Šta je novo?

Šta jedemo?

Pozdrav ljudi. Da li je neko isao skoro u restoran Trpeza u Malom Mokrom Lugu? Ranije je bio u Ustanickoj ulici, pa se preselio. Koliko se secam, tamo sam jeo najbolja rebarca na kajmaku 😋
Ne znam da li i dalje rade dobro (ili uopste) a mozda vi gurmani znate.

Pa kažem... i bez glovo prime nije uvek mek naplaćivao dostavu 🙂 ne znam kako drugačije da objasnim 🙂 verovatno trenutno ne naplaćuje nikom...

Meni je svakako besplatno bio taj glovo prime... e sad od sutra će mi skinuti 599 rsd jer ga nisam ukinuo... al držaću ga samo mesec dana, do 24. feb, dalje neću... Dakle ispada da sam za dva meseca dao ukupno 599 na sve moguće porudžbine i uštedeo dodatno na popustima koji su samo za prime korisnike, što je ok 🙂

Ne znam ja, praksa kaze da ja znam, a da ti ne znas bas :ROFLMAO:

Capture.JPG

Wolt isto, evo i Mek, a i sve drugo.

Capture1.JPG

Samo ti poručuj i klopaj mališa 😉😄 To je zato što si sa Čukarice... Vama ni dostavu ne smeju da naplate... Kako ste bahati i meni si malo 😯... ne znam kako s tobom, za*ebano 😄

Списак произвођача ГМО хране не потиче из Секретаријата за заштиту животне средине

Секретаријат за заштиту животне средине није дао списак произвођача хране који користе ГМО у производњи, а који се појавио на друштвеним мрежама, саопштено је из овог секретаријата.

Наиме, на друштвеним мрежама, вајбер групама и у медијима појавиле су се вести у којима је Секретаријат за заштиту животне средине Града Београда именован да је објавио списак произвођача хране који користе ГМО у производњи, а чији производи се налазе на нашем тржишту.

Секретаријат демантује ове наводе јер није израдио нити објавио овај текст. Овакве информације нису потекле из градског Секретаријата за заштиту животне средине и зато га не треба доводити у везу са вестима које се јављају на друштвеним мрежама, упозоравају из овог секретаријата.

Da, u fensi hipster kafićima... bi samo kafa koštala toliko ili milford crni čaj 😋

Neki pakuju po 3, 4 obroka za poneti.. posle samo ugreju i svaki dan obrok za 299 #Srbija

Hot dog je 99rsd, a veggie je 89 🙂 Za svačiji džep 😊

20240126_194154.jpg

Негде смо се мимоишли данас Ноки. Моја госпођа узе свечано божићно јело (није на акцији, али има одличну цену), а ја бечку шницлу (на сличној акцији као твоје ћуфте). Него, баш је била гужва.

Džem naravno... kako je dobar... moraću da kupim teglu... Eto skandinavci oskudevaju u voću u prirodnim uslovima, samo neke bobice rastu i naprave džem j*be mater svim kajsijama i šljivama koje sam jeo do sada 😄

@GOJE baš sam zato išao kasnije... al ipak je bila gužva... sledećeg petka ću bečku!

I ja sam se mimoišao sa vama danas u Ikei 😁

Beobuildovci danas išli na izlet u Ikeu.

Bila je poprilična gužva, čudi me da nisu otvorili i drugu traku u restoranu, mnogo brže bi išlo. Očigledno nisu očekivali ovakvu navalu.

Акција траје до 31.08. и делује да ће ротирати јела. Испред мене био један такорећи полуселебрити. А други ред не отварају ни викендима у највећим гужвама.

Ja kad god sam bio vikendom, bio je otvoren i drugi red. Ne sećam se zapravo, kad sam bio za vikend, a da nije bio otvoren. Poslednji put sam bio u decembru i radila su oba dela.

Bio sam par puta u Ikei. Svaki put bi se skoro onesvestio od preobilja robe i ljudi koji to grabe i potrosackog ludila. Vise nikada necu da udem tamo. Ako mi nesto treba od njih narucujem.

E sad na vedrije teme 😄

Danas sam baš hteo da ga zamastim maksimalno i brzo. Ne sećam se koliko godina unazad nisam jeo krilca... Uz vruć pomfrit, ljutkasti čili sos, turšiju, somun i na kraju zalio koka kolom... ako se to ne uklapa kiselo, ljuto, masno... Ne može bolje 🙂 Sve komplementarni ukusi...

Hteo sam KFC al to dostavljaju od studentskog trga i stvarno dojadi i meni da čekam i dostavljacu da pedalira toliko... a ovo mi stiglo nikad brže za 10tak min od kad sam poručio...

InShot_20240201_230603321.jpg

Nadam se da neće Bender da mi zameri, slabo i svraća ovde... Nije mi cilj da kopam po tanjiru da vam slikam, nego koja je poenta slikati zatvorenu lepinju...

Hoću da pohvalim Poncho... i da se vidi pozamašna porcija mesa pre nego što sam krenuo da jedem... Uzeo sam rolovano belo, obično svuda bude 5 komada, pa tako i ovde, samo je malo spojedno pa se ne izvaljuje... Kod stepe sam najčešće uzimao do sada, a ovde je ispalo baš 5 komadina... Stvarno dovoljno mesa za jednu porciju + odlično spremili, ukusno, superiška sve... 550 dinara. Od priloga kupus i krastavce zaboravili da stave, al ne mogu da kažem da je loše...

Znam da su bile kritike za Poncho... ali ja sam zadovoljan... Palačinku ostavljam za sutra 🙂

20240202_234230.jpg

20240202_234116.jpg

Da, da, znam.. nije zdravo da se ovako doručkuje.. ali put me zove, dok vi pajkite produženo subotom.. ja ću sve ovo ubrzo istrošiti 🚶💆🧎🏃🚆🛂🚴🍔🥤🧘💏🛀🛌
20240203_063344.jpg

Hoću da pohvalim Poncho
Jedna interesantna stvar šta mi se jednom desila kod njih. Inače po meni pončo je najbolji što se tiče priloga jer imaju ogroman izbor svega i svačega.
Moja žena voli da stavi povrće u pljeskavicu.
Prosečan srbin rokne pavlaku i kupus..
Ona voli da stavi sve što ima od povrća ( papriku, krastavac, paradajz i ostalo što ima tamo )
Krenuo sam da naručujem a šalteruše u ponču su kao da hoće da te ubiju, pogleda me što tako puno uzimam priloga, ja prokomentarišem "Šta da radim voli žena povrće" na šta će ona, pa stavi se jedan namaz i 1-2 priloga...
od kad postoje pravila koliko priloga smeš da tražiš...

Kad smo kod sireva... Kvalitetni sirevi (njeguski, holandski...) ne suse se tako brzo kao sirevi koji se kupuju u supermarketima.
A ono sto se tamo kupuje, susi se sve brze.

Vrh