Šta je novo?

Đilasova kandidatura 2012 za novi mandat

Homer Jay":2me8ubde je napisao(la):
Možda je ovo pravo mesto da se postavi ova info, ali mislim da će biti zanimljiva za stanovnike najveće nam opštine. Naime, DS je raspustio opštinski odbor Novi Beograd i sadašnji predsednik opštine Nenad Milenković je pušten niz vodu (ni on, ni njegovi najbliži saradnici nisu na listama za predstojeće izbore).

Nezvanično se kao razlog pominje nekakvo muljanje predsednika opštine o čemu navodno postoji i nekakav blog na netu.

Хомере ради се о овоме:

NAMESTILI SMO ĐILASOVOM KUMU 9 MILIONA DINARA!
http://novibeogradafera.blogspot.com/

Има тога још:
ČOKOLADICE PREDSEDNIKA NOVOG BEOGRADA NENADA MILENKOVIĆA
http://novibeogradafera.blogspot.com/2011/01/cokoladice-predsednika-novog-beograda.html

PRVA ANOMALIJA PREDSEDNIKA NENADA MILENKOVIĆA
http://novibeogradafera.blogspot.com/2011/01/prva-anomalija-predsednika-nenada.html

Има нешто и овде:
http://www.blogger.com/profile/06165621658271212018

Iskreno,ja sam dosta zadovoljan Djilasom kao gradonacelnikom i ja sam za to da bude jos jednom.
U mojoj opstini Surcin se dosta uradilo za ove 4 godine (u mom naselju malo manje,ali dobro) i ljudi zasluzuju jos jedan mandat....

A u mojoj opštini nikad nije bilo gore....

....

Покушавао сам да пронађем одговарајућу тему на форуму, али нисам успео да је пронађем, па рекох да поставим овде, пошто ми је накако најближе предстојећим изборима :p. Ако Игор и Вучко мисле да треба да се пребаци овај пост негде другде нека то ураде.

Излуђује ме лепљење разноразних огласних порука, реклама и мањих плаката на саобраћајне знакове, семафоре, бандере, путоказе, стаклима напуштених објеката, контејнерима, а у последење време и на дрвеће :notok: На жалост са тиме се сам град прља, ружи и показује сву некултуру и осионост појединаца, група и политичких партија који то чине. Чему све то, то ми никада неће бити јасно, а можда ми је и јасно !

Ето данас "ухватих" ова два момка и девојку како без пардона у сред бела дана (13:40-13:46) лепе ове мање предизборне плакате на саобраћајне знаке и семафоре. То је било на углу Народних хероја и Булевара Милутина Миланковића, а лепили су плакате некакве "странке" СНП 1389.

Хм, слоган на плакату "Нови Београд зна", да ови и те како прљају баш тај Нови Београд на који они "рачунају", а Нови Београд овакве неће никада бирати.

Слике починилаца, не види се баш најбоље пошто је сликано са удаљености и на брзину, да ми "не побегну" ! :cool:

Починиоци окружени, а семафор поред је још не излепљен. Путоказ је одавно изжврљан, а са друге стране излепљен:

Испружена рука и лепљење плаката на семафор. Да бих снимио лепљење у брзини сам заборавио да зумБирам:

Плакат налепљен на семафор, а после и на знак, а тројка прешла на другу страну улице:

Излепљен знак и семафор:

Да ли у опште у руководству разноразних партија обучавају (едукују) младе да не треба овако нешто да раде, него да лепе плакате на одређена и предвиђена места за то ! Мало сам ово рекао наивно, али ајде!

Mislim da glasači trebaju da budu praktični i da gledaju svoj interes, a ne da glasaju emotivno.
Pod "emotivno" mislim na glasanje protiv neke partije/opcije.
Ja sam prvi 1990-tih uvek glasao "protiv" SPS-a i Slobe, ali tu se radi o jednoj sasvim drugoj dimenziji: ratovi, mobilizacije, protesti, sankcije, izolacija, hiperinflacija...
Hvala Bogu, to je daleko za nama, ne ponovilo se više nikad. Sve opcije se zalažu za ulazak u EU (bar one koje imaju neke šanse), veće je pitanje da li će EU da preživi dok nas prime. A eventualni raspad EU se neće desiti za 6 meseci, kako neki vole da predstavaljaju.

Glasanje "protiv" da bi se "kaznila" ova vlast je meni potpuno neracionalno. Prvo što "kazna" nije adekvatna jer ako vlast pređe u opoziciju opet će u praksi imati imunitet od gonjenja (deo su establišmenta) i sastaviti da muzu poreske obveznike, a drugo - na njihovo mesto će doći još nesposobniji, još pokvareniji i ono što je najgore: još gladniji vlasti i sitnih, bednih privilegija.

Tako da, ko misli da glasa "protiv" neka dobro razmisli šta on ima od narednog mandata od opcije koja bi pobedila. To je ono što uvek spominjem: kome ćete da poverite da vam organizije odnošenje đubreta i čišćenje vaše ulice, za početak.

Nema ništa loše u ne glasanju ili poništenju listića. Ja sam se septebmbra 2000 dugo lomio da li da uopšte glasam (zato što sam 1997 shvatio koliko su likovi zapravo bili neozbiljni) i glasao sam iz čisto porodičnih razloga. Naknadno nisam imao ništa da zamerm drugarima koji su septembra 2000 jednostavno - iskulirali.

PS: listu za predsednika od sada zovem "12 smešnih ljudi" (krivo mi je zbog dr. Stankovića, ali niko ga nije puškom terao).

tragac":1bbyhyr8 je napisao(la):
Meni se smucilo sto najveci djilasov protivkandidat dovodi one koji su podrzavali bombardovanje.
To mogu da mu prigovore jedino bivsi saborci iz stranke. Ovu zuti koji su se lizali sa solanom i ostalima zlocincima nemaju nikakvo pravo ponajmanje djilas. Onomad kada je bio bajden, utrkivali su se ko ce pre da ga zadovolji ali bukvalno. A i vucic ne znam sta je zeleo da postigne dolaskom ovog mufljuza, potpuno nelogican potez al dobro njemu ce se isplatiti ili nece..

@Relja
Sta ti znaci to da ne treba vlast poslati u opoziciju zbog imuniteta? Onda smo mogli tako da razmisljamo i za slobu. sto da ga gonimo u opoziciju , kada ce na njegovo mesto doci jos pokvareniji. Sto se delimicno i ostvarilo. Em je on bio u neporedivo tezoj poziciji sto se tice ekonomije.
Nema nama pomoci dok se ne desi nesto slicno kao u rumuniji, i dok se ne uvede smrtna kazna, pritom smrtnu kaznu ne mislim toliko na politicare nego generalno. Ovako cemo se vrteti u krug od saopstenja do saopstenja. Citacemo kako je neko proneverio silne milione dan dva i gotovo, do tada ce bahati klinci ubijati po posti, a mi cemo uzivati u farmi.. Kada se narod malo pobuni, razbice dva izloga i krenuce ispiranje mozga o huliganima i tako u krug. Najvecu istinu je rekao onaj lik iz dveri: najbolje je za srbiju da ovi odu sa vlasti, ali i da ne dodju oni koji se nadaju da ce doci..

@ jedan od nas
Postavljaš meni pitanje, pa sam daješ odgovor koji ti odgovara.
Sloba je bio nešto drugo, štetočina hiper teške kategorije za ove, maltene genetski predodređen i najgori prozvod svog sistema ali se ovde sve brzo zaboravlja.
Sad smo se vratili na naše generičke jajare, iste onavke kakve ih je Nušić opisivao.

Napisao sam da će u praksi imati imunitet od gonjenja zato što su deo establišmenta (ili u prevodu vrana vrani oči ne vadi).

Ovi 1389 , lepe plakate svugde, pa i u GSP autobuse. Treba ih kazniti i to oštro.

Ovo je prava tema za to...
U reklamnom spotu se pominju 195 autobusa,samo ne znam gde su ti autobusi?Gsp je dobio 100 komada 2008-e,2012-10 komada Maz-BIK,25 Ikarbus IK218 (jos nisu izasli iz fabrike)...?

Ne znam za vas, ali ja moram da pohvalim, sada već bivšeh predsednika, prosto sam zadivljen :laugh:
Prvo je jutros istrčao trku zadovoljstva na Maratonu (počinje u 10.05) što znači da je na cilj mogao, po mojoj slobodnj proceni (godine, kondicija) da dođe oko 10.45, da se istušira, presvuče i
stigne na otvaranje sajma u Hanoveru (18h, u istoj smo zoni).
Uspeh je tim veći, znajuću da su danas od 12 do 14h sa Tesle poletali direktni letovi samo ka Frankfurtu, Minhenu i Štutgartu :p :p
Čovek je fenomen :laugh:

Господине Реља, ваша перцепција помало значи да иста банда влада довека и да нема никаквог смењивања разних опција да се види која је каква. Па када су у влади, они су недодирљиви, зна се. Каква опозиција и имунитет, какви бакрачи. Када би их неко отерао, лепо би народ сазнао пљачку сваког динара. И ј*бе ми се за напредњаке и друге анонимусе. Говорим о некаквој општој промени начина вођења политичке културе. Али овде се види да српски народ заправо није ни свестан, да ово што јесте систем, није демократија. У Словачкој (иако исто није демократско уређење на топ нивоу) променљиво смењивање владајућих опција функционише и народ има јасну слику за кога да гласа. Избор се ради чисто на основу програма и дела, не пропаганде. То што Срби дозвољавају 20 година понављање истих флоскула, то је сасвим друга страна медаље. Ови што су сада на челу режима ће опстати, како у граду, тако и у републици, свестан сам тога. Али неће ми бити толико жао народа, колико ће ми бити жао мог вољеног клуба. Ако дебели црвени *** постане премијер (а може се десити), нај*басмо сви ми Цигани још више. Уосталом, биће занимљиво пратити кораке новог (старог) режима после 6. маја, од политике саме, па до спорта и с том сфером повезаним прљавим радњама.

stf":y7tz4x9f je napisao(la):
A u mojoj opštini nikad nije bilo gore....

....
Можда си хтео да напишеш "A u moм насељу nikad nije bilo gore....". Са овим горе се не слажем :)
Код мене у насељу се доста тога променило на боље, реновирана је школа, асфалтиран је пут за гробље који је био у КАТАСТРОФАЛНОМ стању и асфалтирано је преко 10 улица а тренутно се ради 5 и расвета је сређена и урађена у неким улицама. То је за Заклопачу одличан корак напред. Једине мане су превоз и водоснабдевање :)

Rokere, ako hoćeš opštu promenu, recept je vrlo, ali vrlo jednostavan:

pušku u ruku pa u šumu, nađu te, ubiju te ili robijaš, posle nekog vremena drugi krenu tvojim primerom, i sve se završi u krvi do kolena. Pobednik uređuje novi sistem.
Jer, ako ti očekuješ da će ovi od kojih se sastoji ovaj truli sistem da sami nešto promene u tom istom sistemu u kojem savršeno lepo žive, onda se gadno, vrlo gadno varaš.

A ako ti je najviše stalo do tvoje tribine, e onda stvarno - u peršun.

Да, победник влада и уређује, слажем се, али тај победник нема право да се служи нечасним средствима које не служе добру народа и угрожавају нормално друштвено уређење. На то нема право ни једна опција. Али то сам заборавио да части и поштења нема нигде, не само у политици. Тако да нема потребе ни за минималним сарказмом пошто сам у 95 одсто постова озбиљан и нисам нигде рекао да волим трибину, већ клуб. Не знам чему такво ниподаштавање, увек поштујем саговорнике максимално. Тај клуб волим неописиво много и његова судбина ме у оваквој Србији баш брине дуги низ година. По мени народ бољу власт не заслужује (јер нема начина да се опамети и увек гласа једнако, како у време црвених, тако и сада у време жуто-црвених). Уосталом, спорт као сфера у којој се обрћу позамашне суме новца је баш добар пример незаконитог муљања и пљачке, али нема силе у држави, која би натерала одређене органе да преузму одговарајуће мере, јер исти органи управо и учествују у томе, а то је лепа слика и прилика државе Србије, државе, која назив "држава" носи само на папиру.

A sta mislite o Vucicevom projektu Beograd na vodi??

@ Rocker
Nije nipodoštavanje. I ja volim Zvezdu, ali je od nje ostala samo uspomena na staru slavu.
Kakva država, takava nam je i Zvezda. Ali Zvezda nije predmet ni teme, ni ovih izbora. Trebaju nam igrači koji umeju da dodaju i prime loptu, a to ne rešavaju ni navijači, ni policija, ni političari.

relja":3okpiets je napisao(la):
@ Rocker
Nije nipodoštavanje. I ja volim Zvezdu, ali je od nje ostala samo uspomena na staru slavu.
Kakva država, takava nam je i Zvezda. Ali Zvezda nije predmet ni teme, ni ovih izbora. Trebaju nam igrači koji umeju da dodaju i prime loptu, a to ne rešavaju ni navijači, ni policija, ni političari.

:kk:

Знам још од раније да волиш :) Мислио сам оно мало као ниподаштавање мог поста, али драго ми је да нисам био у праву. Срби су познати по сарказму који ја баш немам у генима као особа одрасла у другој средини, тако да ето некада може доћи до неспоразума.
Да довршим овај мали офтопик... Када човек сазна колико политике се уплиће тамо где јој није место, желудац му се преврне, али слажем се није то тема ове расправе и зато завршавам.

Поздрав :)

:Sutra cu da izanaliziram pamflet DJ ekipe detasljno posto me je danas izlogovao racunar na pola pisanija :bash: :bash: I gomila svijezih slika :)

Nikola '93":wjxgfn6l je napisao(la):
Ovo je prava tema za to...
U reklamnom spotu se pominju 195 autobusa,samo ne znam gde su ti autobusi?Gsp je dobio 100 komada 2008-e,2012-10 komada Maz-BIK,25 Ikarbus IK218 (jos nisu izasli iz fabrike)...?
Ja sam jutros to primetio kada sam citao zuti pamflet kod frizerke. Parkovi se pominju jedno na 5 mesta, a biser je sto pise da se zavrsava izgradnja mosta na dunavu.. Xaxa, koji majstori nemam reci..

file.php

Pamflet DJ detaljno napravili su par gresaka pa krenimo redom .Cisto da vidimo kako realno stvari stoje
[uzagradama su moji komentari]
Otvoreno je 36 obdanista [koliko je otvoreno potpuno novih a koliko renovirano i eventualno nadogradjeno voliobih malo preciznosti nije na odmet a i slike nebi skodile prije i poslije ]
6 novih skola koje [znam za onu na bezaniji ,alitni ,borci ]
6 domova zdravlja [da li tu racunaju vmc na bezaniji posto je ta zgrada bila odavno tu kao i vmc u zemunu koju je slunatovac zatvorio i sad zgrada zvrlji i propada]
Besplatni su
bebi paketi+
udzbenici [mada mislim da nisu potrebna dva kompleta ]
racunari besplatni -koji neznam o cemu se radi ]
Ponosni smo na
program van telesne oplodnje+
na most na adi+[most 1 put]
povjerenje beogradjana [to cemo tek vidjeti]
Zavrsavaju se
kineski most[tek pocet koliko se ja sjecam][nesto se zavrsava pred otvaranje ovo jos nije blizu]
Obilaznicu [koja nije gotova i neznase kad ce]
I pripreme za metro [sta god to znacilo]
Brinemo o
Penzjonerima
porodiljama
trudnicama
Rekonstruisane su
Pozeska [bolje da je ne pominju kako su je skarabuzdjili]
Savska[prosirena i zamjenjene sine ]+
Resavska [moglo je i bolje fale taktilne ploce za slabovide ]
Obnovljeni su bazeni
Tas[prvi 1 put ]