Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

To je na gradu, budžetom je predviđeno tek za 2023-2024 dok staničnu zgradu gradi privatna firma Railway city d.o.o. na osnovu javno privatnog partnerstva.
 
Хвала за инфо, значи тек 2024. нормалан приступ станици са те стране. Вероватно ће и зграда у исто време бити завршена.
 
To je na gradu, budžetom je predviđeno tek za 2023-2024 dok staničnu zgradu gradi privatna firma Railway city d.o.o. na osnovu javno privatnog partnerstva.
Buduci-izgled-Prokopa-1.jpg
 
Oвај рендер је погрешан, фали део плоче коју сад завршавају са прва два колосека.
 
Нешто мало има колосека на визуализацији. Мрзело их да цртају? Или су радили кад је било тако мало?

Дошљак ме претече...

Радује толика количина ЕМВ :)
 
Poslednja izmena:
To je na gradu, budžetom je predviđeno tek za 2023-2024 dok staničnu zgradu gradi privatna firma Railway city d.o.o. na osnovu javno privatnog partnerstva.
Gde je tu logika? Investitoru u javno-privatnom partnerstvu je u interesu da unapredi prilaz svom objektu i napravi stanični trg (sa javnim prevozom, taksi stanicom, nekakvom prepoznatljivom skulpturom koja skreće pažnju itd.)
 
Тако је могло у БнВ где се тротоари поплочавају са гранитом.
 
Да ли ово значи да онај дивљи паркинг на западној страни плоче више није актуелан?
Пошто се нико није удостојио да ми одговори :) да одговорим сам себи јер сам синоћ ишао на станицу. Дивљи паркинг је и даље активан.
 
Predsednik o manjku Prokopa - metro prikljuckom: https://www.novosti.rs/drustvo/vest...a-povezati-jednu-liniju-metroa-stanicu-prokop

Tokom razgledanja mape linija, predsednik Vučić je rekao da bi najbolje bilo da se plan koriguje kako bi se jedna linija metroa povezala sa stanicom Prokop.
  • - Da ne napravimo grešku danas, već da suštinski rešimo saobraćajne probleme u Beogradu. Vama se čini da je to daleko, a kraj radova je za samo pet ili šest godina.
Znaci bice korekcije - o tome ce nas obavestiti Vesic
Vucic je inace jako ozbiljno pitao o Prokopu - na 10:00 kada ce se poceti Zeleznicka zgrada (odgovor Mome jul) - na 10:30 sta ce mo da radimo sa povezivanjem Bg:voza sa metrom - pa Vesic na 10:57 upada i objasnjava sa Mostara: Vucic - znam za to ali je vrlo komplikovano - bas je ucutao te drugorazredne. Vredno gledati i slusati - nece Vucic od zahteva odustati - nek se pripremaju. Od 11.30 naredenje Momi da nadu resenje za Prokop. Neverovatno mogli su to mnogo ranije da uvide a ovde direktno u kamere dobiju packu od Vucica. Rece Vucic da se pravi katastrofalna greska ako se ne spoji - Moma - absolutno ste u pravu. :)))
 
Poslednja izmena:
Ništa, tu je krivina, samo ovako deluje kao da je upala ulica, a zapravo skreće levo da bi se uklopila sa raskrsnicom gore.
 
Oko Prokopa ima dosta permafrosta, pa se zbog klimatskih promena otopljava. Sto toplije sto se permafrost vise otopljava, a Prokop je carstvo permafrosta, veci nego kod Jakutska. 2-3 godine pa ce Prokop kliznuti u Savski amfiteatar.
 
Odakle vam ideja da je urađeno loše fundiranje?
Откуд она грба на путу? Тачније улегнуће?
Фотографија није јако зумирана па да се стиче утисак да је 30цм разлике 2м грбине.
Снимано је из дрона нормалним објективом тако да остају две могућности:
1. Пројектован је грбав, па се поставља питање због чега?
2. Постао је грбав временом што значи да је фундирање лоше.
 
Vrh