Šta je novo?

Šta jedemo?

Ок, ноћни излазак је друго, мада је тад бољи неки масан бурек :D
Има прича за једну некада познату брзу храну у центру, једном им у трећој смени налетела инспекција и узорковала месо из фрижидера, нашли 30% картона у маси.

Ок, ноћни излазак је друго, мада је тад бољи неки масан бурек :D
Има прича за једну некада познату брзу храну у центру, једном им у трећој смени налетела инспекција и узорковала месо из фрижидера, нашли 30% картона у маси.

To ti je prirodan sastojak, celuloza 😋 treba da budeš srećan šta sve drugo može da završi u mesu, a ne otkriju 🙂 dovoljno je da neko slučajno kine u gotov obrok...

Poceo sam da primecujem da mi hrana postaje skupa.
I to obicna hrana, u radnji ili na pijaci.
Jutros kupih 5 vecih paradajzeva i 4 veze blitve = 790 din. (blitva je bila 200)
Lignje su postale misaona imenica, nekad sam (doduse retko) kupovao i biftek.

Зна ли неко како се крећу цене на југу Србије?

Sto se tice restorana i brze hrane, najskuplje zovu ,,onaj sa beogradskim cenama" i ti imaju cene kao prosecan BG restoran/kiosk brze hrane.

Lignje su stvarno bolesno skupe, to je nekad bilo redovno na meniju, sada treba jedno tri hiljade za porodicni rucak.

Bio je pre par meseci neki clanak gde se zena zalila na cene lignji i gde su svi zgrazavali kolike su cene, e, pa, od tada su jos znacajno poskupele.

Ja ručao za fine pare... 🙂

20231002_183922.jpg

Зна ли неко како се крећу цене на југу Србије?
Исто је све поскупело, за исти проценат, али су доста доста мање него у Бг. Нзм шта си тачно питао, ја сватих кретање као релативну ствар па зато кажем скупље доста, али и даље има бурек за 100рсд лако да се нађе, то је четврт бурека, нмп у граме колико је то.

Око бојкота мсм да људи просто не могу то да истрпе или нису толико тврдоглави. Када је пре 2 године онако брзо млеко поскупело са неких 115 на 200+ ја сам само престао да га пијем, мсм нисам ни имао пара, али сада имам и не узимам никад када је литар преко 110, а пре тога сам пио око 10л недељно. Сад неко треба да буде толко тврдоглав да само неће, ако и попусти, нека попусти 2-3 пута, не сваки дан.

Bendere, u toku i jeste delimican bojkot dosta stvari. Neki su prestali potpuno da kupuju neke proizvode i usluge, neki smanjili. Potpun bojkot bilo cega je nerealan i nemoguc
Da, samo što bojkot podrazumeva svesno odbijanje da se koristi neka usluga ili proizvod, iz principa i iz protesta. A kada neko prestane da koristi samo zato što nema da kupi, to može ali i ne mora da bude bojkot. Ja neke proizvode ne kupujem i neke usluge ne koristim baš zato što ne želim da pomažem ljude i biznise koji stoje iza toga. I sve i da sutra postanem buržuj, opet bi ih bojkotovao, jer ne želim da živim sa saznanjem da sam pomogao nekoga koga smatram nečovekom ili štetočinom. Da ne bude zabune i da ne budem previše intenzivno shvaćen, ne govorim o Ponču, ne sećam se ni kad sam zadnji put jeo tamo. Govorim generalno. Znajući Srbe danas, verujem da od ljudi koji su prestali da jedu u Ponču, tek jedan deo to radi iz bojkota, a velika većina je prestala zato što im je postalo preskupo.
Objasni to tinejdžerima i studentariji koja visi ispred poncha Vuk... prosek godina je 22

Uostalom mek je krcat koji je ubedljivo najskuplja brza hrana... Dakle ima ko kupuje...
Istina, mada mislim da nije samo do mlađih generacija, nego je to transgeneracijski, odnosno delo je svih generacija koje su živele u zadnjih 30-40 godina. Reci ljudima ovde i danas da bojkotuješ neki proizvod ili neki entitet, ili da pružaš neku drugu vrstu otpora i revanša, i većina će te pogledati ili kao dalabu ili kao zgubidana kome se čude kako ga ne mrzi da odvaja vreme i živce na to. Pošto ljudi misle da to iziskuje neka bog zna kakva odricanja, moći i napore, a u realnosti i ne mora da bude tako, ako si dovoljno vešt i disciplinovan. I u Srbiji ali i širom sveta, stvoren je takav narativ i takva atmosfera, da svako ko se bori za neke principe i ideje, najveći deo ljudi ga smatra idiotom, drugi deo ljudi ga kao kapira donekle, neki ga čak i cene, ali sami ne žele da budu deo toga, neretko čak i priznajući da im je to mnogo cimanja i da ih prosto mrzi. Samo jedan manji deo ljudi podržava te napore, a još manji ih i praktikuje. Takvo je vreme, promenio se mentalitet, a svemu tome jesu kumovali i najveći svetski biznisi, koji su naučili ljude da je komfor najbitnija stvar u životu. Uostalom, to možeš videti i na temi o Izborima, probaj ljudima da objasniš važnost smenjivosti vlasti, ili da im kažeš da izađu i glasaju za bolji balans na političkoj sceni i gledaće te kao debila. Prosto, polako ali sigurno izumiru ti koncepti bojkota, građanske neposlušnosti, snage naroda, narodne pravde, narodne odluke... Ali opet ističem, koliko god me nekada iritirali Zoomeri, nije to krenulo sa njima. Krenulo je sa nama prethodnim generacijama, od 1990. pa naovamo. Zoomeri i današnja klinčadija su samo nastavili to i odneli ga na još veći nivo.

Poslednja izmena:
Prvo KFC pa pizzu...

Jer mi se može.

Kao iz one reklame za neku nivea kremicu. "Imam toliko godina, al nemam bore da to i dokažem."

I zato žderem šta hoću.

20231009_001704.jpg

20231009_001637.jpg

Vezano za Mek..

6.10 besplatni mek čiken
7.10 besplatni mek čiken...

Mogao sam i danas da sam imao 5, 6 x po 2 (dve) sekunde vremena (u proseku)

Al nema veze. Mi smo bogato društvo. Pa ljudi prose na ulici. Jedna osoba mi se javila na PM jedna 1, slovom i brojem i bila oduševljena za trik ili bug koji sam otkrio 😄

Al nema veze... dok traje trajaće, a što manje širim način duže će da potraje... 😊

20231009_002314.jpg
20231009_002248.jpg

Užasno je sve poskupelo.. Sad je parče pice 300 rsd, sećam se kad je bilo 160 pre samo 2, 3 godine...

Kod nas ludilo ne staje, ako nesto i nije sad, opustite se, bice.

Užasno je sve poskupelo.. Sad je parče pice 300 rsd, sećam se kad je bilo 160 pre samo 2, 3 godine...
I dalje je pica na mnogim mestima oko Slavije 160 din. Ne znam gde kupujes, ako ides u one renomirane, tamo je skupo ko otrov. Odmakni se od fensi radnji sto ulazu puno u marketing :)

Kako uspevaju prodavci hrane kod nas da toliko poskupe?
Da li su poevzani u kartel?

@centarfor dok su mek čikeni besplatni ok sam, iznivelisao sam inflaciju do mere kao pre korone 😊

Leva ruka, desni džep.. teška su vremena..

Bas su teska, da ne patetisem.. ja se jedva i nekako snalazim, cesto u nekim stvarima oskudevam pa pravim prioritete. Imali smo dva auta, jedan smo prodali jer cena goriva nije normalna.
Sto ne vidis da radis na crno neki posao, makar da popunis budzet, stalno fali radnika

Hehehe... ma dobro polako, imam ja svoje izvore... za sad guram lepo, daće bog da tako i nastavim... 😉

Lutam YT (i tako se uspavljujem) po malo širem regionu.. pa sam uporedio cene kečapa u Nuk, Grenland i Beogradu, Srbija.

Screenshot_20231010-034449_YouTube.jpg
Screenshot_20231010-034639_Chrome.jpg

Sve vas pozivamm da kupite i probate hleb u pekari koja se nalazi u ulici Djordja Jovanovica iza Bajlonove pijace.
Radi se verovatno o poslednjoj tradicionalnoj pekari u Beogradu, koja pece hleb kao sto se peklo pre 300 godina.
Ponuda je namerno redukovana, da bi se istakla sustina. Ima samo hleb, crne i bele lepinje, pogacice sa cvarcima, proja i pita.
Odbacite izobilje laznih ukusa u ostalim pekarama.

Pad kvaliteta hrane u Lidlu je postao ocit.

Vrh