Šta je novo?

Šta jedemo?

Jedna interesantna stvar šta mi se jednom desila kod njih. Inače po meni pončo je najbolji što se tiče priloga jer imaju ogroman izbor svega i svačega.
Moja žena voli da stavi povrće u pljeskavicu.
Prosečan srbin rokne pavlaku i kupus..
Ona voli da stavi sve što ima od povrća ( papriku, krastavac, paradajz i ostalo što ima tamo )
Krenuo sam da naručujem a šalteruše u ponču su kao da hoće da te ubiju, pogleda me što tako puno uzimam priloga, ja prokomentarišem "Šta da radim voli žena povrće" na šta će ona, pa stavi se jedan namaz i 1-2 priloga...
od kad postoje pravila koliko priloga smeš da tražiš...

Bezveze.. možda mi zato nisu stavili... ja uvek stavim pavlaku i 3, 4 povrća..

U merkatoru NS dele besplatno malo pivo ceo dan... meni je ovo treće

Ručak mi je klasika.. 700 rsd sve... refill čaša onako malo jača cena al izdrživo...

20240203_140629.jpg
20240203_160409.jpg

E Miki baci neku adresu gde je to free pivo da potrosim s ekipom te zalihe za manje od cuku vremena :)
Jel to merkator dijagonalno od Promenade?

Dijagonalno.. odmah tu.. 🙂 delili su i pre nekih 6 sati i pre 2 sata... verovatno još dele 🙂

Na ovoj temi ja najviše ručkam. 🙂

Ponovo ceo dan napolju... Doveo sam jednog novosadanina ovamo... Pa je red da mališi pokažem Beograd...

20240204_191412.jpg

Inače probao sam vegetarijanske i veganske ćufte.. Tzv. božićno jelo 399 rsd... jedne su bljak, a ove malo tamnije su dobre, zamalo ukus mesa... 😉 Kolač sa višnjama fenomenalan, pileća supa isto...

Nesto mi Soya Sos bio gadan jednom kad sam jeo kod njih i posle nisam vise isao kod njih, ali sad im tri rolnice kostaju manje nego kod drugih dve i sasvim su dobre.

1000003543.jpg

Ne znam sta sam pametnije ikad narucio da su tri osobe mogle sasvim pristojno da jedu. I kolicinski i sto se tice ukusa.

Znači svakom po 5 rolnica 🙂

Dosta se razlikuju Soya sos blizu Vuka i onaj na nbg koji je poput neke nedođije iz 90tih... Neka dva matorca razvukla kladioničarske liste, neka ogromna burad u koju presipaju neke pomije za bacanje... Ma haos... Ubili mi apetit...

Ovde je kulturiška kod Vuka kao da nije isti vlasnik... Plus su profesionalniji kod Vuka, brže dođe porudžbina, meso je lepše iseckano... Te prolećne rolnice sam jeo, ok su mi, ali pre bih piletinu... 🙂

Skupi su malo sad već jbg... veća porcija, dodaš indijski orah recimo... blizu 1000rsd... Samo mi Walter ostao jeftin sada od te brze hrane u komšiluku...

Ovaj je na Banovom 😉 Dostava besplatna, ne moram ni da spominjem 🤣

Znači svakom po 5 rolnica 🙂
Naravno da ne, ja sam 8 pojeo 😁 Mozda nije dovoljno da se tri muskarca ozderu, ali nismo svi kao ti stalno u iskljucivo muskom drustvu 🤣

Pa i kod mene je besplatna Bekiša.. Soya ima svoje dostavljače. 😉

Znao sam da si ti pojeo više, al na tebi se to ne vidi jer imaš super metabolizam kao ja 😄

Za dva muškarca je dovoljno tih 5 porcija. Za trojicu teško. 🙂

I ne preporučujem od njih pohovani ananas sa čokoladom stave samo dva koluta, naplate 300 din. možda i više sad... Mada jeste ukusno al skupo...

Ja sam jednom jeo mislim nudle kod njih, bukvalno je bilo kao kad kupis ono pakovanje testenine sa zacinima, znas ono sto kosta fazon 30 dinara i samo ubacis u vodu.

Ovo fazon:

Bili su ovde na Brdu u Kirovljevoj (sad su se preselili), sasvim fin restoran, nije bio kiosk brze hrane.

Generalno mi nije bilo smisla da u restoranu nesto narucis i da ti stigne za dva minuta, odmah sam znao koliko je sati 😁

Zamrzeo sam ih od tada, bas je bila ocajna i plasticna hrana, ali sam sad rizikovao i zadovoljan sam 😁 Drugi naplacuju dve rolnice po 350, ovi su vise nego duplo jeftiniji.

Pa ne mozes svaki dan da jedes Karadjordjevu, kljuc da budes seksi je u raznovrsnoj ishrani.

Znao sam da si ti pojeo više, al na tebi se to ne vidi jer imaš super metabolizam kao ja 😄
Bratee, ja trcim svaki dan 7 km i to uzbrdo dobrim delom, uz razne druge aktivnosti 😉

I imam 190 i 87 kilograma, odnosno, nisam bas najmrsaviji, dobijam i zamerke za stomak 🤬

Da se na metabolizam oslanjam, bio bih prase 🤣

Uh jbt ja sam to sve skroz drugačije zamišljao 😆😁

Verujem da je kod tebe fizička aktivnost intenzivnija a kraća.. a ja sam u stanju da sam ceo dan napolju, krećem se dosta... ali ne trčim 🙂 sem kad moram.. kad me pojure...

🤭 🤭 Sve u superlativu oko tebe Bekiša... 😈

Ovo sam doživeo kao tešku prozivku na moju muškost... Moraćemo da odmerimo snage..!

Mislim da je to dobra stvar. Nema ubijanja zivotinja a imas nesto sto jako lici na meso.
Interesantno. Donekle se slažem u deli koji se odnosi na ubijanje životinja, a i jako retko jedem meso, ali ne razumem baš potrebu da nešto što nema veze sa mesom treba da ima sličnosti ukusom. Da li bi ti smetalo to što su mikronutrijenti i recimo hem gvoždje ovakvim smesama dodati hemijski , kako bi ovakve smese imale nutritivno vrednost mesa?

Interesantno. Donekle se slažem u deli koji se odnosi na ubijanje životinja, a i jako retko jedem meso, ali ne razumem baš potrebu da nešto što nema veze sa mesom treba da ima sličnosti ukusom. Da li bi ti smetalo to što su mikronutrijenti i recimo hem gvoždje ovakvim smesama dodati hemijski , kako bi ovakve smese imale nutritivno vrednost mesa?
Nije se gospodinu dopala imitacija.

ne bi mi smetalo

Uh, nisam znao za ovog debelog Sremca, kakva epska emisija

Vrh