Šta je novo?

Šta jedemo?

Evo ga i Ristivoje domaćinski u meku 😁 od pre par sati, surfuje forumom... 🙂

Nemam ja para za skupe restorane u koje ide naprednjačka burzoazija... skupljam poene za kupone i trošim kupone za poene i lagano 😁 dok sam ga čekao ukrao sam 300 poena 🙂 posle nisu radili kuponi pa sam se iznervirao al smo rešili na kasi... srećom... jer ne bih im platio redovne cene nikad, išli bi u KFC... Mek je meni bezobrazno skup sa redovnim cenama.

Pogledajte prilog 223793

Pogledajte prilog 223792
Kad se setim pre jedno 5 godina, kupon posle 12, 3 big meka 550 dinara, al se zivelo lepo tada :D
 
@Zarkovo Baš to, beše na mc drive-u bilo 🙂

Inače znam da je moglo kao pešak u onom meku kod 6 kaplara, a recimo kod Ade ne dozvoljavaju, ni bajs, kao mora baš autom da se poruči
 
Joj čekao sam na big mek danas kao nikad 😑

Za doručak sam jeo burek sa belom piletinom iz pekare Trpković... uh kako je dobar taj burek...

Čitao sam negde juče, žalili ste se na burek, ja sam i dalje mišljenja da sve može da se jede uz fizičku aktivnost. Tj. da je (barem) duže pešačenje broj jedan pa tek onda da li je hrana premasna.

Mislim ja stvarno jedem brzu hranu svaki dan al količinski nije puno, brzo istrošim tu energiju...
 
20241228_153852.jpg
 
Još me pre neki dan tast ispituje koliko mene izadje meso i kaže pa bolje ti je u marketu jer te skupo izadje, a ovde ti lepo iseckaju. Mangulice, govedina, ovce, sve što mi drugar od okolnih proverenih ljudi koji se time bave sredi, vakumira, osuši itd, Još su mi kod njega šunke, niko ukrao nije 😉
Za kvalitet i pouzdanost ne pitam cenu, a realno izadje čak i malo jeftinije nego u marketima.
IMG_9442.jpeg
IMG_9441.jpeg
IMG_9440.jpeg
IMG_9408.jpeg
 
Evo jedno od najboljih jela koje sam spremio od domaćeg organskog neprskanog krompira sa moje vikendice i butkice od ženske mangulice koja se bez koncentrata hranila. Platimo avansno čoveku na početku da uzme i odgaja mangulice i posle dobijemo specijalitete u okolini Šajkaša.
Malo krompira imamo na vikendici eto čisto nekad za gušt 😉
IMG_9443.png
 
Poručivao sam i pastrmke i borovnice sa Kopaonika od manjih gazdinstava, a planiram da počnem i odavde da poručujem dosta stvari. Gledam što manje u marketu da kupujem u buduće vreme. Naručujem i donosi mi prijatelj organska jaja svake nedelje i od neke bakice ponekad sireve uzimam preko instagrama.
 
Još me pre neki dan tast ispituje koliko mene izadje meso i kaže pa bolje ti je u marketu jer te skupo izadje, a ovde ti lepo iseckaju. Mangulice, govedina, ovce, sve što mi drugar od okolnih proverenih ljudi koji se time bave sredi, vakumira, osuši itd, Još su mi kod njega šunke, niko ukrao nije 😉
Za kvalitet i pouzdanost ne pitam cenu, a realno izadje čak i malo jeftinije nego u marketima.
Pogledajte prilog 225411Pogledajte prilog 225412Pogledajte prilog 225413Pogledajte prilog 225414
Je l' radi samo za tebe, drugarski, ili se bavi time? Da planiram za sledeću zimu..
 
Koliko sam shvatio taj čovek radi to za nekoliko ljudi(odgaja mangulice), ja sve prepuštam mom drugaru koji to sve organizuje i na kraju meni isporuči gotove proizvode.
Možeš da planiraš pitaću ga ja svakako, pa mi piši u dm da se prvenstveno vi dogovorite oko svega. Ja da kažem svake godine uzmem po pola mangulice i ako mi drugar javi da ima neke teletine ili govedine to takodje uzmem.
Drugar je Izvodjač radova a ovo radi zbog sebe i ishrane svoje porodice, a lakše je kada se na više uzme i dogovori.Kako da kažem on meni isporuči kasnije račun i ja mu platim...
 
Danas zvao sve pečenjare za jagnjetinu/prasetinu, kaže vlasnik jedne ne radimo ali ostalo je od juče ako hoćeš doći ću šteta da se baci. Inače jedna od najpoznatijih pečenjara u NS-u(Veterniku) Restoran kod Duće.Kaže juče su na ražanj stavili i prodali 100komada radili 24h.
Došao vlasnik mercedesom otvara restoran i pokazuje mi i kuhinju i daje pečenje, stvarno svaka čast.
Inače ko se nadje u NS-u, što se tiče pečenjara (prasetina, jagnjetina, teletina ispod sača- moja preporuka)najbolje je po meni i gde uzimam Restoran Trojka Novi Sad, KNIN, Restoran kod Duće i Plava frajla.
Od restorana u centru Novog Sada bih preporučio Petrus, Maša.
Riblji najbolji restoran(treba rezervacija često) Aqva Dorija, a na Ribarskom ostrvu nema greške takodje kao i malo dalje u Begeču gde je najstariji alas Restoran Kod Braše, kao i u Petrovaradinu Šaran(totalno opušteno leti).
 
Danas zvao sve pečenjare za jagnjetinu/prasetinu, kaže vlasnik jedne ne radimo ali ostalo je od juče ako hoćeš doći ću šteta da se baci. Inače jedna od najpoznatijih pečenjara u NS-u(Veterniku) Restoran kod Duće.Kaže juče su na ražanj stavili i prodali 100komada radili 24h.
Došao vlasnik mercedesom otvara restoran i pokazuje mi i kuhinju i daje pečenje, stvarno svaka čast.
Inače ko se nadje u NS-u, što se tiče pečenjara (prasetina, jagnjetina, teletina ispod sača- moja preporuka)najbolje je po meni i gde uzimam Restoran Trojka Novi Sad, KNIN, Restoran kod Duće i Plava frajla.
Od restorana u centru Novog Sada bih preporučio Petrus, Maša.
Riblji najbolji restoran(treba rezervacija često) Aqva Dorija, a na Ribarskom ostrvu nema greške takodje kao i malo dalje u Begeču gde je najstariji alas Restoran Kod Braše, kao i u Petrovaradinu Šaran(totalno opušteno leti).
Može preporuka za neki fast food za ok pare? Svaki put kad odem u NS bankrotiram
 
Baš sam pre neki dan razgovarao sa mojima, pokojni deda je gajio svinje, sušio meso, pravio kobasice.. pitao sam ih znaju li nekoga ko se sada bavi time u okolini, kažu da ne znaju.. a lepo je zimi da se zamezi kvalitetnim plodovima tora.

Ne bih baš potezao do NS po sušeno meso, ali ovo na Filipovim slikama deluje kao ozbiljna priča, vredelo bi iscimati se do tamo.. Jedino što nisam neki stručnjak za mangulicu, ali znam da je zdravije od obične svinjetine, valjda je ukus dobar... Ne volim samo da se suvo meso presoli, ili da je žilavo.. treba to znati spremiti.
 
Može preporuka za neki fast food za ok pare? Svaki put kad odem u NS bankrotiram
Meni i većini najbolji fast food roštilj.
Najbolji burek, zovu ga Makedonac, ali radi tipa do 9-10h ujutru.
Meni najbolja picerija, ima i ostale klope i kuvanog jela za ok novce, jeo sam još pre 20+god.
U Promenadi imaš razne restorane, tržni centar imaš onaj Foody on je ok.
Na Bulevaru Oslobodjenja kineski fast food on je jeftiniji a meni je bio ok par puta kada sam jeo.
EDIT: Ove riblje restorane koje sam naveo, može da se naruči riblja čorba sa porcijom testa sa sirom ili hleb i sasvim je dovoljno. Čak dvoje mogu jednu kiselu, paprikaš bez kostiju, testo sa sirom ili samo hleb i to izadje oko 1000din po osobi, realno kao fast food, pošto je i fast food dosta poskupeo.
 
Može preporuka za neki fast food za ok pare? Svaki put kad odem u NS bankrotiram
Ovde isto često doručkujem ili nekad uzmem neku testeninu isto preporuke, manji fast food/restorančić, gostiona ali eto homemade testeninu žena pravila i razvila posao.
EDIT: Mada i velike kokice u centru NS-a su ok, jeftino ali eto najedeš se, kukuruz leti na Štrandu ili zimi kestenje ima da se nadje na ulicama
 
Još me pre neki dan tast ispituje koliko mene izadje meso i kaže pa bolje ti je u marketu jer te skupo izadje, a ovde ti lepo iseckaju. Mangulice, govedina, ovce, sve što mi drugar od okolnih proverenih ljudi koji se time bave sredi, vakumira, osuši itd, Još su mi kod njega šunke, niko ukrao nije 😉
Za kvalitet i pouzdanost ne pitam cenu, a realno izadje čak i malo jeftinije nego u marketima.
Pogledajte prilog 225411Pogledajte prilog 225412Pogledajte prilog 225413Pogledajte prilog 225414
Naravno da je jeftinije u marketu kad se susi industrijski i ko zna koje meso. Domace i kvalitetno mora da bude skuplje. Doduse vecina bi i dalje kupovala u marketu cak i da je jeftinije jer "ko zna sta ce meni taj selhak da stavi u hranu".
 
Naravno da je jeftinije u marketu kad se susi industrijski i ko zna koje meso. Domace i kvalitetno mora da bude skuplje. Doduse vecina bi i dalje kupovala u marketu cak i da je jeftinije jer "ko zna sta ce meni taj selhak da stavi u hranu".
Nažalost je tako, a i mnogo lakše je ljudima da odu u obližnji market i uzmu po 200-300grama iseckano nego da se zezaju oko ove kombinatorike, koja bude i skuplja.
Pri tome malo njih sada i zna nekog seljaka i nemaju poverenje kao što kažeš. Ipak je u marketima sve čisto i lepo upakovano na prvi pogled, pa zato i misle da je i kvalitetno.
 
I nema toliko veze da li je prase jelo koncetrat ili ne. Vise ima veze da li je meso sveze i cisto. Evo jedna slika od sinoc :) kum isto popizdeo na markete i sam gaji svinje, kokoske...
 

Prilozi

  • IMG_9021.jpeg
    IMG_9021.jpeg
    179,5 KB · Pregleda: 20
Није исто да ли неко тови кући 20 прасица или у једној фарми имаш њих 5000 које хране радници.
 
Vrh