Šta je novo?

Šta jedemo?

Pazi, ne jedem više Bucko(mada ni pice više ne jedem) to nam je tada bilo ekstra, baš kao što kažeš za malo novaca se najedeš, nama je tada to bilo baš ukusno i zanimljivo.
Pri tome prvi put amo videli nešto tako, pošto toga nije bilo u NS-u.
Na Siciliji sam jeo razne pice prvih dana, poslednjih par dana samo Margaritu.

Koji alkohol ide uz biftek/t-bone?
Meni su burgeri u Toster baru u Ns bas dobri, ne pamtim da sam u Bg jeo negde tako dobar burger.
Jeste oni su vrhunski. Iako ne volim toliko burgere, kada mi neko traži preporuku za burgere, nema greške za njih i svi se oduševe.
Hteli su oni pre nekoliko godina da se šire i da krenu i u BG-u da posluju, čudi me da nisu.

Šta fali Bucku? Da imam živaca da stojim u redu, drmnuo bih njihovu picu sa nogu s vremena na vreme.

Mog'o bih. Bucko je dobar džank, fast fud, previše se tu nešto izvoljeva.

Jedini problem je što uglavnom nije fast fud jer moraš da čekaš u redu, čime se gubi smisao.

Van toga, drmnuo bih često rado onu salatu sa testom u povratku da mogu na brzinu.

Буцко је одличан после изласка, да покупи киселину од алкохола. Пица ђубре, само у алкохолисаном стању може да се једе.

Nemas nezdravije hrane od Bucka.
Zdravo je ako zelis da se ugojis.
Njegova tzv "govedja" je majonez sa primesama govedine.
Dobro, ali sta mu fali? 😄

To je ulicna hrana, ne ocekuje se da jedes samo Bucko u zivotu, svaki dan, sva tri obroka.
Буцко је одличан после изласка, да покупи киселину од алкохола. Пица ђубре, само у алкохолисаном стању може да се једе.
Pa dobro, i to je neka umetnost napraviti tako nesto 😀

Mislim da je Bucko izvikan, ljudi imaju ocekivanja i onda se razocaraju ocekujuci nekakav spektakl.

Da je neka rupa u kojoj niko ne kupuje i culi su da je trovacnica, ali ipak otisli da kupe, onda bi im bila super pica jer je bolja nego sto ocekuju.

Kao mladji(17-19god) smo se nas 4-5 drugara nekad vozili vikendom do Beograda zbog Bucko pice. Brutalna, prvi put za nas Novosadjane takva vrsta pice, govedji i pileći premaz, ne možemo da se odlučimo koji je bolji.
Meni je tada kao nekom klincu da kažem bila ideja da to i napravimo u NS-u, jer nismo imali., koliko sam se oduševio.
Drugaru se uvek vozio auto i ne voli nešto ljude i problematičan je u izlazscima pa je rado vozio do Bucko po picu kada se i nama ostalima ne izlazi, mala eskurzija 😂
Prvi put sam čuo za Bucko piceriju od drugarice koja je u srednjoj posle izlazaka po BG-u (Blaywatch itd..)tamo išla da jede. Pa kada smo sa srednjom bili u BG-u(ne sećam se razloga) kaže mi idi tamo da jedeš.
Otišao tamo sa drugarom naručimo picu pojedemo i ono ništa posebno. Vidim se sa njom i pita me koji premaz mi se najviše svideo? Premaz? Ma idi bre kakav premaz, ona se smeje i časti me sledeći put.
Pre možda godinu dana sam rekao da ću da idem u čuveni Franš, ali uvek mi bude bolji odlazak na Kalemegdan.
Takodje u Novom Sadu nisam navikao (osim nekad u Aqva doria, dok me ne upozna nova hostesa) da rezervišem mesto, dok za Beograd se to otprilike podrazumeva, to me nekako ograničava i zato izbegavam ta mesta gde je to potrebno.
Dok se kao baš mali sećam eskurzija sa roditeljima i šetnje Kalemegdanom pa Knez Mihajlovom i tu negde Leskovački roštilj, pljeskavica koja se jede dok se šetamo sa puno luka, meso super(tu sam imao tipa 6-9god koliko se sećam).
I lokalnog restorana Ž se sećam na Bežaniskoj kosi taj je bio blizu drugarovog stana, pa smo tu redovno doručkovali ili ako smo zaglavili u izlasku odmah išli na ručak(omlet ok, roštilj ok, restoran suprotno od hajpovanog).
Некада давно најбоља пица било у БГ или НС је била пицерија Бордо у НС. Ми Београђани у војсци у НС смо је опседали. Класична Маргарита и Фунги феноменалне. Нажалост давно и затворена.

Pa dobro, i to je neka umetnost napraviti tako nesto 😀

Mislim da je Bucko izvikan, ljudi imaju ocekivanja i onda se razocaraju ocekujuci nekakav spektakl.

Da je neka rupa u kojoj niko ne kupuje i culi su da je trovacnica, ali ipak otisli da kupe, onda bi im bila super pica jer je bolja nego sto ocekuju.
Апсолутно се слажем. Чуо сам да госпођа која прави говећу/пилећу салату и продаје је Буцку да има богатство.
Ја јој желим и доста добро здравље, обзиром да је квалитет те салате исти годинама, што је реткост.

Али, пица је класична улична, као што је и Дошљак рекао, сви иду због салате.

Ја сам једном трезан пробао и не бих више покушавао. :)

Pica je laka za pravljenje, naravno, vrhunska pica je uzasno teska za pravljenje, ali za obicnu tesko da mozes nesto da pogresis.

Tako da, meni tu uglavnom ne moze nista da bude ne znam sta toliko lose.

Ono sto je problem i sto bih nekako zastitio jeste burek. Plus to dolaze da jedu ljudi kod nas, ne dolazi niko u BG zbog pice.

Nabrajali ste najbolje, ali velika vecina bureka u Beogradu je katastrofa. Pica, na primer cak i u nekoj random pekari moze da prodje. Kod bureka premasno, presuvo, kore ocaj, raspadaju se, mleveno katastrofa...

Mene zanima postoje li neki mehanizmi da se tu uvedu neki standardi?

Stranac dolazi i cuje burek, burek, burek... i onda dodje i udje u prvu pekaru i 95 posto su sanse da ce dobiti ocajan proizvod.

Kvalitet prosecnog bureka je katastrofa, uzasan je i za nas koji volimo burek i navikli smo za njega, zamislite tek za nekog ko prvi put jede i mozda mu ni najbolji burek ne bi bas legao u potpunosti na prvu loptu.

Ne pričam o tome da ga prisvojimo da je naš nego da postoje standardi kvaliteta i da ne može svakakvo đubre da se prodaje. Ne znam da li je moguće izvesti. Što se tiče sastojaka, svakako da bi trebalo da može.

Моје препоруке за квалитетан бурек (са месом наравно)

1. Ранковић
2. Чеда код Каленића
3. Љупче у Далматинској
Трпковић ни за шта није, сув и преслан био кад сам јео тамо последњи пут, и наравно извикан и излизан.

Ускоро треба да обиђем Никодиноски у Церској, Код Канде у ММЛ, Хани у Миријеву и вероватно Анђелка, па ћу о њима писати накнадно.

Што се НС тиче једино Македонца у Руменачкој признајем. Ђорђевић колико год добар био укинуо је столове и продаје искључиво за понети. Сирница му јесте одлична али је све остало боље код Македонца, где се чека ред неретко и по 10-15 минута, за разлику од Ђорђевића где је чекање доста мање.

Ne pričam o tome da ga prisvojimo da je naš nego da postoje standardi kvaliteta i da ne može svakakvo đubre da se prodaje. Ne znam da li je moguće izvesti. Što se tiče sastojaka, svakako da bi trebalo da može.
Pa ne može jer će od istih sastojaka svako drugačije napraviti. Nije kao da postoje različiti sastojci za burek :) Uglavnom i ukusi su različiti, nekom djubre nekom odlično.

Апсолутно се слажем. Чуо сам да госпођа која прави говећу/пилећу салату и продаје је Буцку да има богатство.
Ја јој желим и доста добро здравље, обзиром да је квалитет те салате исти годинама, што је реткост.

Али, пица је класична улична, као што је и Дошљак рекао, сви иду због салате.

Ја сам једном трезан пробао и не бих више покушавао. :)
Ja preferiram Ponco+Govedju, mada opet Bucka nisam bas davno jeo :)

Pa ne može jer će od istih sastojaka svako drugačije napraviti. Nije kao da postoje različiti sastojci za burek :) Uglavnom i ukusi su različiti, nekom djubre nekom odlično.
Kvalitet sastojaka. Kontrola kvaliteta - namirnica, pripreme... Jednom sam jeo i pola kore mi se izmrvilo i ostalo u tanjiru. To nije stil, to nisu različiti ukusi, to su bajate ili loše pripremljene kore ili burek koji nije stajao na adekvatnom mestu ili burek koji je neadekvatno pripremljen.

Pa onda, ajde kore i još nekako. Kad bi se krenulo sa kontrolom mesa, sira...

Vrh