ne možemo da se odlučimo koji je bolji.
Meni je tada kao nekom klincu da kažem bila ideja da to i napravimo u NS-u, jer nismo imali., koliko sam se oduševio.
Drugaru se uvek vozio auto i ne voli nešto ljude i problematičan je u izlazscima pa je rado vozio do Bucko po picu kada se i nama ostalima ne izlazi, mala eskurzija 😂
Prvi put sam čuo za Bucko piceriju od drugarice koja je u srednjoj posle izlazaka po BG-u (Blaywatch itd..)tamo išla da jede. Pa kada smo sa srednjom bili u BG-u(ne sećam se razloga) kaže mi idi tamo da jedeš.
Otišao tamo sa drugarom naručimo picu pojedemo i ono ništa posebno. Vidim se sa njom i pita me koji premaz mi se najviše svideo? Premaz? Ma idi bre kakav premaz, ona se smeje i časti me sledeći put.
Pre možda godinu dana sam rekao da ću da idem u čuveni Franš, ali uvek mi bude bolji odlazak na Kalemegdan.
Takodje u Novom Sadu nisam navikao (osim nekad u Aqva doria, dok me ne upozna nova hostesa) da rezervišem mesto, dok za Beograd se to otprilike podrazumeva, to me nekako ograničava i zato izbegavam ta mesta gde je to potrebno.
Dok se kao baš mali sećam eskurzija sa roditeljima i šetnje Kalemegdanom pa Knez Mihajlovom i tu negde Leskovački roštilj, pljeskavica koja se jede dok se šetamo sa puno luka, meso super(tu sam imao tipa 6-9god koliko se sećam).
I lokalnog restorana Ž se sećam na Bežaniskoj kosi taj je bio blizu drugarovog stana, pa smo tu redovno doručkovali ili ako smo zaglavili u izlasku odmah išli na ručak(omlet ok, roštilj ok, restoran suprotno od hajpovanog).

@mariks

E druže moj dobri nemoj misliti da ja ne znam šta je ekskluziva, šta su dobri restorani i šta je valjana usluga... Od Svetog Stefana do Granda na Kopaoniku kao dečaka su me vodali svuda po najeksluzivnijim mestima sam letovao, zimovao, jeo...

Zato me sad ništa od toga mnogo i ne zanima...

Ne volim Karađorđevu... Em je spremaju u fritezi em ti dodaju pomrit kao prilog...

Nikad mi se to nije uklapalo... O premazu na pici kod bucka da ne govorim koliko je besmisleno... E to je hype a ne jedna od najboljih gradskih pekara u Dimitrija Tucovića.

A hype je i sa tim malim sakrivenim mestima tipa Ljupče, e samo ovde je dobro... To je isto deo malograđanskog hype-a... Nije ako kažu da je i tu dobro, nego kad kažu ma buraz stari, ja znam gde je dobro, pa ću buraz da ti objasnim šta ti ne znaš... Čista malograđanština... I gledam je i čitam svuda...

Vrh