Šta je novo?

Đilasova kandidatura 2012 za novi mandat

Jedna od stvari za koje on jeste lično zaslužan, a koju su ljudi već zaboravili:
proterivanje automobila sa šetališta pored reka, višedecenijski problem rešen u rekordnom roku od sedam dana od kada su ga neki džulovi iznapušavali pred TV kamerama. Sećate se toga?

Zatim, neke normalne stvari kojima se niko nije bavio:
Zabrana parkiranja ispred Beton Hale.
Rekonstrukcija Kule Nebojše, u saradnji sa Grčkom.
Veliki parkovi na Novom Beogradu (60-ti blokovi, blok 70), na mestima viđenim za "komercijalni prostor".
Osvetljenje Savskog nasipa.
Igrađena i osvetljena biciklistička staza između Beton hale i Ušća, na mestu železničkog koloseka.

Najava rešavanja Starog Sajmišta.
Da se Sajmište upristojilo za vreme njegovog mandata, glasao bih za njegovu listu bez obzira na lopovluk.

Не заборавите да је оживљавањем ПКБ-а, овога пута под власништвом града, сачувао десетине хиљада хектара преко којих ће прелазити путеви без уграђивања разноразних нових власника. Да не говоримо о стратешки важној ствари да ће град после 20 година поново производити све најважније прехрамбене артикле и тако спречити трговинске ланце да шпекулацијама и маржама уцењују Београђане, а онима ван Београда из руку избацити аргумент да други хране главни град.

Макар на одређено време спречио је Мишковића и Бека да завладају комплетном десном обалом Дунава.

Обновио је и модернизовао гомилу школа и обданишта.

За кратко време је надокнадио кашњење и припремио Београд да цивилизовано организује Универзијаду.

Средио је више паркова, сада сређује Земунски кеј.

E, da, jel neko primetio one najavljene efekte Univerzijade? :p
Više se sećam Univerzijade u Zagrebu 1987, Zagija, "studenta" Dražena Petrovića :D , nego ove naše iz 2009.

:laugh: Da brate, prohujalo s vihorom, došlo - prošlo. Jedina zanimljiva anegdota je zatvaranje romskog naselja.

Univerzijada je uglavnom propala zbo toga sto je najvecim delom njenog odrzavanja Beograd pogadjao pravi azijski monsun, zbog cega je na ivici bilo uvodjenje vanrednog stanja,, secam se da su se ulice pretvarale u reke, Sava se izlila, po takvom vremenu nikome nije bilo do odlaska na stadion ili dvoranu, pogotovu na atlestki miting.

Ja se secam lepog raspolozenja u centru, besplatne voznje kocijama na Kalemegdanu i nasmejanih lica sugradjana...Ili je to bilo za Evroviziju? :pob:

Интересантно, сви кандидати за градоначелника Београда су звездаши ! Изгледа да ће гласачима „звездашима“ бити тешко да се одлуче за кога гласати :D :p :lol: :rolleyes:

Gradonačelnik Beograda će biti zvezdaš
Skoro svi kandidati za prvog čoveka srpske prestonice usko su povezani sa sportom. Crveno-beli Đilas, Vučić, Antić, Popović

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:372420-Gradonacelnik-Beograda-ce-biti-zvezdas

Јесте, Вучић је исто велики Циганин, чак је и предводио навијаче у појединим тучама раних деведесетих. Мени је изузетно драго што ће бити будући градоначелник присталица мог вољеног клуба, али изгледа да ни то неће бити довољно за промене у спорту. Мафија се усталила у позицијама, шта је ту је. Ма нека барем Ђиле или Цоа нешто покушају пошто су градска деца. За мене ће то бити довољно.

Bravo, to sto je predvodio navijace u tucama mu je veliki pluis. Jos ako su nosili nozeve i boli suparnike - e onda ima sigurno moj glas. A i drugima cu reci da zbog ovoga glasaju za njega.

Biće da je neko u tuči opaučio Vučića preko usta, to bi objasnilo dizajn..

tragac":gajv1szc je napisao(la):
Bravo, to sto je predvodio navijace u tucama mu je veliki pluis. Jos ako su nosili nozeve i boli suparnike - e onda ima sigurno moj glas. A i drugima cu reci da zbog ovoga glasaju za njega.

:kk:

Uzas kako novine ispiraju mozak ljudima,na kraju ispada da trebamo da glasamo za nekog kandidata jer navija za neki tim.

medjutim":2craprij je napisao(la):
Biće da je neko u tuči opaučio Vučića preko usta, to bi objasnilo dizajn..
:lool: :lool: :lool:
Нисам се скоро овако смејао.....

Ако се не варам, ја нисам рекао да је учешће у навијачким обрачунима плус. Шта сте хтели тим репликама да постигнете? Мислим, да је контекст јасан и ја као озбиљан човек нећу да будем објект ироничних коментара. Колико знам, навијање за Црвену Звезду још није третирано као злочин, мада, није ни чудо што се овакве ствари потенцирају када нам разни Дачићи и Вукадиновићи управљају безбедносним ресорима. Само сам навео, да је тако било са Вучићем, не да те ствари оправдавам. Ђиле за разлику од Вучића није учествовао у тучама али ипак је ишао на гостовања широм Југе, па шта? Јел и он разбојник можда? Дакле да резимирам, сам факат клупске припадности јесте за мене лепа ствар у општем смислу, али то неће у суштини променити ништа у спорту на територији Београда јер мафијашки систем функционише већ дуги низ година и нема назнака из врха државе да ће се престати са тим. То је суштина мог поста, градоначелник Београда нема компетенције да утиче на то. Толико од мене на овој теми.

Niko ovde spominjao klupsku pripadnost doticnih. I nisi ti objekt ironicnih komentara, nego oni. Velika je razlika kad neko ide na stadion i peva u "kopu" pa posle utakmice mirno ode kuci u odnosu na nekog ko pre i pole utakmice dogovara peglanje sa protivnickim grupama. Ako je tvoj post tacan to znaci da je doticni bio sa one strane zakona dok je bio mlad, sto me podseca na onog ministra policije koji je obijao trafike.

Нема фрке, разумемо се :kk: Па сам знаш како је то, младост-лудост, а још та времена свеопштог расула. Тада је било туча милион дословице. Иначе Вучић је стварно Циган до коске, човек дан данас иде на Север, а и клинца води са собом, чак и на ЈНА у коп (то је било конкретно на 138. дербију). Ја тада нисам био (ипак последњих година сам много ретко у Србији), али причали ми људи да су га видели тамо.

Pa ko se u mladosti nije nekada pobio ,taj nije bas i nije normalan, ili nije imao kontakta sa svetom. A bolje ucestovati u tuci nego krasti milione na manje ili vise fin nacin, samo sto si u prvom slucaju huligan a u drugom biznismen sa njuhom za marketinski prostor. Mene zanima da mi neki ljubitelj gosn dragana objasni kakva je to razlika izmedju njega i bogoljuba karica? I jedan i drugi su bahati demagozi, sa milionima evra u dzepu, i jedan i drugi su krupni tajkuni.. Samo sto ovaj drugi je u jednom trenutku postao nepodoban.

Možda je ovo pravo mesto da se postavi ova info, ali mislim da će biti zanimljiva za stanovnike najveće nam opštine. Naime, DS je raspustio opštinski odbor Novi Beograd i sadašnji predsednik opštine Nenad Milenković je pušten niz vodu (ni on, ni njegovi najbliži saradnici nisu na listama za predstojeće izbore).

Nezvanično se kao razlog pominje nekakvo muljanje predsednika opštine o čemu navodno postoji i nekakav blog na netu.

^ Mala ispravka...

Najveća BG opština je Palilula. Verovatno si mislio ''najnaseljenije nam opštine''?

Homer Jay":1u9pwhyh je napisao(la):
Možda je ovo pravo mesto da se postavi ova info, ali mislim da će biti zanimljiva za stanovnike najveće nam opštine. Naime, DS je raspustio opštinski odbor Novi Beograd i sadašnji predsednik opštine Nenad Milenković je pušten niz vodu (ni on, ni njegovi najbliži saradnici nisu na listama za predstojeće izbore).

Nezvanično se kao razlog pominje nekakvo muljanje predsednika opštine o čemu navodno postoji i nekakav blog na netu.
Koliko znam cela prica je samo sukob frakcija u istoj partiji,a i blog je vodjen od strane clanova iste partije,samo sto su oni za gradonacelnika a ne predsednika opstine.Klasicno partokratsko pilicarstvo.

Da, da, najmnogoljudnije :) Izvinjavam se Paliluli.

Inače, ovako je, iz sličnih razloga, bio raspušten i gročanski DS.

Od verovatnog apstinenta sam blizu odluke da glasam za opoziciju, od kampanje DS je pocela da mi prevrce utroba. Ne znam da li je to samo moj utisak? Ko god da ih je savetovao cini im ogromnu stetu.

Данас на Теразијама, причам телефоном и пролазим поред Ђ штанда, кад ето ти лика, мртав ладан пролази и поруши им све са штанда онако згађено....

Vrh