Šta je novo?

ADA CIGANLIJA - Beogradsko more

IMG_20220722_114825.jpg


Ah, bas kulturan svet danas. Sad prepustamo Adu svom olosu Beograda i Srbije do ponedeljka.
 
Kulturan svet... 😁

Oktrio sam da između 6h i 7h ujutru možeš da budeš nudista bilo gde... Nudistička plaža je duž cele Ade... Nema žive duše... Radni dan je... Voda toplija nego vazduh za nekih 6, 7 stepeni... Ne može bolje...
IMG-b12bdd7565eeef7f26d679dbe5f69174-V.jpg
 
Неко је себи код авантура парка направио простор за ложење ватре
20220814_133027.jpg

А иначе око свих клупа су наслаге опушака
 
Ада Циганлија

Ове године је, чини ми се, вода у језеру чистија, исто тако и плажа, него пре. Тако је сигурно било у јулу, кад је било знатно мање посетилаца и купача од просека.
Проблем с изласком са старог Обреновачког друма опстаје, није ништа учињено на њему.















(Бивши?) Кафић "Бикини" је у радовима:



Дрвеће посађено поред након што је тобоже случајно посечено неколико стабала тамо где се кафић сада проширује (или гради нови):
























У даљим кафићима са супротне стране језера од макишке, више пута ми се десило да после шест поподне (кад, претпостављам, нема контроле) конобари наплаћују произвољно (читај: више) и без издавања икаквог рачуна.
 
Poslednja izmena:
Vožnja od kraja Ade (gde je parking) ka Ostružnici, pa skretanje za Železnik, pa Novi obrenovački put do Lidla traje 10-12 minuta. Skoro uvek se više isplati jer ako kolona na starom putu kreće od pandurskog fudbalskog terena, to je minimum 15 minuta čekanja.

Desi se kada je baš gužva da se čeka na skretanje na Novi obrenovački put, ali ako se tamo čeka 15 minuta, na starom putu se čeka barem 45 minuta.

Uprava Ade mi je odgovorila da se onaj kafić kod "slučajno" posečenog drveća renovira i da taj kafić stoji tamo već više decenija.

Što se tiče kafića sa druge strane, Na kraj sveta sigurno ne naplaćuje odokativno. Onaj kafić što je izgoreo (kraj Režisera) još nije obnovljen.
 
У даљим кафићима са супротне стране језера од макишке, више пута ми се десило да после шест поподне (кад, претпостављам, нема контроле) конобари наплаћују произвољно (читај: више) и без издавања икаквог рачуна.
Па тражиш рачун.
 
Зелено на зелено, мање се примети ;)
 
Prekršaji kog tipa se sankcionišu?

Pravilo pod 2 je isto kao i pod 5, a engleski prevod ih u dobrom delu ne prati i to ode u štampu tako...

Je l' može neko da mi objasni kako ide naplata ili je besplatno korišćenje, gde ih sve možeš na kraju parkirati?
 
Hmm.. koliko sam razumeo naplaćuje se putem aplikacije sa kojom skeniraš QR kod pre početka vožnje...

Lakše bi bilo da neko ko je koristio svojim rečima i na brzaka objasni i skrene pažnju na sve bitno i nebitno, jer je već koristio pa ima iskustvo... nego što gledam ne naročito korisne promo videe kompanije, a nisam još ni doruckovao al ajde 😆
 
To bi bilo sjajno, da je obustavljeno. Onda da počiste ovu skalameriju, da vrate travu u prvobitno stanje, i to je to.
 
Ада Циганлија

Пасарела у изградњи на Обреновачкој магистрали:


































Толико година није урађено ништа да се олакша излаз с Аде; зато - около наоколо Обилазницом (рекао бих да је обнова десног коловоза при крају):
 
Ja sam se voleo kupati na Adi, ali u poslednje vreme je izasla iz mode i bazeni su postali popularniji, barem medju mladima. Koliko su mi puta rekli: “Neces se valjda kupati na Adi?!?” Mozda zbog uticaja drustva, i meni je postalo malo gadno da se na Adi kupam. Zagledam vodu, deluje mi nekako mutljikava, pa onda kazem “Radije ne”. Ne znam da li postoji neki objektivni razlog za tu modu da se kupanje tamo izbegava?
 
Pa sad si sve opisao zasto ljudi kukaju oko zagadjenja.

Nije bas da su Ada i vazduh najcistiji, ali gledati odrasle ljude kako kukaju je prosto pateticno.

Casnije je umreti neko ostajati kuci ili nositi masku kad si napolju npr.

A razlog je kapitalizam. Bazeni su placaju, a i meraci vazduha, preciscivaci... Mada, glavni izvor prihoda je sto su te opteretili i napuli te glupim informacijama i strahom.

Uskoro ces placati i doktore, psihijatre, lekove...
 
Vrh