Moja pokojna tetka (oceva sestra) i moja pokojna majka su dobro pazile sta jedu. Pile su izvorsku vodu, brale sumske plodove, pile cajeve od biljaka koje su same brale, sijale povrce i nisu nista prskale, djubrile ovcijim djubrivom bastu i sve tako prirodno. Umrle su od raka i jedna i druga. Tetka je imala 66, a majka 67 godina. Od mog strica sin vec punih 12 godina zivi bez majke, od kad mu je mama umrla on ne zna kuvati, nije ozenjen. Njegov jelovnik svaki dan cine napolitanke, vocni jogurt i banane. Ponekad mesni narezak i salama. Tako vec 12 godina. Najzdraviji je u opstini. Pritisak, masnoca, secer, sve normalno, ali on ne brine ni za sta niti razmislja o cemu. Da bi bio zdrav nije bitno sta jedes, bitna je psiha. Hrana je stvorena od iste materije od koje smo i mi i sve ostalo. Nema sto materija vec samo jedna, jedina. Normalno je da ima razlike u hrani, ali to nije presudno. Najvaznija je psiha. Od nje sve bolesti pocinju. Sad ti udji u kredit 150 hiljada za stan, kupi kola na kredit i radi u kancelariji na dvadesetom spratu pa se hrani cim god hoces.