Šta je novo?

Šta jedemo?

Bosiljak u Bezanijskoj je eksplodirao preko noci, bio normalan restoran, ok, uvek je bilo ljudi, ali si uvek mogao i da sednes, sad je haos i guzva i redovi.

To se sve desilo posle mog posta ovde iz prosle godine

😂

Fat Boys mi je jedini burger koji sam pojeo i rekao - ok, posteno.

Uglavnom mi dodje da se bijem kad uzmem negde burger i vidim sta su mi prodali i shvatim da mi treba pet da bih se najeo.

U Fat Boys sam se najeo od jednog i od pola pomfrita i to je bilo u 5 sati i bio sam gladan kao vuk.

A tek ovi pored mene sto su jeli neko drpano prase, em je daleko veca porcija, em jeftinije od mog burgera, bio sam ljubomoran moram priznati.

Jedino malo imam nekad osecaj da smo otisli predaleko i da je Dorcol previse u svom nekom bablu. Koliko god bila preljubazna crnkinja koja radi, malo mi je to previse da radi neko ko jedva zna jezik i da se od gosta ocekuje da zna engleski. Zamisljam neke starije ljude iz unutrasnjosti koji sednu tamo, kakav je to sok za njih 😂 A lokacija je uz sam Kalemegdan, sigurno sedne i neko osim hipstera sa Dorcola.

Probaj cheesy bro u burger brosu, to ti je vec perverzija, mirocki sir, pa pohovani kackavalj, pa onda onaj dodatni špric da sam ubrizgas sir u zemicku. Posle toga neces ostati gladan sigurno.

Evo kada sam pomenuo burger bros, onaj novi sto se otvorio prekoputa belvila. Imaju recimo ponudu mislim da je sredom ( koliko god mozes da pojedes krilaca ) za oko 700 dinara.

I ne znam da li je neko pomenuo Toster burger u Novom Sadu, svi ih nesto hvale ali meni je to kada sam probao kao klasicnu pljeku da sam jeo.

Inace jos jedna preporuka, burger koji kosta oko 700 i nesto dinara ali uvek odlican, mesara odnosno restoran Morava u Novom Merkatoru nikada nije izneverio.

Zasto oni to rade, svesno ili nesvesnno?
Pa vise bi im se isplatilo da imaju vise gostiju?
Ovako, covek se najezi i ode.

To jos nigde nisam video, mislim ni kod jedne nacije, a bio sam po Evropi u puno tih restorana raznih manjina. Mogao bi da uporedim taj odnos sa nekim afrikanskim ili surinamskim restoranima, koji zele samo crnci da im dodju.

Kad smo vec kod toga.
Postoje li igde Romski/ciganski restorani?
apsolutno svesno to rade. nema to veze sa biznisom, mnogo će radije pristati da im slabije ide posao nego da imaju veze sa srbima. jednostavno oni se ovde drže kao komuna, ne žele da se mešaju sa domaćim stanovništvom niti da imaju bilo kakav kontakt, čak šta više ježe se od srba. na mom spratu živi jedan rus, bukvalno preko puta mojih vrata. kad se doselio javljao sam mu se u početku, on meni nikad ni ćao da kaže, čak smo i u istu teretanu išli pa sam ga i tamo viđao. kad sam shvatio kakva je situacija u njegovoj glavi prolazim sad pored njega kao pored turskog groblja. strašno neprijatan i težak narod koji je došao u tuđu zemlju i ponaša se tako bahato.

apsolutno svesno to rade. nema to veze sa biznisom, mnogo će radije pristati da im slabije ide posao nego da imaju veze sa srbima. jednostavno oni se ovde drže kao komuna, ne žele da se mešaju sa domaćim stanovništvom niti da imaju bilo kakav kontakt, čak šta više ježe se od srba. na mom spratu živi jedan rus, bukvalno preko puta mojih vrata. kad se doselio javljao sam mu se u početku, on meni nikad ni ćao da kaže, čak smo i u istu teretanu išli pa sam ga i tamo viđao. kad sam shvatio kakva je situacija u njegovoj glavi prolazim sad pored njega kao pored turskog groblja. strašno neprijatan i težak narod koji je došao u tuđu zemlju i ponaša se tako bahato.
da, preziru nas. Smatraju nas za Cigane. U Holandiji sam delio kucu sa Rusom iz Pitera-a, ja i zena i cerka dole, on gore. Isto se tako ponasao. Treba imati u vidu da je ovo njihova visoko obrazovana kvazielita koja se i ponasa i prema Rusima nadmeno, a da nije zapadnih firmi bi i oni bili sirotinja.

Mnogi su imali i losa iskustva sa Srbima jer pricaju da su Srbi na ovaj ili onaj nacin pokusali da ih prevarei olese.
Narocito stanodavci.

Ko je spominjao fajn dajning? U zivotu nisam pojeo burger ocekivajuci da se najedem, eventualno ako uzmem neki burger obrok, nije jeftino ali nije ni hrana za svaki dan
Kako to burger nije hrana za svaki dan? To i hoce da nas istreniraju, dodaju neki sos iz lidla, stave neko ludilo ime i cenu i prodaju muda za bubrege. Ne razumem stvarno sto se covek ne bi najeo za 1000 plus dinara? Ne nuzno da ne moze da dise nego da mu je to obrok i da ne zahteva nista drugo dodatno da jede.

Ја сам био у 3 различита руска локала, и био сам веома пријатно изненађен љубазношћу, квалитетом и нарочито непушењем. Капа доле што се мене тиче.
Ne znam sta je istina, ali moj cale tvrdi da su Ruse u stvari terali sa zapada i da su tamo gubili poslove i bili diskriminisani i da su zato dosli ovde.

Tj. da ih vecina ovde dosla sa zapada, a ne iz Rusije.

Plus su i ovi iz Rusije orijentisani ka zapadu i ne vole Putina i zato su otisli iz rodne zemlje.

I ja samo imam taj utisak o njima, a ne da su odbojni. Izgledaju ko klasicni Svedjani.

Na primer ,,Sloj" u Gospodar Jevremovoj, svi su kao da ih je ista majka pravila, kao neka studentska menza u Skandinaviji. Isto se oblace, izgledaju, ponasaju... ali su fini i kulturni, ne deluju mi odbojno, vise onako introvertno.

Meni su krugodvojkasi klasicni koji lice jedni na druge svuda na svetu i nemaju vise nacionalnost. Ne zaboravimo da to nije obican narod nego ljudi sa kesom da se presele u drugu drzavu, placaju papreno stanarinu, otvaraju svoje biznise, jedu po tim restoranima...

Srbin najvise voli price kako je nekad isao po Madjarskoj, Rumuniji, Bugarskoj... a oni prljavi i strokavi i zaostali, a on gospodin.

Srbin viljuskom boc, a Svaba rukama usta ga je***.

Значи као Срби?
Pa i ne bas. Mi smo mnogo otvoreniji (cak i previse ponekad za moj ukus).
Sto se tice kompleksa, ima slicnosti, ali mi imamo i kompleks nize vrednosti u smislu da po automatizmu mislimo da je nesto strano bolje.
Ovo su bas generalizacije, koje su nuzno cesto netacne, pa se nadam se da se niko nece uvrediti.

Слажем смо да смо веома отворени, чак и претерано. Али то нас не спречава да о себи имамо хималајски високо мишљење.

(y)💪(y)
Imaš piće od mene u Borneu, samo cimni kad si u Pa.. :cool:
PXL_20241213_212413325.jpg

Kažeš nekom ko jede u meku i kfc, 6 puta nedeljno 😄 džabe si se mučio da nađeš post da citiraš sebe. 🙂

Nego, pica je siromaško jelo, nabacas šta god na neko testo, neka 2 ili 3 načina pečenja, nije mu vrhunsko jelo samo po sebi... Može dobro ili loše da se spremi i to je manje više to... a nije vredno da plaćaš 1000+ dinara za nešto što je manje više hleb sa nečim još sitnim odozgo...

Mene je ovde vodila cena i ljuto i jer ništa ne radi noću sem njih... a zima je da lutam previše ☺️

Screenshot_20241214-023604_Glovo.jpg

Dugo nisam video jeftinije mleko... 1l 59 dinara 🙂 jeste da nije organsko od krava sa slobodne ispaše za Bekija i hipstere, ali ko je običan-nekomplikovan momak kao ja i voli jeftino ne može niže. 😄

20241214_034231.jpg
20241214_034135.jpg

I znam, nije punomasno, al meni baš malomasno sada i treba jer je previše jake hrane, a ja pijem mleko ko vodu, malo sam se i ugojio... 🙂

Inače shvatio sam da uopšte nemam problem sa laktozom, mleko samo treba (pogotovo kako dan odmiče) ugrejati da promeniš strukturu proteina i sve 5. Mogu i dalje da pijem blizu litre dnevno.

Da, volim i jogurt i kiselo mleko i čokoladno i sve drugo što i vi volite. 😄 Ali volim i baš samo mleko i ne želim da ga se odričem kako starim. 🐮

Kažeš nekom ko jede u meku i kfc, 6 puta nedeljno 😄 džabe si se mučio da nađeš post da citiraš sebe. 🙂

Nego, pica je siromaško jelo, nabacas šta god na neko testo, neka 2 ili 3 načina pečenja, nije mu vrhunsko jelo samo po sebi... Može dobro ili loše da se spremi i to je manje više to... a nije vredno da plaćaš 1000+ dinara za nešto što je manje više hleb sa nečim još sitnim odozgo...

Mene je ovde vodila cena i ljuto i jer ništa ne radi noću sem njih... a zima je da lutam previše ☺️
screenshot_20241214-023604_glovo-jpg.222995

Tebi bitno da je 30 santima pa kakav god da je kvalitet 😆

jeste da nije organsko od krava sa slobodne ispaše za Bekija i hipstere
🙈

Ne mogu ni da gledam sta pijes. Jel to uopste ima sertifikaciju od krave da je nije bolelo dok su je muzli? Samo ta mleka pijem.

Poslednja izmena:
Dugotrajno mleko je prosto napitak, nije to uopšte mleko. tamo nema ničega...
Ako se pije mleko zbog njegovih nutritivnih sastojaka treba uzimati makar sa mlekomata pravo mleko, pošto živimo u gradu.

Tebi bitno da je 30 santima pa kakav god da je kvalitet 😆

🙈

Ne mogu ni da gledam sta pijes. Jel to uopste ima sertifikaciju od krave da je nije bolelo dok su je muzli? Samo ta mleka pijem.

Uzeo sam bio manju od 24cm... mislim da je to optimalno 🙂

Da, da... znao sam za mleko da trebaju posebni uslovi i sertifikati da bi ga ti pio 🙂

Meni iskreno nijedno jelo u menzi nije izrazito loše
Jedino što nekad vise dana za redom daju pasulj, ali ni to nije loše, samo smori

Vrh