Evo gledam Benderu. I hvatam beleške.
1. Ja ne kupujem više nego što sam planirao, gotovo uvek koristim kupone, ponekad kucam aplikaciju da pokupim poene i sa tuđeg računa i zaista se taj video na mene ne odnosi.
2. Da, treba ulagati u akcije Mek Donaldsa, slažem se.
3. Reklama koju su spontano ubacili u video mi je gora od svega o čemu u videuu govore. I zapravo potire ceo video i krade mi vreme na nešto što me ne zanima.
4. Ovo o čemu dalje govore je najobičnija psihologija potrošača preneta sa rafova u digitalnu formu. Ništa novo. Kao što su slatkiši u eyesight-u deteta ili je na ulazu voće-povrće da prvi utisak o radnji bude svežina, sitnice kod kase da brzo dodaš u korpu, tipa čokoladice a hleb u tri lepe zavučen u radnji da prođeš kroz celu radnju, isto tako i jeftiniji burgeri idu dole da skroluješ do njih... kao što se saginješ za brašno, šećer ili neke gluposti koje idu na donje police jer ti sigurno trebaju.
Ti stalno Benderu predstavljaš kao da se nešto ingeniozno novo dogodilo, neki kvalitativni pomak, a samo je forma drugačija. Uopšte ne vidim neku posebnu podlost baš za selforder kioske u odnosu na sve mehanizme i manipulacije kojima su trgovci kao branša vekovima skloni i normalno je da će to da se unapredi... zato im sam individualno vraćam kad mogu i miran sam
A i sam sam na neki način trgovac pa se naučenim i koristim.
Laki noć